1. 326.
    0
    @265 yok panpa takip ediyorum
    ···
  2. 327.
    0
    up up up
    ···
  3. 328.
    0
    brazzers tim hazırdır komitanim
    ···
  4. 329.
    0
    iiT'den Suriye’ye sert tepki!
    iiT Dışişleri Bakanları Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürülmesini kınadı ve Suriye’nin iiT üyeliğinin askıya alınması çağrısında bulundu.
    DHA DIŞ HABER 25.06.2012 10:15

    Cidde’de 24 Haziran 2012 tarihinde Dışişleri Bakanları düzeyinde toplanan islam işbirliği Teşkilatı (iiT) Olağanüstü icra Komitesi Toplantısında Suriye, Filistin, Sudan ve Mali’deki gelişmeler ele alındı.

    Suriye’nin kendi vatandaşlarına yönelik artan şiddet eylemleri kınanarak, bu ülkenin iiT üyeliğinin askıya alınması yönünde tavsiye kararı alındı. Suriye’nin bir Türk askeri uçağını düşürmesinin şiddetle kınandığı toplantıda, bunun bölge güvenliği ve istikrarına yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. iiT Dışişleri Bakanları BM ve Arap Ligi Ortak Temsilcisi Kofi Annan’ın Altı Maddelik Planının tüm unsurlarıyla belli bir takvime göre acilen uygulanmasını desteklerken, BM Güvenlik Konseyinin Suriye’de süregelen şiddet ve vahşetin durması amacıyla üzerine düşen sorumluluğu üstlenmesi çağrısında bulundular.

    Toplantıda ayrıca, israil’in işgal ettiği Filistin topraklarında yürüttüğü yasadışı yerleşim ve yayılma politikası kınanarak, barış sürecinin devamı bakımından uluslararası çabaların israil’in yerleşim politikasının engellenmesi üzerinde yoğunlaşması gerektiği ifade edildi. israil’in Gazze’ye yönelik artan saldırılarının da kınandığı toplantıda, Gazze üzerinde israil’in tek taraflı olarak uyguladığı yasadışı ambargonun kaldırılması çağrısında bulunuldu. Bu bağlamda ayrıca, israil’in Gazze’ye yardım zütüren uluslararası yardım konvoyuna 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası hukuka aykırı bir biçimde gerçekleştirdiği saldırıdan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmemesi şiddetle kınanarak, BM insan Hakları Konseyi bünyesinde oluşturulan Uluslararası Araştırma Misyonunun vardığı sonuçlara riayet etmesi talep edildi.

    Toplantı kapsamında ayrıca Sudan ve Mali’deki çatışma ve gerginlikten duyulan endişe beyan edilerek, bu ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenliği desteklendi ve anlaşmazlıkların barışçı yollarla çözüme kavuşturulması gerektiğinin altı çizildi.

    iiT Genel Sekreteri Ekmeleddin ihsanoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Suriye bağlamında, kutsal Ramazan ayına yaklaştığı da dikkate alınarak, Suriye’de masum sivil halka yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve şiddetin durması çağrısında bulundu. Genel Sekreter ihsanoğlu ayrıca, Suriye tarafından bir Türk askeri uçağının düşürülmesinden duyduğu endişeyi dile getirerek, bu olayın bölge güvenliği ve istikrarı bakımından tehlike oluşturduğunu vurguladı.

    Genel Sekreter konuşmasının sonunda, Mısır’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı ilan edilen Mursi’yi tebrik ederek, seçimlerin başarılı bir şekilde icra edilmesinin Mısır’da demokrasinin gelişmesi bakımından memnuniyetle karşıladığını ve bunun geleceğe yönelik umutlu bir tablo çizdiğini belirtti ve yeni Cumhurbaşkanı Mursi’ye başarılar diledi.
    Tümünü Göster
    ···
  5. 330.
    0
    Türkiye NATO'yu devreye sokmak istiyor
    SURiYE'nin cuma günü Türk keşif uçağını düşürülmesine Batı'daki medya geniş yer ayırırken, Türk Hükümeti'nin krizde Nato'yu devreye sokmak istediği savunuldu.
    25.06.2012 09:44

    Alman televizyonları ZDF, ARD, Pro7, RTL, N-TV, Deutsche Welle'nin yanı sıra ingiliz yayın kuruluşu BBC de haber bültenlerinde gelişmeleri geniş olarak aktardı.

    Alman gazetelerinden Süddeutsche Zeitung, "Amatörlük mü yoksa kötü niyet mi?" başlıklı yorumunda, "Fantom uçuşu Ankara'nın lanse ettiği şekilde günlük bir olaymış gibi görünmüyor" diye yazdı. Yorumda Türk hükümetinin başlangıçta olayı yatıştırmaya yönelik açıklamalarda bulunduğu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Pazar günü açıklamalarıyla tutumunu sertleştiği ifade edilirken keşif uçağının Suriye'deki tek Rus-Suriye ortak üssünün bulunduğu liman kenti Lazkiye yakınlarında uçtuğuna dikkat çekti.

    Die Welt gazetesindeki Boris Kalnoky imzalı yorumda ise "Türkler Suriye'ye müdahale riskine mi giriyor?" diye sorulduktan sonra Türkiye'nin söyleminin olaydan iki gün sonra sertleşmesinin, diğer ülkelerle yapılan istişareler ile bağlantılı olduğu, bu istişarelerde durumun Suriye'ye siyasî baskıyı artırmak için nasıl kullanılabileceğinin görüşüldüğü ileri sürüldü. Die Welt, olası askeri müdahalenin Türkiye'ye getireceği avantaj ve dezavantajlar ele alınırken şöyle denildi:

    "Bölgede tek büyük Müslüman güç haline gelme, avantajlar arasında yer alacaktır. Türkiye yıllardır bu statünün peşinde. Ama sık sık bahsettiği 'yumuşak güç' politikasıyla bunu şimdiye kadar pek başaramadı. Bu sefer 'sert güç' göstermek gerektiğini düşünebilir. Ayrıca Suriye'de iran'ın etkinliğini sona erdirmek de Türkiye'nin işine gelir. Riskler büyük. Öncelikle ekonomik açıdan büyük önem taşıyan Rusya ile ilişkiler bozulur. Esad'ın devrilmesi Suriye'yi yıkıma zütürebilir. Bu da Suriyeli Kürtler'in özerklik ilan ederek Irak'taki Kürtler'e katılması durumunda Türkiye'deki Kürt sorununu kızıştıracaktır. Suriye'de islami bir radikalleşme Türkiye'de giderek güçlenen ama pasif kalan Türk Hizbullahı'na sirayet edebilir."

    Berlin'de yayımlanan Tageszeitung'ta yer alan yorumda ise amacın Suriye'yi daha da köşeye sıkıştırmak olduğu ve Türkiye'nin NATO'yu devreye sokma girişiminin ABD desteğiyle gerçekleştiğinin düşünülebileceği kaydedildi. Gazete, Suriye'deki iç savaşın uzun süreden bu yana jeopolitik satranç tahtasının önemli bir taşı haline geldiği ifade edilirken, "Amerikan yönetimi için Esad, Tahran'daki molla rejiminin üzerine dayandığı temellerden biri. Esad devrilirse iran'daki rejimi de sallanır. Bu sadece israil'in değil, Suudi Arabistan ve Batı'nın müttefiki Körfez ülkelerinin de çıkarına. Suriye'de Ankara'ya karşı yükümlülükler üstlenecek yeni bir hükümet, Türkiye'nin bölgedeki en önemli güç olma hedefine giden yolda son adım olacaktır. Suriye ile ilgili poker son hız devam ediyor. Hiç kimsenin açık oynamadığı açıkça ortada. Cuma günkü uçak düşürme olayı Suriye'ye Batı askerî müdahalesinin önünü açabilir. NATO'nun salı günkü toplantısının ardından gözler Esad'ın son hamisi Rusya'ya çevrilecek" denildi.

    Frankfurter Rundschau ise, Türk keşif uçağının düşürülmesinin Suriye yönetiminin nasıl aşırı derecede gerildiğini gösterdiği ifade edilirken, "Geçtiğimiz hafta bir MiG 21 savaş uçağı pilotunun uçağıyla birlikte Suriye'den kaçması, Arap despotların son askerî kalesi olan hava kuvvetlerine bile artık güven olmayacağını gösterdi" diye yazdı. Fraenkischer Tag gazetesinin de, "Suriye'de sinirler laçka olmuş vaziyette. Türkiye'nin sinirlerine hakim olması, başka provokasyonlardan hatta misillemeden kaçınması bu durumda daha da önem taşıyor. Gerginliğin kızışması tüm bölgeyi yangına sürükler" görüşlerini aktardı.

    BBC, Nato'nun, Türkiye'nin Suriye tarafından düşürülen F-4 savaş uçağı ile ilgili talebi üzerine salı günü ittifakın Brüksel'deki merkezinde acil bir toplantı düzenleneceğini aktardı. ingiliz gazetelerinden Independent, Türk savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili 'Türkiye NATO kartını oynadı' iddiasında bulundu. Financial Times ise, tırmanan gerilim ile ilgili Türkiye'nin soğukkanlı davranarak "NATO'ya danışacağını" yazdı. Suriyeli yetkililerin Türkiye hükümeti ile doğrudan bağlantıya geçmediğini hatırlatan gazete, ingiliz Dışişleri Bakanı William Hague'in Davutoğlu'yla görüştüğünü ingiliz bakanın "Esad rejimi keyfi davranabileceği yanılgısına düşmemeli, davranışının hesabını vermek durumunda kalacaktır" dediğini aktardı.
    Tümünü Göster
    ···
  6. 331.
    0
    Yardım uçağına da ateş iddiası
    Batılı diplomatik kaynaklar Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan kendilerine, “Bütün bilinenlerin dışında, arama-kurtarma operasyonu kapsamında bölgeye gönderilen bir başka Türk uçağına da ateş açıldığı bilgisi verildi” notunun iletildiğini söylediler.

    Suriye güvenlik güçlerinin, düşürülen F4 Fantom uçağını ve kaybolan 2 pilotunu bulmak için bölgeye sevk edilen arama-kurtarma uçağına da ateş açtıkları, bunun üzerine uçağın Suriye hava sahasından hemen uzaklaşmak zorunda kaldığı öğrenildi.

    Bu bilgi, dün sabah saatlerinde cuma günü yaşanan olaylarla ilgili bilgilendirilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Arap Birliği, Avrupa Birliği ve NATO üyesi ülkelerin büyükelçi ve askeri ataşelerine aktarıldı.

    Hürriyet Daily News’a konuşan batılı diplomatik kaynaklar kendilerine, “Bütün bilinenlerin dışında, arama-kurtarma operasyonu kapsamında bölgeye gönderilen bir başka Türk uçağına da ateş açıldığı bilgisi verildiğini söylediler. Yerel görgü kaynakları, cuma günü bölgede bir başka uçak daha gördüklerini, hızla Suriye tarafından Türkiye’ye uzaklaştığını kaydetmişlerdi.

    DIŞiŞLERi DOĞRULAMADI

    Bu uçağın büyük olasılıkla, üzerine ateş açılan arama-kurtarma uçağı olabileceği belirtiliyor. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise bu bilgiyi doğrulama noktasında olmadıklarını kaydettiler. Cuma günü yaşana toz-duman arasında, Türkiye ve Suriye yetkililerinin arama-kurtarma operasyonu konusunda da ciddi bir anlaşmazlık yaşadıkları ortaya çıktı. Uçağın düşürülmesinin ardından diplomatik kanallar arasında kurulan temas sırasında, Suriye tarafının ortak bir operasyonu düzenlenmesi önerisini getirdiği ancak bazı koşullar öne sürdüğü öğrenildi. Bu koşulların, olayın Suriye hava sahasında gerçekleşmesi ve arama-kurtarma operasyonunun Suriye karasularında olması nedeniyle gerekli prosedürlerin tamamlanabilmesi için uçak enkazı ve bulunurlarsa pilotların Suriye tarafına teslim edilmesini içeriyordu. Türk tarafı bunu hemen reddederken Suriye’ye kendi arama-kurtarma operasyonunu gerçekleştireceğini ve ne pilotun ne de uçağın Suriye’ye bırakılmayacağının altını çizdi.

    SURiYE’DEN 5 KEZ iHLAL

    Büyükelçilere verilen sunumda bir ayrıntı daha yer aldı. Suriye uçaklarının son dönemde Türk hava sahasını 5 kez ihlal ettikleri ama bunların saldırgan bir davranış olarak değerlendirilmemesi nedeniyle mevcut angajman kuralları dışında bir eylemin gerçekleştirilmediği belirtildi. Ayrıca, Türkiye hem Avrupalı müttefikleri hem de diğer ülkelerden Suriye’nin saldırgan tavrını eleştiren ve Türkiye’ye dayanışma içinde bulunacaklarını belirten kamuya dönük açıklamalarda bulunmalarını da talep etti.
    Tümünü Göster
    ···
  7. 332.
    0
    gibtirsin gitsin hevesli olan savaşsın. bu bir komplodur ben inanmıyorum.
    ···
  8. 333.
    0
    bana öyle geliyorki tırmanan bir gerilim var bunlar hayra alamet değil bakınız ;
    1_)
    25 Haziran 2012 - 13:37 Milliyet.com.tr » Dünya» Haber
    Suriye'den yeni açıklama
    Suriye, "Olay Suriye'nin egemenlik haklarının ihlalidir. Türkiye'ye karşı hamasetimiz yoktur" açıklamasıyla geri adım atmazken, Türkiye'yi krizi yükseltmeye çalışmak ve gerçek olmayan açıklamalar yapmakla suçladı.

    "Türk jeti taramalı tüfeklerle düşürüldü. Türk halkı bizim kardeşimizdir. Savunma amaçlıydı. Türkiye'ye karşı hamasetimiz yok.. Suriye saldırı yapmadı. Olay Suriye'nin egemenlik haklarının ihlalidir. Kesinlikle Türkiye'ye karşı kötü niyet içinde değiliz. Bir takım oyunlar oynanıyor. Çok hassas bir dönemdeyiz. Tekrar ediyorum Türkiye ve Suriye hakları kardeştir. AB bu noktada negatif bir rol oynamaktadır. Suriye ile ilgili anlatılanlar hakikatlerle örtüşmemektedir.

    Türkiye NATO'yu toplayacaksa onlara başarılar diliyoruz. Toplantı saldırı amaçlı ise Suriye topraklarının kutsal olduğunu hatırlatmak istiyorum. Nasıl Türkiye'nin toprakları Türkiye için kutsalsa Suriye'nin toprakları da bizim için kutsaldır."

    Basın toplantısı yaparak Türkiye'nin açıklamalarına yanıt vermek isteyen Suriye'nin Dış işleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarının satır başları şöyle;



    Olay egemenliğimiz ihlal edilmesi olayıdır.
    Türkiye krizi sürekli yükseltmeye çalıştı
    Türkiye'nin açıklamalarının gerçekle ilgisi yoktur.
    iki halk arasındaki ilişkiler sıcaktır, iki halk birbiriyle gurur duyar

    2_)

    "ingiliz savaş uçakları hazır bekliyor"
    ingiliz Daily Star, Türkiye’nin, F-4 uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından bir “intikam” baskını gerçekleştirmesi olasılığının karşısında ingiliz savaş uçaklarının Türkiye’ye destek için hazır beklentildiğini iddia etti.

    Türkiye’nin, F-4 uçağının Suriye tarafından düşürülmesi ardından bir “intikam” baskını gerçekleştirmesi olasılığı karşısında ingiliz savaş uçaklarının Türkiye’ye destek için hazır beklentildiği öne sürüldü.

    ingiltere'de yayımlanan Daily Star, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “gereken her şeyin yapılacağı” açıklamasına dikkat çekerek “Türkiye’nin savaş uçaklarından birinin düşürülmesi ardından intikam sözü vermesinden sonra ingiliz savaş uçakları, Suriye’ye bir saldırı düzenlemek için hazır bekliyor” diye yazdı.

    Haberde böylece, Türkiye tarafından Suriye’ye karşı bir operasyon gerçekleştirilmesi halinde ingiliz savaş uçaklarının NATO müttefikini destek amacıyla Suriye’ye yönelik bir hava baskınında yer alabilecekleri vurgulandı.

    Türkiye ve Suriye'nin bir zamanlar "müttefik" olduklarını, ancak Türkiye'nin artık Suriye’nin “zalim rejimini" en çok eleştirenlerden biri haline geldiğine dikkat çeken gazete şu yorumu da yaptı: “Eğer Türkiye kuvvete başvurarak misilleme yapmaya karar verirse ingiltere ve ABD dahil, başka NATO güçleri, onları desteklemesi ve Suriye’ye saldırıya katılması yönünde baskı altına girer.”

    3_)

    Suriye'nin yaptığı hayasız ve kabul edilemez'
    Türk - Amerikan Çalışma Yemeği’nde konuşan ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Suriye’nin Türk jetini düşürmesiyle ilgili, "Bu bölgede gerginlikler yaşanıyor. Bu bölgede çok üst düzeyde bir gerginlik yaşandı. Bunun sebebi hayasız ve kabul edilemez bir şekilde Suriye’nin yaptığı harekettir Clinton’un da söylediği gibi" dedi.
    Tümünü Göster
    ···