1. 51.
    0
    tamam uplarım
    ···
  2. 52.
    0
    aferin züt şuku ve up
    ···
  3. 53.
    0
    up u p up up up u pu p
    ···
  4. 54.
    0
    up up up
    ···
  5. 55.
    0
    up up up helal panpa
    ···
  6. 56.
    0
    suku ve uppp faydamiz dokunsun hepmi piclik yapicaz amk...
    ···
  7. 57.
    0
    up up up
    ···
  8. 58.
    0
    en hayırlı up
    ···
  9. 59.
    0
    uppppppppppp
    ···
  10. 60.
    0
    @1 şuku
    ···
  11. 61.
    0
    @3 şuku
    ···
  12. 62.
    0
    yedi cihana yayılsın bu haber
    ···
  13. 63.
    0
    up
    ···
  14. 64.
    0
    am günü yağ up.
    ···
  15. 65.
    0
    up.up ama
    ···
  16. 66.
    0
    A- işitme Kaybı Derecesine Göre Çocuğun Özel Eğitim ihtiyacı

    • Eğitim ihtiyacı orta derecede işitme kaybı (26-40 dB) ile başlar.

    Çok hafif ve hafif derecede işitme kaybı olan çocuklara ev ve sınıf ortamlarında gerekli düzenlemeler yapılarak (sınıfta ön sırada oturma, duvarların ve yerlerin sesi geçirici

    • özellikler taşıması, sesin yankılanmasını en az seviyeye getirme) rahat dinleme koşulları konusunda danışmanlık verilmelidir.

    B- işitme Kaybı Derecesine Göre Uygulanan Eğitim Programları

    Çocukların işitme kaybı dereceleri arttıkça kullanılan iletişim modelleri ve eğitim teknikleri farklılık gösterir.

    § Orta derecede kaybı olan bir çocuk işittiğini anlama, kelime hazinesi ve lisan gelişimi, konuşma bozukluğu terapisi ve/veya okuma becerilerini destekleyici eğitim almalıdır. Okul öğretmeninin de programa dahil edilmesi gereklidir.

    § ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan çocuk, tüm lisan alanlarında ve okul yaşantısında özel eğitim programlarına ihtiyaç duyar. işitme cihazının erken dönemde kullanılmaya başlanması özellikle bu kayba sahip olan çocukların işiterek ve konuşarak (işitsel–sözel yöntem) normal lisan gelişimini yakalamayı amaçlayan programları takip etmeleri mümkün olmaktadır. Ancak, işitme kaybı 80-90 dB‘e yaklaştıkça işitsel-sözel yönteme işaret lisanı yönteminin de eklenmesi (total iletişim) gerekebilir.

    C- işitme Kaybının Teşhisine Ailenin Verdiği Tepkiler

    Çocuğunuzun işitme kaybı olduğunu öğrendiğiniz zaman karmaşık duygular yaşayabilirsiniz. Üzülebilir, korkabilir, suçluluk hissedebilir ya da en azından sadece işitme kaybı olduğu için daha rahat hissedebilirsiniz. Bu duyguları yaşamanız son derece normaldir.

    Bir çok anne ve baba, çocuğunun işitme engelli olmasından dolayı uzun süre üzüntü ve çaresizlik yaşar. Önemli olan, çocuğunuza ve size hizmet verebilecek olan uzmanların varlığından haberdar olmanız ve bir an önce bu uzmanlarla iletişim kurarak, çocuğunuzun eğitimi ve gelişimi için gereken desteği almak için harekete geçmenizdir.

    Uzmanlar tarafından verilen erken eğitim, çocuğunuzun dinleme becerilerini geliştirecek, sizinle daha rahat iletişim kurmasını sağlayacaktır. Eğitimi süresince çocuğunuzda kaydedilecek gelişme, sizin de yaşadığınız olumsuz duyguları ve stresi azaltacaktır.

    Unutmamanız gereken nokta, uzmanların, çocuğunuz ve sizin için çalıştıklarıdır. Çocuğunuzun işitme engeline bağlı her türlü probleminizde size yardımcı olacak kişiler de yine bu uzmanlar olacaktır. Uzmanlar sizi dinleyecek, destek olacak ve çözüm yolları üreteceklerdir
    Tümünü Göster
    ···
  17. 67.
    0
    up
    ···
  18. 68.
    0
    @26 evet 11 yaşındayım amk
    ···
  19. 69.
    0
    upupupupupupupu
    ···
  20. 70.
    0
    up
    ···