1. 1.
    0
    öncelikle şunu belirteyim, alıntı değil, tamamen kendi fikrimdir. işte soru:

    a şahsı zaman makinesiyle geçmişe gidiyor, geçmişteki a şahsını(geçmişteki kendisini) buluyor ve ona zaman makinesini nasıl yapacağını öğretiyor. ardından geri dönüyor. ayrıca bu günümüzdeki a şahsı şunu hatırlıyor ki; kendisine de gelecekten gelen a şahsı(3. bir a şahsı oluyor bu) eskiden zaman makinesini yapmayı öğretmişti. bu durumda sonsuz sayıda paralel evrendeki kısır döngüye dönüşüyor bu olay. anlamayanlar bir daha okusun veya anlamadığı bölümü bana sorsun.

    şimdi soru geliyor: her a şahsına gelecekten gelen a şahsı zaman makinesini yapmayı öğretip gidiyor ve bu a şahısları da zamanı geldiğinde geçmişe gidip kendilerini bulup zaman makinesini yapmayı öğretiyor; bu durumda bu zaman makinesini kim icat etmiştir?

    özet: özet geç bin diyen birisi zaten bunun cevabını veremez, özet yok okuyun.
    ···
  2. 2.
    0
    @2 farkındaysan eğer, gerçekte olan bir olaydan değil, bir kurgudan bahsediyorum burada. hiç mi zaman makineli bir film izlemedin, hepsine olan mantık hatalarından yola çıkarak düşünmüştüm bunu.

    "zira tarihin her hangi bir anında zaman makinesi keşfedilmiş olsaydı geçmişe birileri gelirdi." bunun da farkındayım.
    ···
  3. 3.
    0
    @4 a şahsına, gelecekten gelen a şahsı öğretiyor. ona da başka bir a şahsı, uzayarak gidiyor.
    ···
  4. 4.
    0
    @13 her dediğimi kıçından anlıyorsun, her seferinde gibtiğini sanıyorsun. ama dediğim hiçbir şey çelişki değil. paradoks değil mi dedim ben sana? veya cevabı var mı dedim? başlık açık ve net. tüm entrilerimi yeniden oku istersen.
    ···
  5. 5.
    0
    @9 o gelecekten ilk gelen adama zaman makinesini yapmayı kim öğretti sanıyorsun? başka bir a öğretti. ya başka bir a'ya? başka başka bir a öğretti.

    kısacası, ilk a diye bir şey yok.
    ···
  6. 6.
    0
    @38 gelecek değişmesi diye bir şey söz konusu olamaz, eğer değişmişse(ki aslında değişemez) o gelecek değil, öyle olmasa böyle olacak olan olasılıktır. geçmiş ve gelecek, yani zaman kavramı sabittir(dinde kader diye geçen olay). eğer zaman makinesi olup da geçmişe gidip bir şeyler yapsaydık, zaten o yapılmış olur, gittiğin tarihe göre gelecek(şimdiki zaman) ona göre şekillenmiş olurdu.
    ···
  7. 7.
    0
    @43

    46. entriyi oku, sorunun dolaylı yoldan cevabı orada.
    ···
  8. 8.
    0
    @52 zamanın sabit bir kavram olduğundan, gelecek değiştirmek diye bir şey olmadığından bahsettim ya orada. böylece tüm şahıslar kaderlerinin gerektirdiğini(böyle söyleyince dar kafalı öküzün teki gibi görünüyorum ama neyse) yani öncekinin yaptığını yapıyorlar, bunu yapacaklarının veya yapmak zorunda olduklarının farkında olup olmamaları bir şey değiştirmez(önemi yok yani), her 2 türlü de sonuç; bunu yapacaklar çünkü gördüğün gibi evrenler belli zaman aralıklarıyla birbirinin kopyası.
    ···
  9. 9.
    0
    @57 ben bunun mümkün olduğunu mu söylüyorum sana? hâlâ mümkün olmadığını bildiğim şeyin mümkün olmadığını ispat etmeye çalışıyorsun bana, farkındayım böyle bir şey olmadığının.

    verdiğin örnekteki soruyla benim sorumun mantığı zaten aynı.

    @55 ışık hızını geçip geçmişe gitme olayı, uzayda ışık hızından hızlı hareket edip geldiğin yere baktığında kendini hâla orada veya(hızına bağlı olarak) daha da geçmişi görmendir, aslında şimdiki zamanda sen orada değilsindir ama ışık yavaş geldiği için orada gözükürsün, bu yani. yoksa zamanda yolculuk diye bir şey yok.

    edit: imla
    ···
  10. 10.
    0
    @39 sen burada, hikayeyi kendine göre değiştirmişsin, ben ise benim hikayemin sorusunu soruyorum. öyle olmalıydı diyemezsin, benim kurgum bu.
    ···
  11. 11.
    -1
    @69 ben sorumu sordum, cevabını verebilecek olana şuku yağdırıcam dedim. bir nevi imkansızı istedim, cevap da gelmedi, kimseye de şuku vermedim. olay budur yani, tartıştık o kadar.

    hiçbir zaman bunun cevabı var, paradoks değil, bu anlattığım mümkündür de demedim.
    ···
  12. 12.
    0
    @74 izledim, kelebek etkisi izlemeden önce kelebek etkisi nedir çok iyi biliyordum yavrum, bunun üzerine verilen bir seminerde bulunmuştum. 46. entriyi oku lütfen.
    ···
  13. 13.
    0
    @81 ve @85 eğer birisi ilk icat etmişse, bu durumda diğerleri de kendisi icat eder(paralel evrenlere gerek kalmamasına rağmen). diyelim senin dediğin gibi olsun, icat etti geçmişe gidip öğretti ve benim bahsettiğim döngü sonradan kuruldu. bu durumda farklı evrenlerdeki zaman akışı birbirinin aynısı olmaz yani paralel olmaktan çıkar. zincir bozulur senin dediğine göre.

    edit: ek bilgi.
    ···
  14. 14.
    0
    @92 ilki hariç diğerleri birbiriyle paralel oluyor. bu da paralelliği bozuyor işte. aklın alabileceği olay seninki, yani bir başlangıç olması çünkü insanlar sonsuzu anlayamaz, yani başlangıcın olmadığı bir şeyi. sadece imkansız denip geçilir, sonun olmaması ve başlangıcın olmaması aynı şey olmasına rağmen. zamanı değiştirmek diye bir şey olmadığını anlattım önceki entrilerimde.
    ···
  15. 15.
    0
    @104, 95. entriyi oku.

    edit: ama uğraşmışsın güzel çizmişsin, şukumu esirgemiyorum.
    ···
  16. 16.
    0
    @106 iyi de konumuz zıt evrenler değil. paralel, tıpatıp aynı olacaklar. zıttan kastın nedir anlamadım?
    ···
  17. 17.
    0
    @112 benim bahsettiğim, tamamen aynı evrenler. seninki, south park'ın bir bölümünde zıt evrenden(ya da ona benzer bir şeyden) iyi kalpli cartman'ın gelmesine benziyor(cartman kötü biridir normalde) yani karakterler ver, aynı yaştalar ama karakterleri farklılar.
    @114 ama farkındaysan benim evrenlerim aynı. hepsi zamanı geldiğinde aynı şeyi yapıyor yani. şöyle olmalı deyip değiştiriyorsunuz, başlangıç koymaya çalışıyorsunuz her seferinde.

    edit: @119 bundan zaten bahsettik, edilmeyecek olduğundan haberdarız yani bir akıllı sen değil.
    ···
  18. 18.
    0
    @126 kendi evrenine dönemez ise bu zaman makinesini yapmayı öğrenip geçmişe giden diğer a'ların geçmişte kalmasına yani her evrende geçmişe 1 kez dönüldüğünde yapmayı öğrenen kişinin de geçmişe gidişine kadar çifter a olmasına neden olur. ama bu örnek, bizi başlangıca zütürmüyor, hikayeyi farklı bir şekilde sonlandırıyor sadece.

    sonuç olarak, ilk geçmişe dönen kişinin evreninde hiç a kalmazken, son evrende 2 tane olur. bu da birbirinin aynısı olma durumunu bozar ama ilk ve son diye bir şey olmadığından bu da bir çıkmaz sokağa gidiyor.
    ···
  19. 19.
    0
    @132 başka evrendeki şahıs ilk evrene neden dönsün, doğup büyüdüğü, zaman makinesini yapmayı öğrendiği evrene dönecek.
    ···
  20. 20.
    -1
    @136 yine tekrarlıyorum, zaman makinesini hepsi gelecekten gelen bir a şahsından öğrenmiş oluyor, a şahsı yapamıyor ki zaman makinesini. kısacası sonsuza gidiyor yine. 3lü arasında olup biten bir döngü değil, sonsuz sayıda a şahsı oluşuyor.
    @137 sanmıyorum sende o kapasite olsun ama üşenmeyip tüm entrilerimi okursan, alıntı yapmadığımı anlayabilirsin. kodumun malı.

    edit: @138 ben de ondan bahsediyorum işte, zaman kavramı insanlar tarafından anlaşılamıyor, başlangıcı ve sonu yok.
    ···