1. 294.
    0
    Rez okuyacagim magaradan cikardim
    ···
  2. 293.
    0
    reserved
    ···
  3. 292.
    0
    @1 :

    Şizofreni; düşünüş, duyuş ve davranışlarda önemli bozuklukların görüldüğü, hastanın kişiler arası ilişkilerden ve gerçeklerden uzaklaşarak kendi dünyasında yaşadığı, genellikle gençlik çağında başlayan bir beyin hastalığıdır.

    Şizofreni kelimesi, Yunanca ayrık veya bölünmüş anldıbına gelen "şizo" (schizein, Yunanca: σχίζειν) ve akıl anldıbına gelen "frenos" (phrēn, phren- Yunanca: φρήν, φρεν-) sözcüklerinin birleşiminden gelir.[1] Anlatılmak istenen kişinin iki kişilikli olması değil, aynı anda iki farklı gerçekliğe inanmasıdır. "Gerçek gerçeklik" normal, sıradan bir insanın algılamasına denk düşerken, "ikinci gerçeklik" sağlıklı bir insanın anlayamayacağı, çoğu kez belli bir sisteme dayalı bir gerçekliktir.

    Şizofreninin ömür boyu görülme sıklığı genel nüfusta %0,5-1'dir.[2][3][4] Ancak kan bağı olan akrabaları arasında şizofreni hastaları bulunanlarda, şizofreni görülme sıklığı genel toplumdan daha yüksektir. Şizofrenide genetik faktörlerin rolü iyi tanımlanmış olmakla beraber, bu hastalık yalnızca kalıtımsal faktörlerin değil, birçok koşulun bir araya gelmesi ile oluşur. Yani şizofreni genetik ve çevresel faktörlerin rol aldığı oldukça kompleks bir hastalıktır.

    Günümüzde şizofreni tedavisinde çok yönlü bir yaklaşım yararlı bulunmaktadır. Güncel tedavide temelde antipgibotik ilaçlar kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra pgiboterapiler ve diğer pgibososyal yaklaşımlara da başvurulmaktadır. Antipgibotik ilaçların şizofrenide dopamin varsayımını doğrular biçimde dopamin üzerinden etki ettikleri düşünülmektedir. Hastalığın özellikle akut döneminde hastaların hastanede yatarak tedavi görmesi gerekebilir.

    Birçok alttipi bulunan şizofreni çok değişik gidiş ve sonlanış gösteren süreğen bir bozukluktur. Şizofrenide hastalığın gidişi her birey için farklı biçimde gelişebilir. Hastalığın popüler kültürdeki olumsuz imajına rağmen, hastaların çok büyük kısmı tedaviden fayda görebilirler. Ama hastaların yaklaşık %25-30'u ne tür sağaltım yapılırsa yapılsın belirgin bir iyileşme gösteremez ve ciddi yetiyitimleri olabilir.[4]
    ···
  4. 291.
    0
    Reserved
    ···
  5. 290.
    0
    hikaye diğer kısımda da tamamlanmıştır beyler gözlerinize sağlık.
    ···
  6. 289.
    0
    tekrar rezerve.
    ···
  7. 288.
    0
    rezerve
    ···
  8. 287.
    0
    @175den devam reserve
    ···
  9. 286.
    +1
    hayatta başarılar panpa, sessiz sessiz okudum dıbına koyim. Arada şu dörtlük yazan huur çocuklarına sağlam küfür ettim. Devdıbını bekleriz..
    ···
  10. 285.
    +1
    hikayen, şiirler... ağlattın uçan köpek ağlattın... bu azmin bana da örnek oldu daha fazla çalışıyorum artık... keşke onlarca sayfa yazsan da okusam.. arada güzel şiirler görsem...
    ···
  11. 284.
    0
    sayfa 8 aq
    ···
  12. 283.
    0
    reserved
    ···
  13. 282.
    0
    diğer hikayeyi takip etmeye başlayabilirsiniz kitapları yazarak başladım ufaktan.
    ···
  14. 281.
    0
    reserved
    ···
  15. 280.
    +2
    ikinci kısımda iş yaşamında yükleliş diye daha çok analizli, kitap önerili devam edecek bir hikaye olacaktır.

    rezerve atın şimdiden (bkz: 0 dan yükseklere doğru iş yaşamı/#91134852)
    ···
  16. 279.
    +1
    devdıbını iş yaşdıbına geçiş olarak yazmayı düşünüyorum bakalım kısmet
    ···
  17. 278.
    0
    reserved
    ···
  18. 277.
    0
    panpa 2-3 mal yüzünden moralini bozma yazına devam et amk he bir de pmye bak
    ···
  19. 276.
    0
    2 saat içinde bitirebildim hikayeni keşke nostradamus kılıklıları takmadan tüm ayrıntılarıyla yazsaydın panpa ama yine etkileyici bir hayat hikayen var herşey yolunda ve güzel gider umarım
    ···
  20. 275.
    0
    panpa yazmissin da emin ol senin kadar olmasada bazi durumlarimiz benziyor Allah kolaylik versin sana da bize de guzel seyler ogrendim yazdiklarindan.
    ···