1. 1.
    +1
    @8 inş okuldan atılırsın panpa
    kafan basmıyorsa dışarıda iş kur kursları dolu git birine de meslek öğren
    ···
  2. 2.
    +1
    @1 panpa inanmamazlık yapmadım da

    yurtdışında türkçe karakterleri nerden buldun amk, çok merak ettim
    ···
  3. 3.
    +1
    @32 işte onu nerden buldun amk

    ya da neyse dayı, hadi kolay gele
    ···
  4. 4.
    +1
    @1 turkiyeye gel seni de gerelim. çok iddialı olmamak lazım daha iş dunyasını bilmiyosundur belki.
    ···
  5. 5.
    +2 -1
    @1 integral çözebiliyor diye kral zannetmiş kendini,
    bunun gibiler masterı bitirir doktoraya başlar 2 makale yazar sonra gelir bir türk üniversitesinde ders boyunca taşşak geçer.
    derse hazırlanmaz , sonra öğrenciler integral çözemiyor der.
    yani anlayacağınız sorun bunun gibi zütü kalkıklardan çıkıyor .
    ···
  6. 6.
    0
    bende mühendisim ilk işe giriş maaşım 1250 lira idi orada 1 sene durdum zam aldım sonra iş değiştirdim yeni yerde 2. yılım 4000 lira alıyorum, önemli olna ilk maaş değil, oradan sonra ne yaptığın dostum. ilk başta işveren için sen hiç birşey bilmeyen birsin sonra tecrüben olunca değerin artıyor...
    ···
  7. 7.
    0
    mühendislik okuyom panpa, 2000 tl ile başlıyoz biz de ama tabi bizim bi sürü ödenek var mk... maaş 3000 i bulur yani
    ···
  8. 8.
    0
    @1 adam haklı beyler
    ···
  9. 9.
    0
    @54 çok haklısın panpa o konuda. kitap okumak kesinlike şart. bir çok mülakatta ben şahsen kitaplardan alıntıladığım sözleri, bakış açılarını kopyalarım. kafam o kadar basmıyor ama bir süre sonra sanki o fikirler seninmiş gibi hissediyorsun hayata o kaliteli bakış açılarına sahip insanların gözünden bakıyor oluyorsun. epey yararlı

    @57 panpa o kadar da abartmayın lan. lisans ta ben günde 2 saat falan düzenli çalışırdım her zman. ortalamam 3 ün üstünde bitirdim lisansı. yeter de artar bile. herşeye de vaktim kalıyordu anasını satayım. ben bunu anlamıyorum hiç zaman yok zaman yok. ne yok lan bal gibi de var zaman. tamam arada labaratuarlar falan çok sıkışıyor insanın beyni kaldırmıyor artık ama o kadar da değil. sınava 2 hafta kala çalışmaya başlayınca kalmıyor tabi orası da var.
    ···
  10. 10.
    0
    @57 işte problem burda zaten. hem teknik hem de yenilikçi olmak bence de imkansız. şunu kabul etmek lazım bizdeki muhendisler çok zeki oldukları iddiasında olsalarda yaptıkları işler ortada. tam olarak ifade etmesi zor ama odtu ile bogaziçilileri karşılaştır. odtu iyi muhendis yetiştirir ama genelde parayı boğaziçililer zütürür. girişimci olmak en iyisidir şimdiden sen bi iş fikri düşün yoksa buraya donunce 1500 almazsın 2500 alırsın ya da 3000 bu maaşlarla çalışmak demek kıçı kırık bi ev almak için 10-15 sene taksit odemek demektir.. kendi işini yapma konusunda hedefleri olan bi adam yazıyo bunları. giberim işçiliği hergun acaba atılacam mı? senden ust konumda birini görunce manasız bi saygı gösterme dıbına korum ben boyle işin, işçiliğin diyesim geliyo..
    ···
  11. 11.
    0
    @56 öyle panpa haklısın. ama her işte böyle değil. mesela yazılım dünyası senin dediğini yapmaya çok uygun ama teknik resim çizmekten başka birşey yapmayan bir makina mühendisi için işler öyle olmuyor. biraz bulunduğun sektör ile de alakalı o. ama genel itibari ile haklısın.
    ···
  12. 12.
    0
    @49 konuyu biraz daha açayım. bizdeki muhendislik eğitimi ile ilgili yaptığım bir tespit. bizim mühensilik kalitemiz aslında fena değil ancak yenilikçi değiliz. dunyanın her yerinde turkiyede de çok iyi muhendisler var ama orjinal fikir çok az. steve jobs iyi bi elektronikçi değildi ama iyi bi fikir adamıydı. muhendislik eğitiminin yanısıra bol bol kitap okumalı sanatla ilgilenmeli yoksa sadece muhendis olursun o da bi taka yaramaz.
    ···
  13. 13.
    0
    @51 bugün fena hastayım panpa, raporluyum
    ···
  14. 14.
    0
    rezzzz
    ···
  15. 15.
    0
    olm dağılın gidin işinize... burda geyik yapın die mi 1500 lira para verioruz size?
    ···
  16. 16.
    0
    https://www.facebook.com/...93&type=1&theater
    ···
  17. 17.
    0
    @45 yok panpa maaşla çok para kazanılmaz zengin olunmaz zaten orası kesin, çok haklısın. onun için master yapıyorum zaten. lisans bilgisiyle mühendislik ürünleri geliştirmek zor zira. amacım da türkiye'ye dönüp kosgep, mosgep destekleri ile yürümek.
    ···
  18. 18.
    0
    gelme ozaman zütveren biliyorsun buranın durumunu aklın varsa uzak dur hem sen gelmezsen fazladan 1 kontenjan açılır
    ···
  19. 19.
    0
    @43 odtü diplomasının iyi firmaların seni daha fazla kaale almasından başka bir getirisi olmaz. 2 sene sonra başka bir firmada çalışan gibko bir üniversite mezununda daha az para da kazanabilirsin o hesaplar tam tutmuyor.
    ···
  20. 20.
    0
    amk avrupada en vasıfsız adama veriyolar la o parayı
    gelme panpa kal orda
    ···