1. 26.
    0
    panpa önce yazayım da sonra okurum;

    klagib bir soru sorcam, taks vs kick taks. bunu hangisi daha iyi döver diye sormuyorum. benim bildiğim taksta direk kafaya daha büyük dareler olduğu için, beyinde hasar ihtimali artıyormuş. kick taksta diğer bölgelere de yoğunlaşıldığı için, kafa bi yere kadar es geçilebiliyor.

    2. sorum da şu taksörlerin yakalandığı bir hastalık vardı, adını unuttum. hani böyle elleri falan titriyo. neyse, ona yakalanma ihtimali nedir? "%15 karşim" gibi bişey değil tabii ki sorum.
    ···
  2. 27.
    0
    @79 aikido hakkında yazdıklarımın tamamen arkasındayım. müthiş bir sanattır. hem fiziksel hem ruhsal gelişim için harikadır. ritüelleri olsun, teknikleri olsun insan kendini kaptırınca bırakmak gelmez içinden.

    ama aikido aslında gözüktüğü kadar nazik bir sanat değildir. özünde nezaket olsa da teknikler oldukça sert ve istenildiği takdirde acımasız olabilir. çok iyi konsantrasyon ister. saygı ister. kondisyon ister. inanılmaz fazla tekrar ister. sabır ister.

    ama sonuçta tarifi mümkün olmayan bir haz verir insana.

    bu arada aikido kimonoları siyah kuşağa kadar judo-jujutsu-jiu jitsu kimonolarıyla hemen hemen aynıdır. adidasın antrenman judogilerinden edinebilirsin. mizuno gibi markalara kadar çıkabilirsin maddi gücün varsa.
    ···
  3. 28.
    0
    Yani şimdi ben aikido ya başladığımda 2-3 yıl çalışacağım ondan sonra anca birşeyler olur diyorsun o 2-3 senede yediğimiz dayağın haddi hesabı olmayacak ama ? Yani karşılaştırmak için demiyorum ama kick-taks öğrensem adamın ağzına ağzına kürekle vurmuşçasına yıkarım aikido da 'hınnnggg... kaksana ırısbı cıcığı' efendime söyleyim adamın elini tutmaya çalışırken katır gibi ayağıylan böğrüme böğrüme vurması fırlatıp atmaya çalışırken altında ezilmem rezil olmayı geçtim dayak yediğimle kalırım abi... -Kötülemek için demiyorum sakın yanlış anlama yani sorum şu neden aikido ? felsefeyi geçtim (önemli olsada) yani sokakta aikidoya gidiyom ben demekten korkacak mıyım yani ? videoyu izliyorum adamı tutup tutup fırlatıyor adam hep o açıyla mı gelecek o hareketle mi gelecek ben soldan vuruş bekliyorum kendimi hazırladım sağdan geldi hananıııı skiii... diye yiyecez mi yumruğu ?-

    özet yok binler okumazsanız gibimde değil.
    ···
  4. 29.
    0
    @108 Dediğin şeyler doğru taks ve kicktaks hakkında. ikisinin de olumlu ve olumsuz yanları var. Mesela kicktaks yapan birisi uzaktan vurmaya çalışır. Tekmeler, bacak uzunluğu sebebiyle.
    taksör ise adamın dibine girmeye çalışır, ama bir wing tsun yapan bir kişi kadar yaklaşmaz ya da bir güreşçi kadar.

    Bu durumda taksörün dezavantajı daha önce hiç tekme ile karşılaşmamış olmasıdır. Nasıl savunabileceğini bilemez.
    Avantajlı yanı ise altı üstü 3 çeşit yumruk olmasıdır. Sürekli o 3 yumruğun çeşitli kombinasyonlarını çalışırlar. Yani yumrukta daha iyisi olmadığı bir gerçektir.
    Tabi taksörün avantajı, kicktaksörün dezavantajı.

    işte burdaki avantajı, dezavantajı iyi yönetmek önemli. Kısacası tecrube.
    Bu yorumdan aradaki farkları çıkartabilirsin kolayca.

    2. soru için de parkinson hastalığından bahsediyorsun. Çoğu dövüş sporunda o risk vardır panpa. Tabi 3-5 sene yaparsan pek bir şey olmaz; ama 20 yıl yapman ve müsabakaya çıkman lazım, ona yakalanman için.
    Örnek vereyim Türkiye'nin en ünlü jazz bateristlerinden birinde Durul Gence'de de var parkinson.
    ···
  5. 30.
    0
    @109 Sokakta eğer adam hiç bilmiyorsa sen onun ağzına 6 aylık bir aikido çalışmasıyla da sıçarsın zaten. Basit vurma teknikleri de vardır elbet, bir taks, muay thai kadar olmasa da.
    taksa ya da diğer vuruşa dayalı sporlarda adamı yere yığman daha kolay tabi, aikidoya nazaran.

    Tahminimce aikidoda bir sürü teknik vardır onları çalışmak çok zaman alır. Mesela 20 hareket varsa bile yeter.
    Ama takstan konuşursak; zaten 3 çeşit yumruk var, sağlarını sollarını koy. Düz gard, ters guard koy. Taş çatlasa 12 hareket var. Yani antreman yapacağın şeyler sınırlı.
    Bunlarda mükemmel olman 2 sene alır; ama diğer sporlarda mükemmel olman 4-5 sene alır eğer çok çok iyiysen.
    ···
  6. 31.
    0
    @111 acayip güzel moral verdin panpa sağol vallahi Şöyle bir soru sorayım o zaman size panpalarım şimdi bana yumruk tekme kitleme boğma atma tutma fırlatma ağzına zıçma, dötten kan getirme sonra elemanı pasifize etme ( ağzına zıçarak yada değil ) ne bileyim zor bir durumda karar verme sonra ve bir felsefesi olan bir şey söyleyin ve ankarada bulunsun !!!1!!1!!
    ···
  7. 32.
    0
    @98 Aikido hakkında pek fikrim yok, ama kesinlikle pasif hale getirilir.
    Judo müsabakalarını izlemeni tavsiye ederim youtube'dan, bu durumu anlayabilmen için ya da bjj.

    Ağzına geçirmeden yere yatırıp, üstüne çıkıyorsun mesela. Adam altından çıkamayacak durumda olduğu için mecburen pasif kalıyor.

    Benim görüşüm, grappling teknikleri pratikte çok manasız. Sokakta falan.
    ···
  8. 33.
    0
    kocaeli veya sakaryadan hoca arıyorum
    ···
  9. 34.
    0
    panpa ne kadar sürede bacaklarımı 180 derece açabilecek kadar esneyebilirim ve hangi hareketleri düzenli yapmalıyım ve ne kadar süre aralıklarla yapmalıyım?
    ···
  10. 35.
    0
    sokakta en çok hangisi işime yarar
    ···
  11. 36.
    0
    @79 kıyafet vs.. bunların pek fazla para tutacağını sanmıyorum eğer felsefi yönü ağır basan sporlara merakın varsa en iyi örneği bana göre aikidodur ,düşünceni pek bilemem mesela sokakta kavga sırasında ne gibi işe yarar dersen sanırım kavgaya girmeyerek sporun sana neler öğrettiğini anlayabilirsin ,bilmem anlatabildim mi.
    ···
  12. 37.
    0
    @1 yaza doğru bi arkadaşımla dövüş sanatlarından birine başlamayı düşünüyoruz hepsinden bişiler kaparız diye kafamızda mma var ama başlangıç olarak hangisiyle başlarsak daha faydalı olur?
    ···
  13. 38.
    0
    @78 güzel noktaya değinmişsin panpa. nefes konusu gerçekten çok önemli. inan kum torbası çalışmalarında dişlik kullanımının böyle olumlu bir etkisi olduğunu bilmiyordum. eyvallah.
    ···
  14. 39.
    0
    panpa boy 175 kilo 80 (biraz vermem gerekiyor kemiklerim ince kaslıyım ama kalıpsızım fakat müthiş hızlıyım ve çeviğim (bu kiloya rağmen) bana önericeğin savunma sanatı varmı
    ···
  15. 40.
    0
    @83 tüm dövüş sanatlarının pratik olarak faydaları vardır. ama sokak gibi tahmin edemeyeceğimiz değişkenlerin bulunduğu bir ortamda krav maga, wing chun, taks, kick taks, muay thai gibi vuruş öncelikli sanatların daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz..

    lakin siyah kuşak 3 dan antrenmanlı bir aikidocu da sokak dövüşünde en az bir taksör kadar avantajlı olabilir.
    ···
  16. 41.
    0
    @88 dövüş sanatlarının her biri derya denizdir. yüzlerce teknik içerirler ve çok uzun tekrar ve antrenman isterler. size tavsiyem farkı sanatları öğrenmek yerine eğer amacınız mma ise direk olarak mma yapmanız. mesela murat kazgan mma ve ertan balaban team'de gidip mma konseptini öğrenmeniz. önce judo öğrenip ardından taks yapıp kick taksa kaydıktan sonra mma yapmaya kalkarsanız hem sabrınızın hem de zamanınızın bol olması gerekiyor.
    ···
  17. 42.
    0
    bence sürekli devam edemeyecek arkadaşlar wing chun ,aikido, kung fu gibi sporlara yönelmemeli .
    ···
  18. 43.
    0
    @79 Kıyafeti sadece aikidoda kullanmadığın için eğer sevmezsen karate, bjj, judo gibi sporlarda da kullanabilirsin.
    Ben uzakdoğu dövüş sanatlarıyla pek ilgilenmiyorum; ama bir arkadaşa 80 civarına almıştık.
    ···
  19. 44.
    0
    @89 gard almak da bir teknik durumdur. gardındaki ekgibleri kapatmak için daha fazla antrenman yapabilirsin. bu konuda sanırım en iyi kaynak eğitim aldığın hocan olacaktır. durumu bu şekilde izah edersen daha düzgün gard alabilmen için gerekli antrenman metodlarını uygulayacaktır.

    ama vuruş öncelikli sanatllardan vazgeçtiysen judo, jiu jitsu, jujutsu veya aikido gibi sanatlara da kayabilirsin elbette.
    ···
  20. 45.
    0
    @91 daha önce başka bir panpamıza verdiğim cevabı aynen yapıştırıyorum.

    judo, taks, kick taks, muay thai, wing tsun, aikido, krav maga, karate vs... bu liste uzar gider. bahsi geçen sanatların mümkünse önce videolarını izle; tatbik edilen salon ve dojolara gidip yerinde gör, kendine en uygun olanı seçmek sana kalmış.

    judo, güreş, sambo, jiu jitsu, jujutsu ve aikido gibi dövüş sanatlarıyla başlaman daha mantıklı olabilir. tabii kendi zevkine göre taks, kick taks, tekvando, karate, hapkido gibi vuruş tekniklerinin ön planda olduğu sanatlara da yönelebilirsin.

    hemen hemen tüm sanatların dojoları özellikle istanbul'da mevcut.
    ···