1. 1.
    +2 -7
    @15 ayeti şimdi araştırmaya gerek yok, ama diyor ki; önce onların yanından uzaklaşın, sonra yataklarınızı ayırın, yine sizi sinirlendiriyorsa dövün.

    artık sen burdan ne anlarsan anla da mesele bu değil;

    islam dini kuralları toplum yönetimine bizatihi uygulamak üzerine kurulu. mahkeme de dindir, giyim kuşam da dindir vs.vs. yani islam hayatın her alanına girer. bunu sağlamak için de, toplumları yöneten dini kişiler gerekir. önce haliffeler, sonra zamanla kadılar, şimdi de hocaefendiler olduğu gibi. ve islam kişilerin zekalarının mümkün olduğunca geri olmasını ister, daha doğrusu tüm dinler öyle ister. sen araştırma okuma benim dediklerimi yap der tüm dinler. islam da öyledir. en çok bilimsel gelişmelere karşı tavır hep islamda konur, sonra bilim aşama kaydedince de ama bu kuranda vardı derler amk.

    neyse, toplumu yöneten bu kişilere doğan ihtiyaçtan dolayı birçok insan yönetime gelir, sonra dini kendi zütüne göre youmlar. sonra da recm çıkar, kadınların hayvan yerine konması çıkar da çıkar yani.

    arada biz şanslıyız mustafa kemal gibisi çıkar bu yöneticilerden kurtarır insanları ama din o kadar güçlü bir uyuşturucudur ki ve insanları o kadar çok gerizekalılaştırabilir ki, hala birsürü beyinsiz atatürk gibi adamların arkasından lanet okurlar

    keşke din olmasaydı, şimdi şu iğrenç herifler de olmazdı, atatürkte bunlarla değil de, ekonomiyle daha iyi uğraşabilseydi.
    ···
   tümünü göster