1. 1.
    +4
    amk sizin hiç mi geleceğe dönüş seyretmediniz. paradox değil panpa bu

    eğer çocuk okula gidip devamsızlıktan kalmasaydı gördüğü gelecek kırılmış gelecek olurdu
    http://www.overthinkingit...9/01/timeline-300x248.jpg
    ···
  2. 2.
    +3
    1. mantık hakkında çok uzatmadan fikrimini yazıyorum

    bu dıbına kodumun çocuğu bahane arıyormuş.net
    hayır öleceği zamanı da görür ona göre yaşar zaten. geleceği gören bir insanın ayrıca tahsile ihtiyacı yoktur. hangi ülke ve kültüre ait olursa olsun geleceği görerek insanlara yardım ve yataklık edebilir. bahis oynar. birşeyler yapar. o herifi yakalayamazsın bile. bunun film'i bile vardı adını hatırlamıyorum. yani giberim okulunu da devamsızlığını da.

    2. mantık da şunu diyebilirim.
    nereye gidersen git sana en uzak yer sırtındır lafını bilirsiniz kaybedenler kulübü filminden. doğrudur felsefidir. yalnız a noktasından gibtimin b noktasına kral gibi varırım. navigasyonu getir gideyim gibtiret hesap makinasını. aaa ama felsefe diyorsan o zaman duracaksın. çünkü a noktasını hiç bir zaman hesaplayamazsın. a noktasını hesaplamak için inat edersen ananın dıbını konum olarak alabilirsin. dünyaya geldiğin yer orasıdır. çok kasarsan babanın taşaklarını da hesaba katabiliriz. ama o b noktasına elbet varacağız. her canlı o gibtimin b noktasına varacak. ama oraya ne zaman geldiğinin farkında bile olmayacak. hatta burası b noktası dediğin zaman o ne dıbına koyim bakışı atacak kadar konudan alakasız olacaktır insanoğlu.

    saygılar <3a
    ···
  3. 3.
    +3
    2. zenon abinin paradoksu da limit ile çürütüldü panpa. kaç yılında yaşıyorsun amk. limit sayesinde b noktasına gidilebiliyor
    edit: (ekşiden amk. açıklamasını yapmaya üşendim, bakın yapılmışı var)
    bu paradoksa bir çözüm de "limit falan anlamam" diyenler için geliyor.

    on metrelik yol düşünelim. bu yolu bitirebilmek için yarsını geçmemiz gerekir. yolun yarısına geldiğimizde yeni bir hedefimiz olur; kalan yolun yarısını bitirmek. bunu sonsuza kadar uzatabiliriz.

    dikkat etmemiz gereken; sonsuza kadar uzatılan süre değil, hedeflerdir. burada hedeflerimizin (nokta da diyebiliriz) sonsuz tane olduğunu biliyoruz.

    -şimdi başka bir taraftan bakalım; bu yolda bir metre gittiğimizi düşünelim. bu bir metreyi geçtiğimizde sonsuz tane noktayı (hedefi) geride bırakırız. yani yolun yarısına geldiğimizde, kısıtlı sürede sonsuz tane noktayı geçmişizdir.-

    dönersek; biz her bir hedef arası belli süre koymadığımız sürece, zamanı belirleyen hedeflerin sayısı değil mesafenin miktarıdır.
    5 metreyi sekiz saniyede geçtiğimizi düşünürsek; 2,5 metreyi dört saniyede, 1,25 metreyi iki saniyede, 0,625 metreyi bir saniyede geçeriz.
    sonsuza uzatırsak; 1/sonsuz mesafeyi 1/sonsuz saniyede katederiz.
    bu ultra küçük uzunluğu hareketimize yansıtamayız, çünkü böyle ultra küçük bir zaman birimini tanımlayamıyoruz.
    biz, hareket ettiğimiz süre boyunca 1/sonsuz metre mesafeyi 1/sonsuz saniyede katederiz. süreyi büyüttüğümüzde; 1/sonsuz x sonsuz = sayılabilir uzunluk .
    belli bir mesafenin içinde sonsuz nokta barındırdığını söylemiş miydim?

    aslında paradoksta anlatılmak istenen, sayılabilir bir uzunluğu sonsuz farklı noktaya ayırabileceğimizdir. başka bir özelliği yok.
    ···
  4. 4.
    +2
    panpa şimdi bu çocuk geleceğini görüyor ve okulda kalıyor, bu çocuk zaten kalıcak niye biliyor musun bu gelecek zaten çocuğun geleceği görmesi ile şekillendi. Yani bu çocuk 6 ay sonra okulda kalıyor ve 6 ay önce geleceğini görüyor bu gelecek zaten içinde çocuğun geleceğini görmesini de barındırıyor.

    ikinci paradoksa gelince ee tabi kalan mesafenin hep yarısını alırsan o yok bitmez yani burda limit var ama çok yaklaşırsın hani şöyle uzaktan bakan biri senin o noktada oldugunu sanır ama ben ne dicem niye yolun yarısını gidiyosun tamdıbını gitsene.
    ···
  5. 5.
    +2
    back to the future'ı olaya katmayın amk tamamıyla mantıksız o film. örneğin @31'deki dans olayında marty babasıyla annesinin dans etmesini sağladıysa günümüze döndüğünde anne ve babasının "amk evlenmeden önceki dans etmemizi sağlayan adama ne çok benziyon sen yavrımmm" nidaları atmaları gerekirdi
    ···
  6. 6.
    +2
    kardeş bunların ikisi de paradoks değildir.

    bi yardımım dokunsun sana: http://tr.wikipedia.org/wiki/Paradoks

    bir de paradoks örneği

    Timsahın biri Nil kenarında çamaşır yıkmakta olan bir kadının bir anlık gafletinden yararlanarak onun çocuğunu yakaladı. Kadın çocuğunu geri vermesi için timsaha yalvardı. Timsah, "çocuğuna ne yapacağımı doğru olarak tahmin edersen, onu sana veririm, aksi halde onu yerim," dedi.

    Kadın, "Ay! Yavrumu yiyeceksin," diye bir çığlık attı.

    Timsah, "pekala," dedi, "artık onu sana veremem, çünkü böyle yaparsam sen yanlış tahminde bulunmuş olursun. Halbuki sana yanlış tahminde bulunursan onu yiyeceğimi söylemiştim."

    "Tam tersine," dedi kadın, "yavrumu yiyemezsin, çünkü onu yersen doğru tahminde bulunmuş olurum ve doğru tahminde bulunduğumda onu bana vereceğini söylemiştin."
    ···
  7. 7.
    +2
    @42 haklı, timsahın konuşması dışında *
    ···
  8. 8.
    +2
    çocuk mal amk antitez yok ortada
    ···
  9. 9.
    +2
    @87 kuantum fiziği
    ···
  10. 10.
    +2
    bak lan en sevdiğim paradoks örneğini de yazayım. nietzsche (evet bakmadan yazabiliyorum) abimiz menşeelidir.
    bu da dahil olmak üzere bütün genellemeler yanlıştır
    ···
  11. 11.
    +2
    zamanı lineer olarak düşünmemek de lazım aslında. az evvel back to the future'dan alıntı yapmıştım şimdi de doctor who'dan bi alıntı yapayım

    http://www.youtube.com/watch?v=vY_Ry8J_jdw
    ···
  12. 12.
    +2
    @87 kuantum fiziği 3. ders.
    ilk ders back to the future
    2 dr who
    3 kuantum fiziği. öyle damdan düşer gibi girme konuya biraz aşinalık olsun *
    ···
  13. 13.
    +2
    Mantık sizi a noktasından b noktasına zütürür ama hayal gücü istediğin her yere
    ···
  14. 14.
    +2
    amk gibtirin gidin yatın bi zaman paradoksuymuş yarın ne yiyeceğini düşün amk.
    ···
  15. 15.
    +1
    @34 sana bağırarak güldüm o.ç ahahahahahhahahahahahhahaha
    ···
  16. 16.
    +1
    panpa 2.bahsettiğin silahtan sıkılan bir kurşun içinde geçerli
    ···
  17. 17.
    +1
    @75 panpa varyasyona girer. uygulanılabilir çünkü. yan faktörleri hesaba katmazsak tabi engel olacak. panpa o çocuk 6 ay sonraki geleceğini, geleceğin değiştirilmemiş varyasyonunu görüyor. geleceğini gördüğü an geleceği değişir. yani devamsızlıktan kalmaz, gider araba çarpar. çünkü okula gitmediği vakitler var ve o yüzden devamsızlıktan kalmış, okula giderken bu huur çocuğuna araba çarpabilir. geleceği tekrar görmesi gerekir.
    bu sefer de son durağa döndürdüm işi amk ahahahaha
    ···
  18. 18.
    +1
    @31 panpa mantık olarak güzel ama bence yazılamaz
    ···
  19. 19.
    +1
    biz limit türevi falan boşa gördük zaten
    ···
  20. 20.
    +1
    back to the future düşmanı değilim lan ben de muallakler !! beni de alın aranıza :(
    ···