1. 26.
    +1
    "... perşembe günü izmir'deyim, aynı koridorda iki ayrı mahkemede birer duruşmam var. bir ona bakıyorum bir ona. birinin mübaşirine "ben şu dosyada davalı vekiliyim ama öbür mahkemede de duruşmam var, burada değilsem bilin ki oradayım" dedim, gayet "müdür" bir tonla "ben seslenirim avukat hanım gelmezseniz sizin bileceğiniz iş" demesin mi!" "oldu, duruşma salonundan çok güzel duyarım" diye başladım ama -ne tesadüf!- o an salona giriverdi.

    neyse, ben öbür duruşmadan çıktım yine buraya geldim. baktım kapıdaki listede görülen duruşmalar çizilmiş, ama emin olmak istedim ve mübaşire "abi çizdiğiniz yerde misiniz" diye sordum, sen misin soran... "görmüyor musun çizmişim burada işte" diye azar yedim mübaşirden. "ben seni mi takip edicem, nereden bileyim nerede olduğunu" diyorum, "evet takip edeceksin" diyor. "he benim tek işim seni takip etmek zaten" dedim, sonra da "allahtan buraya çok sık gelmiyorum" dedim (aslında sık da sayılır ama... ) ve o an sahneye o avukat bey girdi... işte efendim neden böyle konuşuyomuşum da, her şey memleketmiş de, onlar da istanbul'da sorun yaşıyorlarmış da, istanbul avukatları hep benim gibi diyormuş da, meslektaş olarak dayanışmalıymışız neden böyle ayrım yapıyormuşum da... falan filan bi ton laf.

    ben o arada sinirden ağlamamaya çalışmakla meşguldüm, feci sulugözlüyümdür. "ne dediğini duydunuz mu, üst üste saygısızlık yapıyor, istanbul'da bu kadarını hiç görmedim" filan dediğimi hatırlıyorum, bir de "memur tanıdığı avukata iyi davranıyor tanımadığına kötü, bu çok ayıp bir şey" gibi bir şey söyledim. ama kazkafalı dagny, kalkıp desene "sayın meslektaşım şu an meslektaşınızla değil mübaşirle dayanışıyorsunuz" diye. "o kadar istanbul avukatı aynı şeyi diyorsa bir bildikleri vardır" diye. "meslektaşınıza bu şekilde davranan bir mübaşire arka çıktığınız için kusura bakmayın ama 'meslektaş dayanışmasından' söz etmek sizin harcınız değil" filan desene orada. ha bir de şu var, "her yer bizim memleketimiz" söylemini kullanan bir insan, algısını yaşadığı şehirden bir gıdım çıkarmamıştır genelde. keşke bunu da vursaydım yüzüne, ama gerçi nasıl ispat edecektim. her bulduğu boşluğa "orası da bizim memleketimiz" edebiyatını yapıştıran insanlara tahammül edemiyorum. madem her yer memleket, bana neden izmir'de bu şekilde davranılıyor? sinirlendim yine ya.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster