1. 1.
    0
    @2@4 eş, dost, arkadaş ve istanbul panpa
    onlar düşünüdürüyor yoksa gibsen gelmem amk
    ···
  2. 2.
    0
    hiç mi yok amk mühendis
    ···
  3. 3.
    0
    @7 gelin burada bitirin uni yi de görelim dıbına koyayım
    lisans seviyesinde aynı dersten 3 kere kal bak tek ders mek ders bakıyorlar mı gözünün yaşına
    gibitr ederler okuldan
    çakala bak lan
    türkiyedeki hocaların kendini ykarıda görmesinin nedeni, sizin gibi cahil öğrenciler amk
    yarak yarak konuşmayın
    ···
  4. 4.
    +1
    @8 inş okuldan atılırsın panpa
    kafan basmıyorsa dışarıda iş kur kursları dolu git birine de meslek öğren
    ···
  5. 5.
    0
    @9@10 eyw panpalar
    şunu anlamak lazım
    kontejyan artırımları yapılıyor mesela her sene
    herkesin de hoşuna gidiyor, üni de okuyanlar haricinde
    ulan pekekent labaratuar var mı da üni de arttırıyorsun sen kontejyanı
    bir elektrik motorunun başına 50 tane adam koyup ne anlatabilirsiniz onlara
    bir de hocalara sallıyor muallakler
    adamlar ne yapsın amk
    ···
  6. 6.
    0
    @13 @14 panpa benim sorunum zaten kendim değilim, şu anki cv im ile zaten iş teklifi alıyorum türkiye'den. iyi de para veriyorlar ama karşılığı bu değil. mühendis adam bir projede çalışıyor. projenin sonucunda imzalanan anlaşma 500bin euro ama mühendisler alıyor ayda 1500 lira reva mı lan bu? giberim öyle aşkın ızdırabını
    ···
  7. 7.
    0
    @17 yüksek lisanslarımda demenden zaten bir faul olduğunu anlayabiliyorum da erasmus mundus la falan mı gittin panpa ne ettin?
    ben o enry de zaten yüksek lisans daha zor yurtdışında da demedim, lisansın ne kadar ciddiye alındığından bahsettim. acımazlar. geçemiyorsan geçemiyorsundur. bitmiştir. biraz dikkatli okursan iyi olur panpa. selametle
    ···
  8. 8.
    +1 -1
    @24 yok panpa kafan raat olsun
    hatta ben hocaya anlattım bu inkilap, tarih, edebiyat falan görüyoruz dedim
    herif güldü ahahaha diye
    dedi ki atatürk stuff mı?
    yes dedim amk
    dedi ünide de mi yok artık?
    yes dedim amk
    güldük beraber
    ···
  9. 9.
    -1
    @26 sosyalizm olsa okumazdım amk ohhhh sülalem raad olurdu
    kapitalizm iyidir de oç işverenler olmasa
    ···
  10. 10.
    -1
    @30 çok akıllısın da panpa bilgisayar türkçe klavyeli desem çok mu aynştayn olurum
    ···
  11. 11.
    -1
    @31 ekstra birşey yapmadıysan eğitim hayatın boyunca; süper stajlar, yurtdışı tecrübesi, yabancı dil falan alacağın para maksimum 1000-1500 lira zaten türkiye de başlangıç olarak. tanıdığım mühendis abiler de var 26-27 yaşında,3-4 senelil iş tecrübesi olanlar 4000-5000 lira arası para alıyorlar. iyi para allah için.

    mezun olduğun okulun da pek bir ilgisi yok zaten, şirketin ne kadar işine yaradığına bağlı. kara kaşı kara gözü için kimse odtü lüye 5000 lira para vermez zaten amk.
    ···
  12. 12.
    0
    @36 ben iş arayan arkadaşlarımdan duyduğumu söylüyorum panpa. iş aramak gibi bir tecrübem olmadı türkiye'de allah da aratmasın inş ama dediğim gibi oldukça iyi yerlerden iş teklifi aldım. kaldı ki mercedes de pep stajyerliği yaptım türkiye'de iken, uzun dönem. bunun ne kadar değeri olduğunu tahmin bile edemezsin iş tecrübesi olarak.
    ···
  13. 13.
    0
    @40 kira 600-700 euro doğru diyon panpa ammaaa 2000 euro standart mühendis maaşı diyorum bak. almanya yada isviçre için konuşuyorum türkiye'den hiç ama hiç bir farkı yok gıdada, akaryakıt ta, ısınmada, elektrikte herşey hemen hemen aynı. ama burada emek pahalı olduğu için dışarıda yemek pahalıdır mesela. bir iş yaptıracağın zaman bu da pahalıdır. çünkü emek pahalı. onu geç global pazarda satılan ürünlere gelelim. bir mühendis burada 1-2 senede altına sağlam bir porsche, bmw çekebilir. hiç düşünmeden en pahalı akıllı telefonlardan alabilir. hiç düşünmeden dünya ynın bir ucuna tatile gidebilir. ama türkiye'deki bunları nahhh yapar afedersin o parayla.
    ···
  14. 14.
    0
    @43 odtü diplomasının iyi firmaların seni daha fazla kaale almasından başka bir getirisi olmaz. 2 sene sonra başka bir firmada çalışan gibko bir üniversite mezununda daha az para da kazanabilirsin o hesaplar tam tutmuyor.
    ···
  15. 15.
    0
    @45 yok panpa maaşla çok para kazanılmaz zengin olunmaz zaten orası kesin, çok haklısın. onun için master yapıyorum zaten. lisans bilgisiyle mühendislik ürünleri geliştirmek zor zira. amacım da türkiye'ye dönüp kosgep, mosgep destekleri ile yürümek.
    ···
  16. 16.
    0
    @48 panpa dediğim gibi gurbet ne demek yaşamayan bilemez
    memleketinden binlerce km uzakta olmana rağmen bilgisayar başına ilk oturduğunda açtığın haber sitesi memleketindense
    orada olan gelişmelere seviniyorsan hala
    haftada 3-4 gece sevdiklerinle skype üzerinden muhabbet ediyor hasret gideriyorsan
    aklın türkiye de ise anlayacağın
    olmuyor işte bu kadar olumlu şeye rağmen
    tamam ulan dönmüyorum diyebilmek
    ···
  17. 17.
    0
    @51 bugün fena hastayım panpa, raporluyum
    ···
  18. 18.
    0
    @54 çok haklısın panpa o konuda. kitap okumak kesinlike şart. bir çok mülakatta ben şahsen kitaplardan alıntıladığım sözleri, bakış açılarını kopyalarım. kafam o kadar basmıyor ama bir süre sonra sanki o fikirler seninmiş gibi hissediyorsun hayata o kaliteli bakış açılarına sahip insanların gözünden bakıyor oluyorsun. epey yararlı

    @57 panpa o kadar da abartmayın lan. lisans ta ben günde 2 saat falan düzenli çalışırdım her zman. ortalamam 3 ün üstünde bitirdim lisansı. yeter de artar bile. herşeye de vaktim kalıyordu anasını satayım. ben bunu anlamıyorum hiç zaman yok zaman yok. ne yok lan bal gibi de var zaman. tamam arada labaratuarlar falan çok sıkışıyor insanın beyni kaldırmıyor artık ama o kadar da değil. sınava 2 hafta kala çalışmaya başlayınca kalmıyor tabi orası da var.
    ···
  19. 19.
    0
    @56 öyle panpa haklısın. ama her işte böyle değil. mesela yazılım dünyası senin dediğini yapmaya çok uygun ama teknik resim çizmekten başka birşey yapmayan bir makina mühendisi için işler öyle olmuyor. biraz bulunduğun sektör ile de alakalı o. ama genel itibari ile haklısın.
    ···
  20. 20.
    0
    @61 ben de şahsen 1-2 sene milletin pis nefesini çekeceğime elimi taşın altına koyup bir şeyler yapmak istiyorum. kendi işinle uğraşmak en iyisi.
    ···