1. 376.
    +9
    sevgili panpalarım, bütün entryleri okudum ve 35 yaşında bir abiniz olarak söylemeliyim ki, 30 yaşına kadar bende sizin yaşadığınız şeyleri birebir yaşadım. ama sonunda az da olsa atlattım sayılırım.

    neden sosyal fobiktim?

    çünkü babam beni sürekli döverek büyüttü, en küçük bir hatamda patlatırdı tokatı, ya da tekme tokat girişirdi, sonunda "babam döver mi acaba?" korkusu ile en küçük bir işi bile yapamaz hale gelmiştim. özgüvenim sıfırdı (hala da tam yerine gelmedi, bunun sıkıntılarını çekiyorum)

    nasıl atlatabilirsiniz (ya da ben nasıl atlattım)??

    1- bu dünyada sizden daha değerli birşey yok. bırakın insanlar hakkınızda ne düşünürlerse düşünsünler, ya da size kahkahalarla gülsünler, unutun!!! evet unutun!! empatiyi en az seviyeye çekin..ben öyle yaptım. misal bir konuşmada aptalca birşey söyledim ve adam/kız bana çok güldü. ilk anda çok etkileniyorum ama 10 dakika sonra unutuyorum. kendime bunu öğrettim. ben bununla bir ömür boyu yaşayamam dedim. inanın 10 dakika sonra unutuyorum. istediği kadar gülsün. gibimde değil!!!

    2- sizin o karşınızda tir tir titrediğiniz kız var ya, aslında o da sizin gibi bir yaratık, sizden daha aşağılık ama siz onu gözünüzde o kadar çok büyütüyorsunuz. o kızı tanıdıkça, taktan bir insan olduğunu öğreneceksiniz.. ben kendimi sürekli benden daha değerli bir insan yok diye telkin ediyorum.

    3- bol bol kitap, dergi, okuyun, internetten falan okuyun hiç farketmez. neden? çünkü yeni girdiğiniz bir toplulukta insanlar çok bilgili olduğunuzu anladığında size saygı gösterirler, sizi giblerler, yeri gelir aklı danışırlar... insanları bilginizle dövebilirsiniz...

    4- konuşmaktan, yeni ortamlara girmekten çekinmeyin, bol bol hata yapın. evet çok ciddiyim bol bol hata yapın. zira hata yapmayan insan yoktur. hata yapmadan doğruyu bulamazsınız. tekrar ediyorum, bol bol saçmalayın, hata yapın... ben çok yaptım, hatırladıkça da utanırım, 5 saniye sonra eeehh giberim lan ne utanacam der, unuturum!!!

    5- yürürken dik yürüyün, konuşurken insanların gözlerinin içine bakmaya çalışın. pısırık gibi durmayın, hemen anlıyolar zaten binler, seni ezmeye çalışıyolar. siz onları ezin!!!

    6- olabildiğince sosyal hayatın içinde olmaya çalışın. ne bileyim, halısaha maçlarına gidin, düğünlere gidin, gençlik organizasyonlarına katılın.

    7- bol bol selam vermeye çalışın. eskiden birine karşıdan meraba dediğimde adam beni farketmediyese çok utanıyodum. şimdi gibimde değil... adam görmedi. işte o kadar!!

    8- internet başında saatlerce kalmayın. dışarı çıkın!!

    akılma geldikçe yazarım daha...
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster