1. 13501.
    +4
    şu da bir gerçek ki, nasıl biz erkeklerin, güzel hatunlar karşısında algıları tavan yapıyor, elimiz ayağımız yumuşuyorsa, böyle yavşak, konuşkan, imalı, oyunbaz adamlar karşısında da hatunların kafaları karışıyor, ambale oluyorlar karşımızda..

    sonuçta biz erkekler, kızları etkileyecek am-züt-meme gibi silahlara sahip değiliz…onların işi kolay, silahları doğuştan default geliyor ve oldukça görünür, tehditkar bir şekilde gözlerimizin önünde oluyorlar..

    biz erkekler ise, kendi silahımızı kendimiz geliştiriyoruz zamanla.. dilimizi, mimiklerimizi, bedenimizi öyle bir kullanmayı öğreniyoruz ki, ona entelektüel, güncel, klagib, temel ve yöresel pek çok bilgi-beceri ekleyerek, kendi yaşam felsefemize ve yaşam şeklimize göre modifiye ediyoruz ve sonuç olarak bize özel, bireysel, kendi imzamız olan bir şeyler çıkıyor ortaya..

    erkeklerin kafasındaki, kadınlara dair güzellik olgusu genel olarak benzerdir.. güzel, yuvarlak bir kalça, sıkı göğüsler, karakteristik bir yüz, düzgün kaşlar, dolgun kirpikler.. derin gözler..fit, sağlıklı bir vücut ve uzunca bir boy..

    erkekler için güzel kadın çeşitliliği, bir elin parmaklarını geçmez.. genelde bizim için, kadın, ya güzeldir, ya da değildir..
    ama kadınları için durum öyle değil.. çünkü karşılarında milyonlarca farklı tipte silaha sahip erkek var..her biri, kendine özel, kendine has özelliklerdeler..

    işte bu yüzden, kadınlara, hayalinizdeki erkeği söyleyin, özelliklerini sayın dediğimiz zaman ortaya binlerce farklı tanım çıkabiliyor..

    mesele, onların çok kararsız-karmaşık yapıda, ya da çok fazla şey istiyor oluşu değil..

    mesele, biz erkeklerin çok fazla çeşidi olması..

    hepimiz, bambaşka bir yapıda, ve bambaşka bir yoldayız, büyük ödülümüz olan (!) kadınları kazabilmek için..

    evet.. hayattaki tek amacımız, bu ödülü elde etmek ve tüm yarışlarımız da bunun için.. özellikle de bu ülkede yaşıyorsanız şayet..

    neyse ki türkiye de kadın olarak doğmamışım.. zira, hayatı boyunca, gelip şampiyonun onu kaldırmasını bekleyen bir ” kupa” gibi beklemek kadar utanç verici bir şey daha düşünemiyorum..

    kızlar.. kendinizi, mal, materyal, madde yerine koydurmayın…size, kazanılacak olan bir madalya, apolet, rütbe gözüyle bakılmasına izin vermeyin..

    pazardan seçilip satın alınmayı beklenen kırmızı elmalar gibi olmayın…

    insan olduğunuzu unutmayın..ve insanların sevebileceğini, sevgisi uğruna mücadele etmesi gerekeceğini, “sevginin eylem gerektireceğini” hatırlayın..

    yoksa hep seçilen olursunuz…hep sevilen olursunuz da, asla sevmenin, aşkın tadını alamadan, ekgib bir şekilde yaşar, yarım kalan bir hikaye gibi sonlanır ve ölürsünüz..

    akıllı olun..mal olmayın..

    seçilmeyin, gerekirse siz seçin.. gidin..ve onu alın…sizin “mükemmel erkeğinizi”..kendi ellerinizle tırnaklarınızla..

    yoksa sizden daha girişken bir başkası ya da sizden daha ışıltılı bir diğeri kapıverir elinizden.. sonra gidip facebookta can yücel şiirleri paylaşırsınız (:


    ya sen var ya fenasın reyiz ya (:
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster