1. 51.
    0
    olm uçak lazkiyede düşmüş diyolar eee bura uluslararası karasuları değilmi? suriye her türlü haksız değilmi lan?
    ···
  2. 52.
    0
    @41 uçağını türiyeyi suriyeyle savaştırmak isteyen israil, amerika, avrupa düşürdü huur çocuğu
    ···
  3. 53.
    0
    (bkz: huur çocukları savaş çıkarmaya çalışıyo)
    ···
  4. 54.
    0
    @44 nerden biliyon lan sen bilmiş kişimisin zütü taklu başbakanlık suriye düşürdü diyor hayal alemindesin feriştahını gibtiğimin ilkokullusu
    ···
  5. 55.
    0
    @48 büyük ihtimal
    ···
  6. 56.
    0
    suriyeden açıklama geldi
    ···
  7. 57.
    0
    Suriye'den ilk açıklama
    Suriye Savunma Bakanlığı'ndan Türk jeti ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türk jeti sınırımızdan 1 kilometre içeriye girdi" denildi.

    23.06.2012 00:55
    ···
  8. 58.
    0
    bilgileri aktarmaya devam edeceğim panpalar
    ···
  9. 59.
    0
    up up up
    ···
  10. 60.
    0
    up up up
    ···
  11. 61.
    0
    up up up
    ···
  12. 62.
    0
    up up up
    ···
  13. 63.
    0
    (bkz: uçak düştü suriyeli oldunuz)
    ···
  14. 64.
    0
    bir sivil olarak çıkmasını istemediğim savaştır. ben askeri uzman falan değilim öncelikle onu belirteyim. okuduğum, bildiğim kadarı ile suriye'nin elinde 1500km menzilli füzeler var. daha birkaç ay öncesinde esad denen adam, bu füzelere 600 ton kimyasal yükleyip türkiye'ye çevirmişti. açın google'ı bakın. herkesin bildiği bu gerçeği türk devleti bilmiyor mu? biliyor. bizim hava kuvvetlerinde en gelişmiş uçan şey f-16'lar. bizim öyle uzun menzilli füzelerimiz falan da yok. e neyimize güvenip suriye'ye girmeye niyetleniyoruz? esad'ın füzelerinden biri oldu da adana, mersin, ankara'ya veya başka bir şehre isabet etti diyelim sonuçları hakkında fikri olacak olan var mı? bizi malatya'daki füze savunma sistemi mi koruyacak? malatya'daki füze savunma sistemi birkaç hafta önce rusların salladığı füzeyi -sözlükte ufo mu değil mi diye tartışılan olay- görmemişti. esad'ın füzesini de görmeyebilir. bu işin garantisi yok.

    o kadar savaş meraklısıysanız mutfaktan bir bıçak alıp parmağınızı kemiğe kadar kesin sonra tekrar düşünün, zütümüze kurşunu yediğimizde neler hissedeceğiz diye.
    ···
  15. 65.
    0
    vurduktan sonra türk uçağı olduğunu anlamışlar amk
    ···
  16. 66.
    0
    @59 sonuna kadar haklı ama panpa şöyle bir durum da var savaşta tek olmayacağız amerikan kuvvetleri bize yardım edicek ama savaş dibimizde olduğu için zütümüz gibilecek
    ···
  17. 67.
    0
    yeni bilgiler ekleniyor
    ···
  18. 68.
    0
    SURiYE 23 YIL ÖNCE UÇAĞIMIZI DÜŞÜRMÜŞTÜ
    TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçağının Suriye karasularına düşmesi, akıllara 1989 yılında Suriye ile yaşanan kriz getirdi. 21 Ekim 1989'da meydana gelen olayda, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne ait BN-2A-3 Islander tipi çift motorlu uçak, Suriye sınırında kadastro çalışmaları yapmak üzere kalktıktan sonra Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait 2 Mig-21 savaş uçağı tarafından ateş açılarak düşürülmüştü. Olayda, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görevli pilotlar Talat Gencer, Faik Aytan ile teknisyenler Yusuf Gören, Selahattin Çelik ile Fikri Köşker şehit olmuştu.

    Olay sonrasında Suriye yetkilileri Türk uçağının 20 kilometre sınırı ihlal ettiğini iddia etmiş ancak bir yıl sonra Türkiye'ye ailelere verilmek ve düşürülen uçak için 3 milyon 430 bin dolar tazminat ödemişti.

    TÜRK RF-4E'LER KEŞiF UÇAĞI
    Suriye karasularında düşen RF-4E Phantom uçağı Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu 173'üncü Filo'ya aitti.

    F-4E Phantom II uçağından geliştirilen bu model, ingilizce'de 'reconnaissance' yani 'keşif' anldıbını taşıyan kelimenin baş harfi R'yi taşıyor. Burun bölümünde 'makineli top' yerine 'özel kameralar' bulunuyor.

    RF-4E uçakları, geçtiğimiz yıllarda yeni nesil sistemlerle ASELSAN tarafından modernize edildi. Gündüz ve gece her türlü hava şartında, elektronik harp koruması altında, hassas seyrüsefer yapabilecek ve modern keşif teçhizatlarını taşımaya hazır altyapıya kavuştu. Modernizasyon sonrasında bu uçaklar 'RF-4E/TM' olarak tanımlandı. Halen modernize edilen RF-4E'ler, Eskişehir 113 ve Malatya'daki 173'üncü filolarda görev yapıyor.

    iSRAiL'DEN ÖZEL KEŞiF PODU ALINACAKTI
    Uçakların modernizasyon projesinde israilli IAI ve Elbit şirketlerinden RF-4E'lerde kullanılmak üzere çok uzaktan fotoğraf çekebilen ve dijital olarak yer istasyonuna gönderilebilen özel bir sistem alınması anlaşma imzalanmıştı. Ancak Mavi Marmara sonrasında gerilen ilişkiler nedeniyle bu proje iptal edildi.

    Çift motorlu uçak, saatte 2 bin 310 kilometre hıza çıkabiliyor. Maksimum kalkış ağırlığı 26 bin 886 kilogram olan RF-4E'ler, 18 bin 100 metreye kadar çıkabiliyor.

    PHANTOM'LARIN 56'NCI KAZASI
    Hatay açıklarında yaşanan olayla birlikte Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterine 1974'te giren F-4E Phantom'ların kaza sayısı 56'ya yükseldi. Kazalarda 58 pilot ve silah sistem subayı şehit oldu.
    Tümünü Göster
    ···
  19. 69.
    0
    ya bu aqum uçağı suriyede ne arıyo aq adamlar haklı düşürürler tabi
    ···
  20. 70.
    0
    (bkz: tahir abi suriye sınırında)
    ···