1. 1301.
    +21
    3 ağustos 1215: reliki depodan çıkarttım, çağ atlatan gençlere yolladım. biraz zımparalayın, sağını solunu düzeltin, celaleddin efendi'ye zütüreceğim dedim. tamam dediler. çağ atlama ne alemde, niye bu kadar uzun sürdü diye sordum. "coğrafi keşifler.." diye mırıldandı biri. kellelerini almamak için yumruğumu sıkıp geri döndüm.

    5 ağustos 1215: relik'i getirdiler. altın tozu ile işlemeler yapmışlar, verniklemişler, parıl parıl olmuş. üst tarafında da heykelcikler var, kılıç mızrak savaşır gibi bir sürü heykel. "bu nedir?" diye sual buyurdum "efendim bilav zaferinizi sembolize ediyor" dediler. "hangisi benim?" dedim, sol yanda kafasında çiçekli taç olan birini gösterdiler. "peki ben niye dal daşak dolanıyorum savaş meydanında?" dedim. "efendim sanat.." diye zırvaladı biri. dağılın lan mendeburlar diye kovdum bunları town center'dan. Allah'ım iyice adımı çıkaracaklar. bizim hanıma söyledim, heykellere ipek kaftan dikecek.

    8 ağustos 1215: kaya bey'i alıp hacı celaleddin efendi'yi ziyarete gittik, sefer öncesi hayır duasını almaya. halen yatıyor, toparlanamadı. reliki gösterttim, celaleddin efendinin gözleri fal taşı gibi açıldı. ellerini bana uzattı, bir şeyler söylemek istedi, sanki gerizekalı mı dedi tam anlayamadım geri düştü, bayıldı. "ne dedi?" diye sordum kaya bey'e "sevinç narası attı efendim" dedi. iyi dedim, yataktan sarkan elini öpüp orduyu teftiş etmek üzere ayrıldım.

    12 ağustos 1215: cuma namazının ardından tekbirler eşliğinde orduyu teftiş ettim. skirmishler, man at armslar, okçular.. hamdi çavuş "beyim yürüyüş düzenine geçelim" dedi, tamam dedim. kare şeklinde etrafımı sardılar, okçular arkada, piyadeler önde, atlılar sağ ve solda yürüyoruz. Ben de en ortadayım, hiç bir şey göremiyorum. gidiyoruz öyle. yenice tarafındaki duvarın orada kamp kurduk, deli ibrağam'ı sordurttum, gören olmamış.

    15 ağustos 1215: daş duvarı geçtik, yenice tarafına ilerliyoruz. bu sabah yenice ormanlarına vardık. burada oduncu kulübeleri tarlaları yerle yeksan olmuş. çok şaşırdık. tek bir canlı izine rastlayamadık. hayırdır inşaAllah diyerek Kaya Bey'in yanına üç scout verdim, Yenice'ye yolladım.

    17 ağustos 1215: kaya bey ve scoutları geri döndüler. "beyim yenice yerle bir" dedi. "town center'a kadar gittiniz mi?" diye sordum, korkmuşlar, yamaçtan geri dönmüşler. "bu yıkımı hangi güç yapabilir?" diye hayretler içerisinde kaldım. hamdi çavuş'a emir verdim, askere tedirginliğimizi belli etmeyeceğiz.

    19 ağustos 1215: Yenice'ye vardık. taş üstüne daş kalmamış koca köyde. deli ibrağam çıkageldi birden bire. koşa koşa yanıma vardı, ayaklarıma kapandı "ağam ağam hoşgelmişsin" diye. "kalk ibrağam anlat hele noluyor burada" diye sual buyurdum. eliyle yenicenin doğusundaki tepeyi gösterdi, çarpık çarpık tahtalardan bir şeyler yapmış. "senin rüyanı duyunca aklıma geldi ağam" dedi. gece vakti daş yağmuruna tutmuş Yenice'yi, dümdüz etmiş bırakmış koca köyü. hepsi town center'a sığınmışlar. habire çan çalıyor. Allah'ım çok pis tırsıyorum bu deliden. napsam bilemiyorum. bir savaş zevki yaşattırmadı bana pekekent.

    20 ağustos 1215: town center'ı kuşattık. teslim olun çağrısı için asker yolladım, okladı şerefsizler.

    24 ağustos 1215: hala kuşatma devam ediyor. ne yiyor ne içiyor bunlar bilemiyorum. town center'a doluşmuşlar. deli ibrağam daş atalım diyor, kadın çoluk çocuk var ibrağam, günahtır diyerek kabul etmedim. bekliyoruz.

    26 ağustos 1215: yeniceliler heyet gönderdiler. serbestçe gitmelerine izin verirsek teslim olacaklarını söylediler. iyi dedim. zaten daş ve altın madenleri için geldiydik. nereye giderlerse yenicelilere yol verile diye emir buyurdum. kafile kafile yollara düştüler, town center'ı yakıp yıkıp yağmaladık. içinden bir şey çıkmadı, ne kadar odun, yemiş, altın varsa beraberlerinde zütürmüş kafir.

    29 ağustos 1215: yenice'de kamptayız, toprak reformu yapıyoruz, tüm toprağa el koydum. gece yarısı tüm göğü birbirine çarpan demir sesi gibi sesler kapladı. korku ile birbirimize bakıştık. hamdi çavuş'un ağzından "çağ atladık.." lafı döküldü. etrafıma bakındım, bir değişiklik yok. bırakıp gidecem bu diyarları, o olacak.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster