1. 276.
    +88 -4
    @246 e başarılıydı tabii ki. bu adamlar en azdığı dönemin sonuydu artık yavaş yavaş. 40 küsür gün sürdü. bu harekatta inan bana 40 küsür gün boyunca, her saat çatışma vardı bölgede. nefes aldırmadık. özellikle en çok kayıp verdikleri anlar beklenmedik yapılan baskınlar.

    şimdi bizim çok sayıda şehit verdiğimiz çatışmalarda ve karakol baskınlarına bakarsak. ani saldırılar sonucunda olmuştur. yani hiç beklenmedik anda yapılan saldırı sonucu şehitlerimiz saldırının ilk anların şehit oluyorladı. çatışma başladıktan 20 ya da 30 dakika sonra asker toparlandığında yani mevzilenip karşılık vermeye başladığımızda onlar yavaş yavaş sinmeye başlarlar. şehitler hep ilk saldırı anında verilir.

    ve seneler geçtikçe askerimiz hazırlıklı hale geldi. fakat biz hiç bu çapta ani baskın niteliğinde bir saldırıya girişmemiştik ki pkk nın yapısında savunmaya dayalı muharebe yok. hele ki baskın püskürtme hiç yok.

    ufak bir pusuda dahi silahları bırakıp techizatları bırakıp yanlarında ki diğer kişileri bırakıp dağılığ kaçarlardı.

    hele ki bu çapta bir hareketta ki devamlı baskın niteliğindeydi 40 gün boyunca devamlı baskın devamlı baskın. bunun sonucunda düşün adamların halini. darmadağın oldular.

    bir kere geri çekilecek bir yerleri yok. öyle bir planlama alt yapı yok. bundan dolayı inanılmaz derecede kayıp verdiler. emin ol o operasyon 3 ay daha devam etseydi dağda ki kadro tamamen yok olacaktı. anlatıcam hepsini bi toplanalım da hele.
    ···
   tümünü göster