1. 1.
    +1
    hıristiyanlar şişme kiliseler sayesinde artık plajda bile ibadet edebiliyor. i̇talya’nın cagliari kentinde peder brugnoli’nin ibadete açtığı ilk şişme kilise ise rüzgâra dayanamayarak uçma tehlikesi atlattı
    tatile deniz kıyısına giden hıristiyanlar artık pazar ayinlerini kaçırmayacak. yüzerken şişme bot, simit, kolluk gibi araç gereçler kullanan tatilciler aynı şekilde şişme kiliseye girip ibadetlerini yerine getirebilecek.
    fikri ortaya atan ve icraata geçiren peder brugnoli daha önce de grup olarak diskotekler, sahil ve yol kenarındaki dinlenme tesislerinde ibadetlerde bulunduklarını ifade etti. bu ibadetlerde ruhanî bir huzur bulduklarını ifade eden peder mantıklı olan ikinci adımın bir şişme kilise olduğunu söyledi. 2000’de papa john paul ii tarafından kutsanarak kurulan katolik gençlik örgütü sentinelle del mattino’ya (sabahın nöbetçileri) başkanlık eden brugnoli “tanrı’yı arayan gençlere nerede olursa olsun hoş karşılayacakları kutsal bir mekan sunmak istiyoruz” diyerek projenin amacını aktardı.
    şişme kilisede ilk ayin i̇talya’nın sardunya adasının en büyük şehri cagliari kıyılarında gerçekleşti. ancak önceki gün yapılan ayinde kilise güçlü bir rüzgâr nedeniyle uçma ve sönme tehlikesi geçirdi. yine de bu olay peder brugnoli’yi yıldıramadı.

    beş daki̇kada şi̇şi̇ri̇li̇yor • şişme kiliseyi ziyaret eden cagliari başpiskoposu monsenyör giuseppe mani düşünceyi desteklediğini söyledi. i̇lk kez britanya’da düğünler için kullanılan şişme kiliselerden ilhamla geliştirilen kiliselerde britanyalı prototiplerinden farklı olarak çatı veya çan kulesi bulunmuyor. sıkıştırılmış hava ile beş dakikada şişirilebilen ve 30 metre boyunda 15 metre genişliğindeki şişme kilisede bir mihrap, bir kubbe ve günah çıkarma hücresi de bulunuyor.

    önce gi̇yi̇nsi̇nler • ancak katolikler’in hepsi bu yenilikten hoşnut kalmadı. fikre muhalif olan bir i̇talyan, cagliari piskoposluğunun web sayfasına “terribilis est locus iste: hic domus dei est, et porta caeli” (bir kilise huşu yeri, tanrı’nın evi ve cennete giden kapıdır) diye yazdı. fikri protesto eden başkaları da deniz şemsiyelerinin altında tembelce yatan çıplak tatilciler arasına kilise konmasını rezilce bulduğunu ifade etti: “güneşlenenler tanrı’ya ibadet etmek istiyorsa, giyinmeli, kumsalı terk etmeli ve düzgün bir kiliseye gitmeli.”

    şi̇şme hiri̇sti̇yan eleşti̇ri̇si̇ • ama brugnoli tepkilerden yılmayarak yaptığını savunuyor: “bazıları bir sonraki adımın şişme hırıstiyanlar olacağını söylüyor ama biz bundan vazgeçmeyeceğiz. güzel bir şey yaptığımıza inanıyoruz ve bunun tanrı’yı memnun edeceğini düşünüyoruz. genç insanlar gece geç saatlere kadar sahilde olacağı için ibadetler sabah saat üçe dörde kadar sürecek. bu saatlerde ay ve yıldızlar da kilisemizin kubbesini oluşturacak” dedi. organizatörler şişme kiliseyle ibadetin bir dahaki sefere adriyatik kıyılarında gerçekle
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster