1. 26.
    0
    @19 panpa sizin en büyük hatanız kuran ın ayetlerini kesip almanız, halbuki o ayetler bütündür.

    sen nisa 11 ve 12 yi alıp 13 ve 14 ü almazsan amacın saptırmak derim ben sana. 11 ve 12. ayetleri 13 ve 14. ayetler tamamlıyor zaten, onları birlikte alırsan hiç bir mantık ve matematik hatası olmadığını görebiliyorsun. ama siz inanmayanlar sırf aksi propaganda yapmak adına bir kısmı kesip bu böyle diyorsunuz. en basitiyle tevbe suresi 5. ayeti alıp bakın kuran müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyor diyebiliyorsunuz, ama ne yazık ki ondan önceki ve sonraki ayeti kopyalamaya yüreğiniz yetmeyebiliyor.

    4. ancak kendileriyle antlaşma yaptığınız müşriklerden (antlaşma şartlarına uyan) hiçbir şeyi size ekgib bırakmayan ve sizin aleyhinize herhangi bir kimseye arka çıkmayanlar (bu hükmün) dışındadır. onların antlaşmalarını, süreleri bitinceye kadar tamamlayınız. allah (haksızlıktan) sakınanları sever.

    5. haram aylar çıkınca müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün; onları yakalayın, onları hapsedin ve onları her gözetleme yerinde oturup bekleyin. eğer tevbe eder, namazı dosdoğru kılar, zekâtı da verirlerse artık yollarını serbest bırakın. allah bağışlayan, esirgeyendir.

    6. ve eğer müşriklerden biri senden aman dilerse, allah'ın kelâmını işitip dinleyinceye kadar ona aman ver, sonra (müslüman olmazsa) onu güven içinde bulunacağı bir yere ulaştır. işte bu (müsamaha), onların, bilmeyen bir kavim olmalarından dolayıdır.

    4. ayete bakıldığında müslüman olmayanlara iyi davranılması emrediliyorken, 5. ayette nasıl oluyor da haram aylar olunca müşrikleri öldürün diyor birden di mi? istediğinizi anlıyorsunuz kurandan ne yazık ki, haram aylar ile kastın ne olduğuna bakmıyorsunuz mesela. orada kasıt anlaşma süresi, düşün bir topluluk ile savaş halindesin ve süreli barış antlaşması yapıyorsun, bu antlaşma bittiği an yine savaş halindesin. bak orada haram aylar çıkınca diyor, yani savaş haline dönünce müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyor. siz bunu sapıtıp aha bakın kuran ne diyor a getiriyorsunuz, üstelik ondan sonrasını bile okumadan.
    ···
   tümünü göster