1. 1.
    +1
    @14 ü gibtir edin

    evren falan hakkında bilgim yok ama şöyle bi düşüncem var.. özet yok ama. silik yerim gibi ama neyse

    Peki Ya Tanrı Bizsek ?

    Belkide tanrı biziz herşeyi yaratıp hiçbirşey hatırlamıcak şekilde kendimizi dünyaya getirdik . Yalnızlıktan sıkılıp herşeyi tek bir kişi için kurguladık . Çok zengindik. Acaba fakirlik nedir o duyguyuda tadayım dedik başka bi hayata geçiş yaptık. Çünkü her ne kadar tanrıda olsak bi duyguyu tatmadan onun nasıl bişey olduğunu hissedemeyiz . Bazı kitap ve kaynaklarda tanrının insanları kendi ruhundan üfleyip yarattığını söylüyor. Peki ya o zaman neden cehennem var ? Cehenneme giden insanlar can çekişince onun canınında yanması lazım değil mi ? . Onun Canı yanacaksa o zaman tanrı mazoşist mi ?

    Şimdi ben tanrı olsam böyle br oyun yaratsam ve bilinmek isteyip ibadet edilmesini istesem ödülü neden söyleyim ki hem niyet önemli diyorum hemde ödülü söylüyorum . Ödülü söylersem millet ödülcü olur yani ben samimiyetle içinden geldiği gibi bana ibadet etmesini istersem bireylerin ödülü cezayı söylemem . Yoksa pek bi kaybım olmaz diyorum inanıyorum . Ama tanrı varsa ve derse ki senin niyetin bu değil ben de o zaman ödülü cezayı söylemeseydin aklımı karıştırmasaydın net olsaydın derdim .
    Tanrının varlığı dinlerin varlığının da kesin olarak kanıtı olamaz . Hatta varsa ve böyle hatalarla dolu kitaplar gönderip benim kafamı bulandırıyorsa benim cehennemde yanmamı planlamış ..

    Ayrıca şu anda inandığımız tanrı inancının nasıl ortaya çıktğındaki süreci bile incelesenz görürsünüz . Hz.ibrahim gökyüzünde gözlemler yapıyor . Nerde yapıyor ? Tarihin ilk gözlem evi mekkede kabede yapıyor . Neden kabe Allahın evi (?) Güneş batıyor . Ay doğuyor . Sonra gökyüzüne bakıyor bu evrenin bir yaratıcısı var diyor o da soyut bişi diyor . Allah inancı işte böyle oraya çıkıyor . Daha sonrada ibrahimin soyundan gelen peygamberler bu inanç ve bilgi sistemini geliştiriyolar.

    Tanrı vardır yoktur biz bilemeyiz sadece varlığına inanırız.Bu adamlar düşmanlarla kavimlerle savaşıyolardı . Düşmanlar karşısında zayıftılar peki onlara ne lazımdı ?
    Cevap:Kudret . Kudret için ne gerekir pek bişey elden gelmez ama tanrıya yalvarınca onun bu kudreti vereceği vaat edilir . Aslında her şey kafada biten bir şeydir ve motive olmak için bir yoldur .
    Tanrıya inanınca ve dua edince tanrının ona yardm etceği düşünülür ve daha fazla başarı elde edilir . Çünkü inanç=Özgüven.
    Ama hiç bi emek sarfetmeden gelip sadece tanrıdan yardım isteyerekte hiç bi şekilde ilerleyemeyiz .
    Böylece inananlar bir seferde olmasada aşama aşama kabilere bu inancı yaydılar . inanmayanlara göre daha yaygın olmasının sebebide o zamandaki imkansızlıklar ve bilimin yetersizliği .
    Bunun en büyük kanıtı günümüzdür . Neden şimdi peygamber yok ? Neden kitap inmiyor ? Çünkü belirsizlikler o zamana göre daha çok aydınlığa kavuştu .
    Bunun örnekleri tarihte sayısız kere yaşanmıştır.
    Haçlı seferlerine giden askerlere papa cennetten yer sözü verdide gönderdi . Milyon insan savaşa gitti.
    insanlar elde edemeği şeyler için inanır inanmak zorunda hisseder .
    Şuanki teknoloji ve mantık olsaydı hiçbir din olmazdı kanımca . Olsaydıda çok küçük kitlere hitap ederdi .
    Zamanımızda adamın biri çıkıyor peygamberim diyor hemen mantıklı sorguya tutuyorlar yada inancak alternatif mantıklarını ortaya atıyolar .
    Şimdi biri çıkıyo gidiyo putları yıkıyo eğer bunlar tanrıysa beni durdursun diyo herkes dumur oluyo . Putlara inanan biride çıkarır kılıcı elemana sallar eğer tanrın varsa seni kurtarsın der öldürürse o haklı çıkar. Olamaz mı olabilir
    Sorgularsak her fikre karşı bir şey bulabiliriz .
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster