1. 1726.
    0
    reserved
    ···
  2. 1727.
    +8 -18
    Jandarma özel harekat meteler birliğinde görev yapmış biri olarak bu arkadaşımızı kınıyorum.
    Askeriyede eğitime gelmiş 3 haftalık komando kursu almış komando kursu 14 hafta temel komando ve 16 hafta komando ihtisas kursu olarak verilir. Askeriye de bixi denilen silah yoktur (resmi olarak) dolayısı ile eğitimi de verilmez. Daha bir sürü olay var ama rencide etmek istemiyorum insanların milli duygularını rencide etmeyelim hayırlı akşamlar
    ···
  3. 1728.
    0
    panpa sizin orda olduğunuzu anlayıp başka yere saldırma ihtimalleride var
    ···
  4. 1729.
    0
    reserved
    ···
  5. 1730.
    0
    iyi akşamlar herkese ben de geldim geç geldim anca yetiştim hikayeye

    abi devam iyice ısınmış mevzular
    ···
  6. 1731.
    +56 -2
    içimden de diyorum belki izin vermez tugay komutanlığı geri çağırırlar falan diyorum. hayır devrem de yanımda isminide vereyim bahadır asteğmen. yedek subay okulundan beri birlikteyiz.

    o olsa tugayda ondan isteyecem erzak cephane gönderildiği zamn gelmişse göndersin diye oda burada.

    ama umudum var yani izin verilmeye bilir.

    sonuçta kış gelmiş çökmüş iyice. şubatın ortası 1995 . bunlar baskın yapmaz buraya bu dönemde. bizide geri çeker. kışında biz operasyon yaparız genellikle.

    abi tugay komutanı bizi çekecek diye beklerken sizinle gurur duyuyorum yüzbaşım mart sonuna kadar orada kalabilirsiniz dedi

    haydaaa 45 gün buradayız. gelde delirme.
    ···
  7. 1732.
    +1
    şunu yazayımda direk 59. sayfaya geçelim
    ···
  8. 1733.
    +35
    @1444 3 hafta eğitim demedim. 4 aya yakın eğitim sadece 3 haftası o küçük bir kitapçık resmi paylaştım dağ komando kursu kitapçığı k.k.k. ankara mamak o 3 hafta sürdü. 4 aya yakın aldık eğitimimizi.
    ···
  9. 1734.
    0
    59. sayfa reserved
    ···
  10. 1735.
    +17 -1
    neyse arkadaşlar 11 buçuk oldu yaklaşık 4 saattir konuşuyoruz soru cevaba geçeli dün 2 saatlik uykuyla duruyorum, bir kahve yapalım soru sormak isteyen varsa cevaplıyalım.
    ···
  11. 1736.
    0
    reserved
    ···
  12. 1737.
    0
    o korku nasıl bi duygu?
    ···
  13. 1738.
    0
    sayfa 59 reserved
    ···
  14. 1739.
    +34
    @1455 panpa askerlik sonrasında devrenle görüştün mü ? o ne yapıyor şimdi ?

    valla yurt dışına gitti, pek görüşemiyoruz orada ki bir bayala evlendi. hala sigara otlanmaya devam ediyodur pekekent:)
    ···
  15. 1740.
    +15
    @1455 o korku nasıl bi duygu?

    tam olarak hangi korkudan bahsediyosun abicim anlayamadım kusura bakma?
    ···
  16. 1741.
    +1 -1
    abi merhabalar,

    2 gündür takipteyim. yüreğine, eline bileğine sağlık. başın sağolsun.

    şöyle bir sorum olacak, profesyonel askerlik konusunda ne düşünüyorsun? sonuçta, siz komandolar bile gelip geçicisiniz orada. Bordo bereliler kadar olmasa da, size göre daha fazla eğitim almış, oralara yıllarını vermiş bir profesyonel ordu nasıl olurdu?

    bence olabilecek dezavantajları:
    bu adamlar orada kalıcı olacağı için orada devlet içinde devletleşme olabilir. çeşitli uyuşturucu vs. kaçakçılığa girişen olabilir, kaçakçılarla işbirliği ile.
    terör biterse bizim de işimiz biter diye düşünüp teröre biraz taviz verebilirler.

    tabi bunlar şu an aklıma gelen kötü senaryolar. genel olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsun?
    ···
  17. 1742.
    0
    Abi baskın sırasında onlar size seslendiğinde ne hissediyorsunuz? O pgibolojiyle gidip komutana sıksam burdan sag salim çıksam diye düşünenler olur mu? Eğer dönüp kendi arkadaşlarına sıkmaya başlasa devreni vurur muydun? Ve son olarak çatışmadan sonra hiç deliren oldu mu?
    ···
  18. 1743.
    0
    devam reyiz
    ···
  19. 1744.
    +23 -1
    @1459 şöyle bir sorum olacak, profesyonel askerlik konusunda ne düşünüyorsun? sonuçta, siz komandolar bile gelip geçicisiniz orada. bordo bereliler kadar olmasa da, size göre daha fazla eğitim almış, oralara yıllarını vermiş bir profesyonel ordu nasıl olurdu?

    bence olabilecek dezavantajları:
    bu adamlar orada kalıcı olacağı için orada devlet içinde devletleşme olabilir. çeşitli uyuşturucu vs. kaçakçılığa girişen olabilir, kaçakçılarla işbirliği ile.
    terör biterse bizim de işimiz biter diye düşünüp teröre biraz taviz verebilirler.

    tabi bunlar şu an aklıma gelen kötü senaryolar. genel olarak bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

    - valla kardeşim şöyle diyim. biz gün sayan askeriz dediğin gibi 3 ayda bir gelip gideriz. tam oraya hazır olan asker terhisi gelir.

    şimdi düşününce orada sürekli duran polis özel harekat ve jöhler olsa hepsi, bi kere bunların işi zaten zor ama imkansız olur. orada ki alınacak tertipte önemli tabi, sen karakolda ki gün sayan askeri alır yerine jöhleri koyarsan bişey değişmez tek değişen onların ölü sayısı artar bizim şehidimiz az olur. bana göre bir sivil vatandaş olarak söylüyorum bunu.

    orada illa ki askeri harekatla bitireceğim diyorsan (Ki saçmalığın dik alası ona gelene kadar mücadele etmen gereken bir çok şey var)
    bana göre devamlı hareketli birliklerle baskın şeklinde olmalı. çünkü ben yaptığmız hiç bir baskında adam akıllı çarpıştıklarını görmedim. dediğim gibi daha önce savunacak bir sınır bir yeri olmadığı için savunma yönü zayıf diye düşünüyorum o yüzden hep basacaksın bunları.

    diğer endişelerine gelirsek. valla o konuda da haklısın olabilir. ama sen ne biliyosan bende o kadar biliyorum olabilir tabi her konuda çürük elmalar olduğu gibi orada da vardır muhakkak.
    ···
  20. 1745.
    +13 -1
    abi gözünü sevim finallerim başlıcak 1 hafta sonra çalışmam gerek hikayeyi bitir gibtir olup gidim rüyalarıma giriyo artık
    ···