1. 26.
    0
    Türkiyede bir kere işleyen kapitalizm yoktur beyler, olsaydı koç la sabancı yıl 2012de halen süt yoğurt satmaya çalışmazlardı. ilk kapitalizm örneği yerleşik hayata geçen ilk insanlarla başlamıştır. Dinin icadıyla reisler, dini liderler ortaya çıkmaya başlamış, ilk tarım ürünlerini biriktirerek, çeşitli özellikleri olan insanlar ortaya çıkmıştır.

    Bunun sonucunda insanların ürettiklerinden arttırdıklarıyla (avcı ve toplayıcılıktan) sulama sistemleri kurulabilmiş ve tarım daha da gelişebilmiştir. üretilenlerin belli kişilerde birikmesi ve bunun bir insanın üstesinden gelemeyeceği bir işi yapmak üzere kullanılması sistemi geliştirmiştir.

    ilk verdiğimiz örneğe gelirsek. bahsettiğim adamların bizim artı değerlerimizi biriktirdikleri gerçeği, vede bu biriktirdiklerinin yararlı kullanılmaması. yabancıların ürettiği bir şeyi kıçına sa ekleyip satmakla kapitalizm olmaz, bu düpedüz sömürgeciliktir.

    seviye düşürücü, gibtirsin gitsinler, yerli borla çalışan otomobil mi yapıyorlar, güneş tarlaları mı kuruyorlar onları yapsın sayın zenginlerimiz. Orta ölçekliler sütü yoğurdu satarlar merak etmesinler.
    ···
   tümünü göster