1. 51.
    0
    adam haklı beyler
    ···
  2. 52.
    0
    seviye kaça çıkmış lan böyleee olaaamazzzzzz

    am züt mememememe
    ···
  3. 53.
    0
    @12 yok lan doğru , vallaha bak . dediğimi neden mi yapmıyorlar? çünkü buna hazır bir araç yok .. bu hıza dayanabilecek bir element henüz yaratılmadı ..

    o cern deneyi varya , size anlatılanların 15 katı kadar fazlası gizleniyor insanlıktan . çünkü bu konuya hakim yani fizik kurallarından çakan dehalar neyin ne olduğunun farkında.

    cern deneyinin temelinde yatan araştırma , ışık hızına çıkıp parçalanmış maddeyi durduğunda nasıl bir arada tutabiliriz sorusuydu .. ve inan uzun süredir tık yok ki bu da çoğu kişiyi işgillendirmek için yeterli bir sebep.

    ulan zaten geleceğe gitmiş bir adam naapsın burdakileri dıbına koyim . eğer böyle bir araştırma yapılırsa dahi kim bilir kaç kuşak sonra haberdar olcaz, kolay mı amk? konuştuğumuz konunun ciddiyetinin farkına varın .

    bak şey demişsin ay demişsin giden kaç senede döndü diye. aya gitme işi hayli ilkeldi , gerçekten . zaten zamanına göre de son derece modern olarak karşılanmıştı . cerndeki deneyin bir diğer amacı da daha etkili bir yakıt bulmaktı . bu yakıtın hammadesi ya uranyum olacaktı ya bor ya da ikisini reaksiyona sokup yeni doğmuş yapay bir element. fakat bilgiler çok kısıtlı çok azı biliniyor, ve bunları da zaten zar zor yabancıı sitelerden öğrenebildim .

    ki bunun önceliği daha önemli , çünkü en yakın gelecek teknolojisi böyle olunabilir olacak. ki yeni nesil teknoloji de nükleer değil nanodur. bi ara bunları da anlatırız .

    seni aydınlatabildim mi la ?
    ···
  4. 54.
    0
    hayatımdan 1-2 dakika çaldın mutlu musun yarram eksini verdim
    ···
  5. 55.
    0
    olabildiğince yüzeysel kalıp anlayabileceğiniz tarzda anlatcam binler , gelin de dinleyin az iki şey öğrenip ufkunuzu genişletin amk

    zamanda yolculuk... aslında tam anlamıyla bir zaman yolculuğu diyemeyiz bu olaya ,bi nevi hız bugudur . zamandaki hız bugu . bir açık. geçmişe gitmek inanın hayli zor (yani evet bu da mümkün), çünkü daha evrende mevcut olduğu düşünülen solucan deliklerinin (zamanın ve her şeyin düşünce hızında (yani ışık hızının on katı 3.000.000 km) aktığı deliklerdir. bir nevi zaman girdabı denilebilir ,çünkü içinden geçildiği varsayıldığında dahi bir yıldızın yüzyıllar içinde doğup büyüyüp öldüğünü saniyeler kadar kısa zaman aralığında görebilirsiniz) bile yeri tespit edilemedi.

    ve geçmişe sarma olayı ancak bu şekilde insan kontrolünde belli koordinasyonlarla açılmış solucan deliklerinin içinden geçerek mümkün olabilir.

    kafanız iyice amcıklandı dimi eheh dedim lan geçmiş olayı harbi karışık , lakin gelecek öyle değil..

    geleceğe gitmek.. size hayal gibi geliyor dimi lan? böyle imkansız, sadece filmlerde olabilecek bir şeymiş gibi.. bilim adamlarının ve diğer dahilerin bizlerden ayırılan en büyük farkı nedir bilir misiniz? onların hayal gücü bizimkilerden katbekat gelişmiştir, inanın çok büyük şeyler düşünür bu adamlar.ve bunların gerçekleşmesi için de ellerinden gelen her şeyi yapmayı denerler. onların azmidir en büyük farkları, bizim de aklımıza übber fikirler gelir fakat asla uğraşmayız ,peşlerine düşmeyiz gerçekleştirmek için. belki çoğu elde edemedi hayalini ama arkalarında o kadar çok şey bıraktılar ki size yemin ederim şu anda bu makineleri ve tonlarca teknolojiyi onlar sayesinde kullanıyoruz, o engin hayal güçleri sayesinde..

    neyse yannanlar konuyu çarpıtmayalım , geleceğe gidiş diyordum. nasıl amk diyorsunuz hala.. bi'şey anlatmasam dahi nasıl diyorsunuzdur, merak ediyorsunuz. doğal amk

    Bakın size ne diycem , ben lisedeyken en çok trigonometri de zorlanırdım , 9 10 11 falan hep bu gibindirik konuyla geçti . bana çok zor gelirdi , çözemezdim , şuraya yaz xkare + 5+ 8 = yküp + 29 denklemin kökleri nelerdir diye , gibsen çözemem saatlerce malak gibi dikilir soruya bakar bakar hayal kurardım.. neden?? çünkü bilmiyordum, sorunun nasıl çözülebileceğin,i adımlarını neler yapacağım hakkında bilgim 0dı. o soru bana işte şu anda sizin bu konuya baktığınız gibi geliyordu.

    insanlar bilmedikleri ya da anlayamadıkları her şeye saçma derler .

    sizden de beklediğim biraz olsun mantık yakalıyıp haggat niye olmasın lan diyebilmeniz..

    peki nedir bu zaman açığı? bugu ?

    Bakın beyler bizim ünlü aynştayn abimizin çok daşşaklı bir teoremi vardır , der ki ; uzayda(boşlukta) ışık hızıyla alınan 15 dakikalık bir yol dünya da geçen 6 yıla eşittir diye .(belki değerler çok doğru değil fakat inanın ordaki ufak zaman dilimi burdaki büyük vakitlere denk) yavaş yavaş anlıyorsunuz dimi?

    eğer uzayda ışık hızında yarım saatlik yol kat edip , diğer yarım saatle de dünyayı dönmekle harcarsanız 2012 çıksa bu araç muhtemelen 2020 gibi bir tarihte dönmüş olacaktır.

    alın size son model zaman yolculuğu *

    tabi şimdi diyeceksiniz e yarram iyi hoş da biz insanoğlu daha ışık hızına çıkamıyoruz amk nasıl olacak o iş ...
    o iş kolay niz ışık hızına çıkıyoruz öyle bir çıkıyoruz ki hem de , o cern deneyi filan hep bunların üstüneydi big bang hikaye.. devdıbını da sonra yazacam lan ambalaklar.
    Tümünü Göster
    ···