1. 1.
    +4 -1
    beyler e-kitap tüm dünyada olduğu gibi türkiyede de yaygınlaşıyor. ben şahsen 2 yıldır ekitap okuyorum. bu sebeple bilgisiz panpalarımı aydınlatmak istedim. ağır ağır triklerini, püflerini anlatacağım.

    ilk ve en önemli tavsiyem. tablet, laptop, desktop bilimum lcd/led ekranlı aletlerden uzak duracaksınız. bu ekranlar verdikleri yoğun ışık ve gösterim için gerekli titresimleri (mhz muhabbeti) ile gözünüzü bırakın ananızı bile giber. o yüzden bu işe niyetli insan kesinlikle e-ink dedikleri teknolojiyi kullanan cihazlardan almak zorundalar.
    peki nedir bu e-ink teknolojisi?

    • **sadece benim yazdıklarım ***
    http://inci.sozlukspot.co...ktalar%C4%B1/@3degiberlan
    ···
  2. 2.
    +2
    vay aq 3 şuku 2 çükü dıbına koyayım böyle ortamın. harcadığım emeği geçtim bu kadar cahil insanın aramızda işi ne arkadaş. inci cehalet değil daşak geçmedir. insanlar ne kadar bilgiliyse o kadar ince ve şık daşak geçerler.

    yazık resmen..
    ···
  3. 3.
    +1
    ilk önce epub formatının güvenlik anahtarı işlevindeki drm korumasını kaldırmak durumundayız. bu drm dediğim olay bir kitabın dağıtımını engellemek için geliştirilmiş. tek bir cihazda okunabilsin diye koyulmuş. ilk önce drm remover denilen yazılımla indirdiğimiz epub kitabın kilidini açmak durumundayız. beyler tekrar ediyorum bak korsan amaçlı kullanmayın. hem sizin alacağınız zevki gibiyor hem de yayıncı pekekentler değilse de yazarı kazanmalı bir kitaptan.

    neyse drmsini kaldırdığımız epub kitabımız artık sağa sola taşınmaya hazır hale geliyor. fakat dediğim gibi kindle da epub okuyamayız. peki ne yapacağız?

    işte burada ekitap okuyucularının kuranı, incili görevi gören calibre adlı program giriyor devreye. bu yazılımın amacı kesinlikle korsanı teşvik ya da yataklık dğeil. en basit tabiriyle ekitap kütüphanesi diyebiliriz. kitapların formatları arasında geçiş, sayfa düzenlemesi, kapak fotoğrafını arama gibi envai çeşit işlevi var.

    epub formatındaki kitabımızı caliber'e attığımızda ve kindle'ımızı taktığımızda kitap isminin üzerine sağ tuş tıklayıp send to device diyoruz. yazılım bize hangi formatta yollim abi? diye soruyor. isterseniz mobi formatını direk seçip yolla panpa diyebilirsiniz. ama yok ben her taku kurcalar cıvkını çıkartır öyle yollarım derseniz sayfa düzenlemesi adına envai seçeneği söz konusu.

    özet olarak drm kırıp calibre ile kindle a yollayıp okumaya başlıyoruz. hazır calibre ın konusu açılmışken bu yazaılımın daşşağını yemelik bir özelliği daha var..
    ···
  4. 4.
    +1
    köpeği işetip gelecem beyler. bu arada dilenci gibi şuku nick6 dilenmemiz mi lazım anlamadım ki lan. sayfalarca yazı yazdık olm az emeğe saygı duyun.
    ···
  5. 5.
    +1
    nedir oç. bölmeden anlat
    ···
  6. 6.
    0
    @29 panpa eink sadece ekran teknolojisi. kindle, nook, reeder vs. bunu kullanıyor. yani laptop asus ya da sony olabilir ama ikisinin de ekran lcd gibi..

    bu arada kindle fire/fire hd lcd ekrana sahip o sebeple onu karıştırmayın. düz kindle'dan bahsediyorum.
    ···
  7. 7.
    0
    yolla panpa
    ···
  8. 8.
    0
    @36 panpa amerikadan falan gelecek olan varsa saldır direk kaçırma. ben ingiltereden getirdim 2 sene önce 300'e falan gelmişti. klavyeli model benimki gerçi, hala daha yüksek takun fiyatı. ama olsa diğerlerinden alabilirdim. valla araştır diyorum. boğaziçi mi koyuncu mu ne birileri getirmişti türkiyeye sanırım.
    ···
  9. 9.
    0
    ···
  10. 10.
    0
    panpa avrupada bir tane kindle gormustum 80 euroydu ama hangi modeli bilmiyorum o fiyat nasil
    ···
  11. 11.
    0
    bu arada pek meraklısı yok sanırım bu işin. az varlık belirtin lan. parmaklarım dondu yazarken.
    ···
  12. 12.
    0
    ben de istiyorum binler
    tam bir öneri getirin bir şey yapın
    ···
  13. 13.
    0
    evet beyler ereader olayından bahsedelim. aynı cep telefonu gibi bu takların da envai marka ve modeli var. özellikle türkiyedeki panpalarıma üzülüyorum. açık ve net çok pis gibiyorlar sizi.

    gibimsonik okuyucuları 200-300 liraya çakarlarken amerika da kindle $69'dan başlıyor. ki kindle dediğim bu işin piri çok net. aynı zamanda barnes&nobles 'ın nook'unu da denemesem de internette çok methedilen bir ürün olduğunu biliyorum. sony gibi bir kaç büyük markanın da güzel cihazları var.

    tabi garibam türk insanına mubah görülen haliyle çin malları cihazlar. yazık diyorum sadece, eğitim için milyarlar harcıyor ülkeler bizim esnaf ciks peşinde hala.

    neyse. reeder diye bir ürün var, türkiyede bir firmanın acer'a yaptırdığı ürünler bunlar. ekranı yine eink bu sebeple kötü diyemem. ama bu olay sadece ekranla bitmiyor. arkadaşıma bir tane hediye aldım bu üründen ve kendi kindle'ımla kıyasladım. sonuç pek iyi değil açıkcası.

    en başta neden bilmiyorum ama ekrandaki kontrast oranı kindle a göre düşük reeder'in. biraz daha koyu bir arkaplan üzerinden okuyorsunuz. aşırı olmasa da azıcık rahatsız ediyor.

    sonrasında cihazın arayüzü kindle'a nazaran daha kullanışsız. ama ölümcül bir sıkıntı değil bu da.

    wifi konusunda nednesiz bir sıkıntı yaşadım. ara ara kopmalar oldu ki kindle'da bu durum yaşanmadı hiç.

    artı olarak ingilizcesi olmayan panpalarım için türkçe bir arayüz var.

    tasarım konusunda kindle'ın kalitesine yaklaşamaz malzeme ve işçilik. fakat kullanımınızı engelleyecek bir durum söz konusu değil.

    özet olarak mecbur kalırsanır 300 liralık fiyatıyla türkiye'den alınabilecek bir ürün. daha iyisini kullanmadıktan sonra aradaki farkı anlamazsınız bile.
    ···
  14. 14.
    0
    beyler ereader ile ilgili son söylemek istediğim şey yeni çıkan ışıklandırma teknolojisi. kindle'ın son serisine kadar ekran aydınlatma özelliği yoktur. sebebi yukarıda bahsettiğim gibi, okuduğunuz yerin zemininden gözünüze vuran ışık hem gözü yorar hem de bozar. o sebeple aynı kitaplarda olduğu gibi harici bir aydınlatmaya ihtiyaç vardı.

    fakat son çıkan teknoloji sayesinde sayfanın içerisinde gözü yormayacak şekilde katmanlara bölünmüş aydınlatma eklenmiş durumda. tabi denemediğim için çok süper tak püsür diyemem. ama adamlar yaptıysa vardır herhalde bir bildikleri. şu an kindle paperwhite ve nook glowlight isimli readerlar bu özelliği destekliyor.

    açık konuşmak gerekirse eğer standart bir reader ile kindle/nook gibi birinci sınıf ürünler arasındaki fark 100 lira ise ve siz gerçekten okumayı seven biriyseniz, hel de ingilizceniz var ve okuyorsanız kesinlikle o 100lüğü de bayılıp iyisini alın derim. ama bütçem yok panpa, anca bunu alırım diyenlere reeder'i öneririm. en azından türkiye'de satılıyor ve destek alma şansınız olabilir.

    ha bu arada çizgi roman tarzı şeylerin müptelası olan panpalarıma müjde. normalde böyle şeyleri okumak ereader'da işkence idi. fakat amazon çıkarttığı son kindle güncellemeleri ile size her bir kareyi tek bir sayfaymış gibi adım adım okuma olanağı sunuyor. zaten kindle tavsiye edişimin sebeplerindne biri de bu. adamlar bu işin üstadı, kim ne derse desin.

    şimdi gelelim kitaplara.
    ···
  15. 15.
    0
    @38 avrupadayim panpa ordan anca
    ···
  16. 16.
    0
    panpa bunları nasıl okuyoz amk. sitemi bu ne programmı bilgi verirmisin
    ···
  17. 17.
    0
    beyler kitaplardan bahsedelim. şimdi burada ilk etapta kitapların türlerini sonrasında nerelerden temin edilebileceğini anlatacağım.

    ilk önce şunu söyleyeyim, nasıl ki resimlerin gif, png, jpg gibi formatları var kitaplarda da durum böyle. normal bir cihazdan okuyabileceğiniz ve sizlerinde aşina olduğu 3 format: txt, pdf ve html. bu 3 formatı hemen hemen tüm cihazlar destekliyor. ama bu noktada özellikle pdf ile ilgili bişey söylemek istiyorum.

    yukarıda da bir kaç panpam şikayet etmiş, bir sürü pdf var ama bir gibe yaramıyrlar diye. panpalarım bu kitap işinde korsana hem etikliğinden ötürü hem de yukarıdaki sebepten ötürü karşıyım. korsan kitapların genel itibari ile hazırlanışları iki türlü oluyor. biri en basit yöntem, peevengler resim olarak kitabı scanlayıp resim şeklinde pdf'e atıyorlar. bu kitap gibsen hayır etmez moruk. bir kere ereader ekranları kitap kadar büyük değil ama sen tüm sayfayı scanladığın için yazılar kış vaktindeki gibim gibi ufalıyor. artı eğri büğrü oluyor ki kitap okumaktan soğursunuz.

    ikinci yöntem biraz daha kullanıcı dostu ama tam verimli olmayan ocr tekniği. bu teknikte de kitaplar scanlanıyor. fakat bu defa ocr teknolojisi ile scanlanan sayfalar harfleri tanıyarak resmi text haline getiriyorlar. fakaaaat.. her zaman evdeki hesap çarşıdakine uymuyor. şöyle ki:
    ···
  18. 18.
    0
    (bkz: 591 adet e kitap torrent beyler gelin)

    tabletten okuyorum hiç sıkıntı olmuyor kardeşim
    ···
  19. 19.
    0
    reserved
    ···
  20. 20.
    0
    @51 bin kurusu kindle zaten bir marka. ha kindle markaların içinde ne tavsiye edeirm dersen bende klavyeli kindle var herşeyinden memnunum. ışıklı olanlar da gibici olabilir ama kullanmadığım için bilgim yok.

    pdf dosya eğer öncesinde bahsettiğim gibi resim değil de normal text ise calibre adlı program sorunsuz bir şekilde çeviriyor.
    ···