1. 1.
    +2
    ışıktır bence . şimdi bakınız ;

    biz ışık hızında gidersek aslında ışık bize göre de ışık hızında gitmelidir diyorda . ışık dedigimiz şey normal bir madde degildir ki nasıl yani diyenler ;

    mesela ben 20 ile giden bi arabadan topu atsam attıgım top 20+ atııgım hız dır . ama ışık her zaman süratini korur . ee bu yolu bakarsak aynstayn demiştir ki işik hızına ulaşılmaz !

    bir diger problem ise büyüyen evrenin aslında ışık hızından daha hızlı genişledigidir. ee madem biz ışıgın hızına ulaşamıyoruz yada hiçbirşey ışıktan hızlı degil peki evren nasıl ışıktan hızlı genişliyor .

    edit : çok güzel bir tartışma oldu . merak edebileceginiz herşey var lan bence bir okuyun .

    ha birde böyle birşey var isteyenlere

    beyler toplanın türkiye nin ekonomisini
    ···
  2. 2.
    +2
    aga siz kendi aranızda konuşun, ben 31me bakayım

    edit: herkesin kendi derdi
    ···
  3. 3.
    +2
    evren ışık hızından hızlı genişliyor kısmı yanlış.

    evrenin genişlemesi adı üstünde uzayın ve zamanın da genişlemesidir. uzayda yol alan bir foton parçacığının hızı ile uzay zaman dokusunun genişleme hızını nasıl karşılaştırırsın, karşılaştırılmaz.

    kırmızıya kayma olayını tekrar araştır ve oku derim. ışık kendinden hızlı giden bir cisim olsa dahi ışığını iletebiliyor, tabi tayf kaymasına maruz kalıyor.

    ışığı bir lazer gibi ya da tek bir parçacık gibi düşünmek yanlıştır, ışık bir dalgadır, ısı, mikrodalga, radyo dalgası, bildiğimiz görünen tayftaki ışık hepsi birer dalgadır ve enerji formudur.

    ışığı daha da ırgalarsan einstein'ın izafiyet fiziği değil quantum fiziği devreye girer, zaten astrofizikte mantık çerçevesine oturttuğumuz hiçbir kural quantum fiziğinde işlemez.

    günümüzde modern fizik izafiyet çerçevesinde düşünülmekten çok daha ileriye gitti, temel kabul ettiğimiz bir çok kuram quant düzeyindeki parçacıklarda gerçekliği yansıtmıyor.

    düşündüğün şeyler 100 yıl evvelinin bilinen bilgileridir, tekrar tekrar tekrar okumanda ve anlamaya çalışmanda fayda var.
    ···
  4. 4.
    +1
    bende yatıyorum panpa zaten sana kolay gele iyi sabahlar.
    ···
  5. 5.
    +1
    ışık konusu tek başına anlayabileceğin bir mevzu değil zaten. fakat araştırmaya başlarsan her tarafa saracaksın. bir bakmışsınki bir sürü şey öğrenmişsin.
    ···
  6. 6.
    +1
    @95 panpa @93 iyi bir cevap vermiş benim araştırmam gerekli yeterli degilim suan
    ···
  7. 7.
    +1
    ışık hızı demek ışığın hızını ölçmekte kullandığımız ortamın ışığa verdiği reaksiyon hızını ölçmek demektir. ışığın ivme kazanmamasının nedeni bu. mutlak boşlukta ışık yayılmaz. zaten evrende mutlak boşluk diye birşeyde yok. havada suda ve uzayda ışığın yayılma hızının farklı olmasının nedenide bu.

    bunun deneyi yapıldı dünyanın her iki tarafında (doğu ve batı) aynı anda ölçüm yapıldı. güneşten gelen ışınlarla. doğudakinin daha hızlı olması beklenirken tabiki olmadı bunun nedeni atıyorum ışığın ölçüm aletine girdiği noktadan yakalandığı noktaya kadar ışığı ulaştıran ortam eğer aynı ise (şartlar sabit) sonuç aynı olur.

    ışığın yayılmasının ortamın reaksiyonuna bağlı olduğunun bir kanıtıda zaman genleşmesi. farklı kinetik enerjiye sahip iki ortamda ışığın hızı aynı ölçülür çünkü zaman genleşmesi nedeniyle ortamın kimyasal süreçleri doğru orantılı olarak artar veya azalır. kimyasal süreçleri yavaş ortamda ışığın yayılma hızıda düşer. bu yüzden nerde ölçülürse ölçülsün ışığın hızı aynı çıkar. şartlar sabit olduğu sürece.
    ···
  8. 8.
    +1
    şimdi bana bir bakınız akınız underground'u kafaya takınız aleve veriniz her yeri
    ···
  9. 9.
    +1
    @13 iki tane amin oglu bakmis uzaya demiski galaksilerin arasindaki mesafe zamanla artiyor sonrada demislerki evren genisliyor,

    be amina kodumun ogullari okyanustaki iki geminin arasindaki mesafe giderek artiyorsa bu okyanusun genislediginimi ispatlar
    ···
  10. 10.
    +1
    kafamda filler gibişiyo sayende huurçocuuu
    ···
  11. 11.
    +1
    @71 ben de onu diyorum ama bazı mallar bunu anlamıyor. adam saat tutup enerjinin hızını ölçmeye kalkıyor
    ···
  12. 12.
    +1
    @97 yok zaten bu alan üzerine tez yazıyorum da hem saat baya bi geç oldu panpa . odaklanamıyorum tam anlamıyla
    ···
  13. 13.
    +1
    seviyeyi yükseltiyorum binler. idare edin başlık ağır. şindi o olay şöyle oluyor sayın arkadaşlar. ortaokul fen bilgisi dersine girmiş herkes bilir ki hız dediğiniz şeyin iki tane belirleyici unsuru vardır(aslında 3. ama yön olayını katmıyorum basit olsun diye). bunlardan birisi katedilen yol. diğeri ise zamandır. herhangi bir cismin ışık hızına ulaşınca ışığı hala kendisincen çok daha hızlı görmesi olayını şöyle açıklarlar. cisimler hızlandıkça nası yapıyosalar işte o x/t deki t değeriyle oynuyolar. bunun c li m li bi formülü vardı hatırlamıyorum şimdi. yine bu aynı bahsettiğimiz muhabbet cismin boyuna da etki ediyor. cisimlerin hareket yönündeki boyları aynı formülün sonucu kadar kısalır. yani bu sistem nasıl çalışıyorsa artık, cisim hızlandıkça o x değeri artmıyor, onun yerine t değeri azalıyor. bu ne anlama gelir. bu şu anlama gelir sayın arkadaşlar. eğer ışık hızına ulaşabilirseniz, yaşlanmazsınız.
    ···
  14. 14.
    +1
    @99 sanada panpa sagol katıldıgın için
    ···
  15. 15.
    +1
    Tabiki igib la olcmek tek yontem degil. Madem teoride konusuyoruz aradaki mesafeyi artitrirsan ister kronometre ile olc ister fotofinishle yine bazi seyler ispatlanir. aradaki mesafeyi igib yili buyuklugune cikarirsan yaptigin olcum igib yilindan kucuk olsa yeter. Teoride mumkun. Ama pratikte kendi soyledigini dahi savunmassin bence. Tezinde kolayliklar ben henuz teslim ettim. saygilar.
    ···
  16. 16.
    +1
    evrenin genişlediğini söyleyenler bunun sonucunda genişlemenin yavaşlayıp bir yerde duracağını, sonra da tekrar içe göçerek mutlak yokoluşla biteceği şeklinde bir teori ürettiler. tabi o kadar büzülünce tekrar patlayacakmış falan. ama öyle olmadı işte. genişlemenin yavaşlaması gerekirken gittikçe hızlandığı tespit edildi. şimdi güncel teorilerden biri patlamadan sonra evrenin soğuyarak sona ulaşacağını söylüyor.

    @39 işlemi nekadar hızlı ya da yavaş yaptığının önemi yok. kütleye son ağırlık eklendikten sonra, diğeri bu farkı kütle çekiminin hızında hisseder. o da mesafeyle ilgili işte uzaklığın karesiyle ters orantılı
    ···
  17. 17.
    +1
    ışıktan hızlı hareket eden parçacıkların deneylerini yaptılar ya amk.
    biraz gelişmeleri takip sıç
    ···
  18. 18.
    +1
    @52 ışık saniyesi nedir amuga koyim lise fizigi bunlar !

    ışıktan 10 kat daha mı . bak bence zeki birisin sen senle yarın tartışalım

    @51 panpa olayı şöyle düşün . şimdi ben kaslı bir adamım . ve ben seni çekiyorum diger taraftan bir tane ince bir herif var oda seni çekiyor . ee tabi ben daha güçlü oldugumdan ben seni çekiyorum . ama aynı güçte biri tutuyor uzaklardan seni çekiyor . ama benim etkim yakında oldugu için daha etkili oluyor ama aynı anda bende o uzaktaki adamı çekiyorum . dolayısıyla ben o adama dogru yaklaşıyorum yada uzaklaşıyorum ama sen hala benim etkimde bulunuyorsun

    oku giberim belanı
    ···
  19. 19.
    +1
    kadıköyden sarıyere 3 saatte gidiyorum sen bana ışık hızı diyorsun amk
    ···
  20. 20.
    +1
    halen millet bilim insanlarının bulamadığı şeyi laf ebeliği ile bulma peşinde.
    ışık hızından hızlı yol alamazsınız bu bu kadar basit kanun, farz, vacip.
    ışık hızında yol almak bile madde formunda imkansızdır

    zaten ışık hızının %90'ı kadar hızlı yol katetsen 1 yılda binlerce yıl geleceğe gitmiş olursun, bu bilimsel bir gerçekliktir hayal değil, zütten sıkma değil aç oku izafiyeti.

    bir diğer gerçeklik de yer çekiminin uzayı ve zamanı büktüğü gerçeğidir. zaten yer çekimi denen olgu uzayın bükülmesi ve bükülen uzayda yer çekimine kapılarak maddelerin o uzaya düşmesidir. bu şu demek oluyor: eğer yer çekimi yükcikse, zaman kavramı yavaş ilerler. yer çekimi sonsuza yakın ise(karadelik) zaman kavramı yok olur.

    solucan deliği denen şeyler tamamen teorik fiziktir, gerçekliği henüz kanıtlanmamıştır, kanıtlanması binlerce yıl alacaktır. sözüm ona solucan deliği ile ışıktan hızlı ilerlerimcilere...

    rasyonel düşündüğümüz vakit eğer karadelikler evrenimizde birer yırtık/delik ise bu deliklerin paralel başka bir evrende başka bir zaman ve mekana açılan kapılar olabileceği düşünülüyor. işin tak yanı ise karadeliğin çekiminden hiçbir tak kurtulamaz, işte bu noktada beyaz delik denen evrene madde saçtığı var sayılan cisimlerin teorik olarak var olabileceği konuşuluyor. hatta evrenimizi dev bir beyaz deliğin yarattığı falan da söylenebilir bu teoriye göre.

    teorik fiziğin sınırı hayal gücüyle orantılıdır. çoklu evren teorisi, tel teorisi, köpük teorisi, zar(membran) teorisi saymakla bitmez amk.

    siz bana bunlarla değil de, nötron yıldızlarıyla, süpernovalarla ne bileyim karadeliklerle falan gelin, ötesi aşar bazılarınızı.
    ···