1. 1.
    -2
    gece yatarken aklıma geldi ne kadar saçma olursa olsun yazmak istedim beyler. şimdi olay şu, hani arabalar fren yapınca fiziksel olarak öne doğru basınç olur demi. şimdi öyle bi makine olacak ki,fren yapılınca örnek veriyorum 10b(basıncın değernini bilmiyorum onun için 'b' dedim) basınç oluyor, bunu tam tersine o basıncı emecek bu makina. bu alet arabayı tamamen donatacak yani. nereye doğru basınç, çekim olacaksa onun tam tersine basınç uygulayacak ve basınç ortadan kalkacak. bu ne işe yarıyo derseniz, kaza sırasında çok şiddetli bi çarpışmada yani atıyorum 100b basınç oldu. insanlar ölür amk, uçar dışarı.bu makina sayasinde basıncı emeceği için insanlar hiç etkilenmeyecek. amk siz ne diyosunuz lan olur mu böyle bişey. dalga geçmeden konuşan binler olursa sevinirim.
    edit: şimdi aklıma geldi yerçekimi o zaman onu da çeker yerçekimi ortadan kalkar amk. o zaman çok büyük bi basınç olduğunda çalışacak. öyle 20 km hızla giderken fren yapınca çalışmayacak.
    edit:bu konuda tartışmak isteyen panpalar baksanıza xs
    edit2: olm yaparsak bu icadın adını inci emici sistemleri koycam :D
    ···
  1. 2.
    0
    caps nerde huur çocuğu
    ···
  2. 3.
    0
    upupupupupup
    ···
  3. 4.
    +1 -1
    okuyn vrmı xS
    ···
  4. 5.
    0
    bu konuda tartışmak isteyen panpalar baksanıza xs
    ···
  5. 6.
    +1
    güzel kardeşim, eylemsizliğe engel olamazsın. basınç ne amk? sacmalamışsın. düşünmeye devam.
    ···
  6. 7.
    0
    sabaha kadar upupupuup
    ···
  7. 8.
    0
    okumadım
    ···
  8. 9.
    0
    ivmeyi yok etmeden basınç her türlü züte girer panpa
    ···
  9. 10.
    +3
    ne kadar fiziksel kanun varsa 2 satırda anasını gibmişsin
    ···
  10. 11.
    0
    olmaz mı yani. ben birimi bilmediğim için basınç dedim panpalar. konuyu kabsaca anlatmak istedim sadece.
    ···
  11. 12.
    0
    o aklına gelen fikir çok önceden başkalarının aklına da geldi, hatta uygulandı amk. bilmem filmlerde gördün mü ama bazı arabalarının kıçlarına paraşüt takıp hızla giderken birden açılıyo falan hah tam o işte. ama bu düşünceyi uygulayacak pratik uygulama lazım. yani öyle bi sistem ve aygıtı yerleştirmek+ etrafa zarar vermeden çalıştırmak şu anda biraz sıkıntı.
    ···
  12. 13.
    0
    mümkün değil ama en azından düşünmüşsün böyle şeyler düşün canımı ye
    edit:ya da emniyet kemerini taksın huur çocukları daha masrafsız amk
    ···
  13. 14.
    0
    @12 ivme o panpa. eylemsizliği sıfırlamak için fren yapmana rağmen araç içindeki nesnelerin veya kişilerin ivmesinin aynı kalması veya çok yavaş azalması gerekiyor. bunu sağlamak için belki aracı iki kabuk iç içe üretip iç kabuğu dış kabuğa raylarla oturtabilirsin. böylece vmenin belli kısmını emer. lakin mekanik ve elektrik aksdıbının dıbına koyar. otur sıfır.
    ···
  14. 15.
    +1
    kardeş bir araç hareket halinde iken belli bir enerjiye sahiptir. Kinetik olan bu enerji fren yapıldığında balatalarda ısı enerjisine çevirilerek emilir, bu esnada ivmedeki değişim sebebiyle de bir eylemsizlik gerçekleşir. Senin araçta öne doğru olan hamleye basınç dediğin şey aslında eylemsizliktir. Bunu da senin verdiğin yöntemlerle engelleyemezsin.

    Şimdi gelelim kazalarda izlenecek yöntemlere;

    Bazı araçlar için tank gibi ibaresini kullanırız. Ancak bu bilimsel olarak yanlış bir ifadedir. Aracın ön takımının, yani kaput bölümünün malzemesi ne kadar dayanıklı olursa kaza anında araçtakiler o miktarda tehlikede olur. Şimdi diyeceksin ki bu nasıl oluyor. Hemen açıklayayım. Başta da dediğim gibi aracın hareket halinde bir enerjisi var, diyelim ki bu araç duran bir araca çarpacak. Bizim aracımız sahip olduğu enerjiyi kaza anında durana kadar bir yerlere aktarmak zorundadır. Bunu ısı olarak fren anında balatalara verebilir, ancak yeterli olup duramaz ise kaza anınca ön bölüm malzemelerinin parçalanmasına aktarır. Madde içerisindeki bağların kopması için enerji gereklidir. Bu yüzden bazı arabaların ön bölümleri sünek malzemelerden yapılır. Tabi bunun da belli limitleri hesaplanmak zorundadır. Diyelim ki sünek değil de sert ve dayanıklı bir malzemeden yapıldı. Bu durumda ise aracın frenden ve diğer araca verdiği enerjiden arda kalan enerjisini aracın içindeki kişiler üzerine almak zorunda kalır. Bu durum tabi fiziksel olarak çok karışıktır ama özetle böyle diyebiliriz. Bu durumda da insanlar için tehlikeli hale gelir.
    ···
  15. 16.
    0
    sonra da neden bu ülkede bilim adamı yetişmiyo amk sadsadsa
    edit: @13 olm ben paraşüt mü dedim ne alakası var amk?.
    ···
  16. 17.
    0
    tamam amk iyice ekşiye çevirdiniz burayı
    ···
  17. 18.
    0
    @13 yanlış. arabanın arkasından açılan paraşüt ani fren anında arabanın içindekilerin öne uçmasına mani olmaz. sonuçta ivme bilmem kaçtan sıfıra düşerken arabanın içindeki nesneler aynı ivmeyle yardırıyor öne doğru.
    ···
  18. 19.
    0
    @16 abi büyüksün.
    ···
  19. 20.
    0
    eylemsizliği basınçla falan engelleyemezsin panpa. Olmuyo dıbına kodumun şeyi. Hava yastığı ve kemer var.

    Ayrıca böyle şeyler düşünüp seviyeyi yükseltmeyin amk. am züt varken bunları düşünmeniz endişelendiriyo beni
    ···