1. 76.
    -1
    @ 39 kaliplasmis dusunceleri kalip halinde alip beynime yazmiyorum, ben de en az senin kadar arastirdim emin ol.
    stephen hawking'in dini gorusunu tartismak gereksiz ancak oyle bir adam ego tatmini icinde olabilir mi bir dusun.

    ben senin demek istedigini cok iyi anliyorum, cunku bundan bir 5-6 sene once ayni senin gibi dusunuyordum ve bunu deli gibi savunuyordum.
    ama zamanla gordum ki benim yaptigim sadece dini bilime uydurmak icin zorlama idi.

    din ve bilim yuzyillardir boyle. cunku gelmis gecmis butun muslumanlarin "cogu" geri kafaliliklariyla veye bilerek (cunku islerine gelmedi) bilimin gelismesini onlediler.

    hatiri sayilan bir iki bilim adamindan baska neden musluman bilim adami yok? neden avrupa bu konuda cok cok daha gelismis?

    simdi bunun muslumanlikla degil geri kafalilikla alakali oldugunu soyleyeceksin. ama unutma ki avrupa'da da bilim adamlarinin olduruldugu bircok donem oldu, gerikafalilik hristiyanlikta (ozellikle katoliklerde) asiri boyutta, ama bunlarin hicbiri sonuc olarak bilimin gelismesini onleyemedi.
    ve senin dedigine gore(eger ki bilimi en cok destekleyen din islam ise), muslumanlarda tam tersi olmasi gerekirdi. cunku insanlar ne kadar geri kafali olsalar dahi muslumanligin gonderilis amaci bunu degistirmek, insanlari dogru yola sevketmek degil mi? o zaman islam zaten kendi icinde celisiyor.

    kaldi ki avrupa'da, hatta papa'nin da verdigi buyuk desteklerle, dinin bilimle paralel oldugunu kanitlamak icin bilimsel calismalar yapiliyor yillardir.
    ama bu hicbir zaman kanitlanamadi ve kanitlanmayacak.
    insanin asil buyuk egosu, evreni anladigini sanmaktir ve bunu tanri gibi kaliplar icine sokmaktir.
    ···
   tümünü göster