1. 1.
    +3
    binler ben bundan yaklaşık 3 sene önce 2.500 tl verip sony vaio vgn-fz21m 1 laptop aldım.

    ben bu laptopu en az 3-4 kere servise gitti. laptop o kadar çok ısınıyor ki benim bacağım yandı 2 ay geçmedi izi amk. servise yolladım ısınıyor diye hatta netten de biraz araştırdım bu seri sorunluymuş galiba.

    ama sorun yok dediler gönderdiler. yaklaşık 1 sene önce küt diye gitti ve bir daha açılmadı.ben bunu aldığım dartye zütürdüm şarj aletiyle ama batarya yok.ama servis batarya yok diye geri göndermiş.

    ben de dedim zaten garantisi bitti(orayı tam hatırlamıyorum bitmişmiydi ama) zütürdüm bizim burda bi servise verdim adam bakmış anakart ekran kartı chipseti bozulmuş o sırada buna da bizim laptopun hurdası düşmüş neyse bu bin 200 lira dedi bana ben yok dedim.

    laptop 1 sene bozuk olarak yattı.ben bataryayı buldum zütürdüm yetkili servise bana dedi ki ekran kartı chipsetinin garantisi 4 yıla uzadı işlem görmediyse yaparız beleşe ben de tamam dedim ve ve dün beni arayıp 975 lira para istediler.

    ve öğrendim ki bu anakart ekran kartı chipset her ne taksa genelde çok ısınmadan oluyormuş benim laptopu zaten öyle bir arıza kaydı var şimdi ben kafaya koydum tüketici haklarına gidicem.

    nasıl bir dilekçe yazayım ne önerirsiniz bana? ya da yerimde olsanız ne yaparsınız?

    özet: valla ciddi mevzu okuyan ve yardım eden herkese şuku ve nik6
    ···
   tümünü göster