1. 41.
    0
    büyükbaş hayvancılık

    sığırcılık
    büyükbaş hayvancılık; sığırcılık, mandacılık, at, eşek ve katır yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalı.
    süt ve besi sığırcılığı çeşitli ürünleri ile gerek insan beslenmesi ve sağlığı gerekse çeşitli endüstrilerini temin etmesiyle ülke ekonomilerinde önemli rol alır.
    mandacılık, eski önemini kaybetmektedir ve hayvan sayısı giderek azalmaktadır.
    i̇ş gücünden yararlanılan at, eşek, katırın, motorlu araçların gelişimiyle önemi ve hayvan sayıları azalmıştır. türkiye'de kazak kökenli vatandaşlar ve orta asya'da yaşayanlar için, etinden, sütünden ve iş gücünden yararlanılan atların bugün bile önemi büyüktür. büyükbaş hayvancılık genellikle dogu anadolu bölgesinde yapılır çünkü yükselti fazladır. büyükbaş hayvancılık için ideal yerdir.
    küçükbaş hayvancılığı

    kuzu
    küçükbaş hayvancılığı; koyunculuk, keçicilik, tavşan ve kürk hayvanı yetiştiriciliğini kapsayan hayvancılık dalıdır.
    yurdumuzda değişik bölgelerde yani karadeniz'de yetiştirilen koyun ırkları birbirinden farklılık gösterir. batı anadolu ve sahil bölgelerinde genellikle ince kuyruklu yerli koyunlar; orta anadolu, doğu ve güneydoğu anadolu bölgesi'nde ise yağlı kuyruklu yerli koyunlar yetiştirilmektedir.
    keçi varlığımızı ise, bugün orta anadolu'da yok olma sınırında olan tiftik keçisi (ankara keçisi) ile türkiye'nin dağlık, ormanlık ve çalılık bölgelerinde daha çok yetiştirilen kara keçi oluşturur. çeşitli yörelerimizde az miktarda süt keçisi göze çarpar.
    türkiye'de hüküm süren kurak iklim ve buna bağlı yetersiz otlaklar, gelir düzeyi çok iyi olmayan halkın elindeki hayvanların yetersiz beslenmesi nedeniyle, hayvanların çoğunluğunu, küçük yapılı, düşük verimli olmasına neden olmuştur.
    ayrıca bu şartlar altında sığır ve manda gibi büyükbaş hayvanlar yerine, koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanlar daha iyi çoğalabilmektedir. çünkü koyun ve keçinin bakım ve beslemesi daha kolay, elverişsiz yetiştirme koşullarında yaşama şansları daha yüksektir.
    koyun ve keçi yetiştiriciliği, son yıllarda ülkemizde hızla gerileme süreci yaşamaktadır. hayvancılık sektörü; et, süt, yün, tiftik, kıl ve deri gibi geniş ürün potansiyeline rağmen, yeterince desteklenmemesi, hızla daralan ve yok olan mera alanlarından yararlanamama, hayvancılığın bilgi ve teknolojinin en az girdiği dal olması, hayvancılık sektördeki üreticilerin eğitim düzeyi ve mali durumlarının yetersizliği gibi nedenlerle giderek daralmaktadır
    Tümünü Göster
    ···
  2. 40.
    0
    @3 sabri sarioğlu
    ···
  3. 39.
    0
    giberim noluyo lan am züt meme am züt meme çük am züt meme
    ···
  4. 38.
    0
    @15 dıbını gibtiğim haksızsın, gerekli glikozu vücut kısa bir sürede emer. ( sıvı besinlerdeki kadar hızlı değil ancak karbonhidrat ve posa ağırlıklı besinlerde olduğu kadar da yavaş değil ) dolayısıyla uzun süren tenis maçlarında bir nebze enerji alacaklardır. @3'ün dediklerini de ekleyince muz en mantıklı seçenek oluyor.
    ···
  5. 37.
    0
    @3 tenis topu
    ···
  6. 36.
    0
    @3 sharapovanın terli taytına soktuğu ve bu terle ıslanan tenis topu.
    ···
  7. 35.
    0
    @3 bilim adamı edasıyla gibip bayıltmış.
    ···
  8. 34.
    0
    @3 tenisi bulan adam
    ···
  9. 33.
    0
    @3 http://www.incicaps.com/resimler/4292-1.jpg
    ···
  10. 32.
    0
    @3 herşeyi bilen adam
    ···
  11. 31.
    0
    @3 serena vilyıms
    ···
  12. 30.
    0
    @3 marya şarapova
    ···
  13. 29.
    0
    @1 aldın mı lan pic cevabını
    bende reklam olsun millet azsın die sanıyodum tüm şukuları doktorlara verdim
    ···
  14. 28.
    0
    @3 bu dünyadan değil
    ···
  15. 27.
    0
    @3 adam aşmış beyler
    ···
  16. 26.
    0
    @3 marsel ilhan
    ···
  17. 25.
    0
    @3 king
    ···
  18. 24.
    0
    @3 lionel messi
    ···
  19. 23.
    0
    @3 semih saygıner yok lan o bilardocuydu hülya avşar mk
    ···
  20. 22.
    0
    muz meyvesi: besin değerleri yüksek olan bir meyvedir. b6 vitamini, potasyum ve folik asit (b9 vitamini) bakımında çok zengin bir besin olan muzda b1, b2, c, d, e ve p vitaminleri ile magnezyum, bakır, demir ve fosfor mineralleri de bulunur

    muzun yararları: muz özellikle mideye çok faydalıdır. mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayı, ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir. kabızlığı giderir. böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında da yararlıdır. kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. rahatlatıcı etkileri ile stresi azaltır ve tansiyonu düşürür. adet sancılarını azaltır. vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir. enerji verir. hastaların iyileşmesini hızlandırır. kemik gelişimini destekler. krampları engeller. öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir.

    araştırdım bin al oku
    ···