1. 301.
    +55
    evet beyler bir kaç merak edilen soru varsa alabilirim bölge hakkında. başlamamıza biraz daha var. ısındırma turları yapalım.
    ···
  2. 302.
    +1
    dağda çatışmaya girdin mi hiç
    ···
  3. 303.
    +64
    @263 taciz ateşi çok yedik sayısını hatırlamıyorum, çatımaya da 4 5 defa girdik, 1 kere pusu yedik. timimden 1 şehit verdim ne yazıkki. mermi ile yaralanmadım. sadece bir kere pusu gecesi mevzi almaya çalışırken (zifiri karanlıktı) 10 15 metre arası bir kayalık boşluğa düşüp topuğum parçalandı o kadar.
    ···
  4. 304.
    0
    karakolda nöbet yeri açık bir yermi yoksa kapalımı açıksa adamlar geldiği an ilk önce nöbetçi gibi tutar.
    ···
  5. 305.
    0
    reserved
    ···
  6. 306.
    +61
    @265 o karakoldan karakola değişiyor. ama asla açık yerde tutmaz nöbetçi nöbeti. ya nöbet kulesi vardır ya taştan bir nöbet yeri vardır yada elle yapılmız mevzi şeklinde ama bu üçüde karakolun çeşitli yerlerinde kurulmuşda olabilir. bir de karakola bakan hakim tepelerin birinde gezici bir tim mutlaka vardır her gece gider orada sabaha kadar nöbet tutar ki bu en kötü olanı.

    çoğunlukla puştların o timden haberi vardır ve ilk oraya saldırı yapılır.

    şimdi değişmiştir muhtemelen. bahsettiğim yıl 95, o zaman bu kadar yoğun çatışmaya yeni girildiğinden yanlışlar acı bir şekilde öğrenilerek değiştiriliyordu.

    son olarak nöbet yerinde tek bir nöbetçi pek olmaz genelde 2 kişi.
    ···
  7. 307.
    0
    rezerved
    ···
  8. 308.
    +1
    ben askerliğimi tecil ettirdim ama emin değilim kardeşime kağıt verdiler 2018e kadar tecilli bana bi tak vermediler ona imza attırıp dilekçe bile doldurtmuşlar bana c2 kağıdımı alıp sen git dedi sordum senin tamam dedi kağıt istedim vermedi ama emin olamadım ocakta yoklamalar var adamlar çok ilgisiz kaçak gözükmeyim sonra?
    ···
  9. 309.
    +32
    @269 valla onu ben bilemem kardeşim.
    ···
  10. 310.
    0
    tamam panpa eyvallah dinliyoruz
    ···
  11. 311.
    +5
    panpa bu huur çocukları dağda nasıl yaşıyor
    ···
  12. 312.
    +4
    devam rambo
    ···
  13. 313.
    0
    bekliyoruz reyiz
    ···
  14. 314.
    0
    rezerve
    ···
  15. 315.
    +86 -2
    @273 kardeşim manyak bir tip diilsen askerlik zor geçmez. eğitim falan elbette ham bir adamsan zorlar başlarda ama alışırsın. ama ohal bölgesinde yaparsan elbette zor ama bir o kadar da gurur vericidir. sen kötüleyen kişilere bakma. korkman gereken askerlik değil. efendi bi adamsan kim niye dokunsun olum.

    hata bazı bölgelerde aklı başında adama öyle özlemleri var ki komutanların bir gün seni karşılarına alıp abi kardeş gibi arkadaş gibi muhabbet eder karşılık çay sigara içersin şaşırır kalırsın.

    orada aile gibisiniz olm birbirinizden başka kimseniz yok.
    ···
  16. 316.
    +9 -24
    şimdii arkadaş,

    peşinen sazan.avi demek istemiyorum ama son iki sayfada çok sayıda açığını yakaladım. (daha yeni başladım okumaya)

    bir, kuzey ırak bölgesi saddam döneminde de saddama ait değildi, o zamanalrda da barzani ve yerel aşiretler kontrolündeydi. orada 1991 martından itibaren saddamın hiç bir otoritesi yoktu. çelik 1 harekatının başkomutanı osman paşa zaten sık sık o zamanlarda barzaninin terörre verdiği şartsız destekten yakınır.

    diğeri, ohal bölgesine gidecek arkadaşlar fala demişsin; ohal 2004te tamamen kaldırıldı. artık ohal bölge valiliği diye birşey yok

    devamı gelecek...
    ···
  17. 317.
    0
    resereved
    ···
  18. 318.
    +82 -2
    @272 kardeşim bu huur çocukları bizim dönemimizde büyük operasyonlar k.ırak a girmeden önce jenaratörlü mağaralarında mis gibi yaşarlardı. ama sözde komuta kademesi. diğer zavallı yavşakların bir robottan farkı yok. adam 1 ay sadece suyla karıştırdığı unla beslenir, bakın inanın bu dediğime bildiğimiz unu suyla karıştırır onu yer. mağarada hayvan gibi (ki hayvan durmaz beyler o kokuda) yaşar. bilinçsizdir yani. sende ki bende ki düşünce yoktur.

    cesur takılır diyorlarya bu salaklar, alakası yok amk. anca vurur topukları zütüne vura vura kaçar pusu atar. zütü yemez karşına çıkmaya.

    altına sıçar bir yerden bir yere giderken askerle karşılaşıcam diye. pislik içindedir.

    hani diyorya bazı muallakler bir davaları var. yakala mağarada 1 aydır yaşayan bir davarı sor davan nedir diye. ne davası der amk. kafa gitmiş çünkü.
    ···
  19. 319.
    -1
    @278 entry nick amk
    ···
  20. 320.
    -4
    http://www.youtube.com/watch?v=glqhhXpyax8
    ···