1. 51.
    0
    hitchcock'a gelince, ilginçtir bir kaç gün içinde tartışmıştık bunu arkadaşlarla, aslında anlaşılması biraz zor biri en azından benim için öyle. hitchcock la ilgili bi makale vardı bir yerlerde başlığı şöyle: zanaatçı mı sanatçı mı? açıkçası 2 filmini izledim yalnızca pek ısınamadığım vertigo ile oldukça başarılı bulduğum sapık filmi.
    hitchcock un pgiboloji üzerine matematiksel eğilimi olduğunu düşünüyorum. tıpkı dalinin resimde işlediği gibi. tek farkı dali gibi gizemi kullanamaması. iki filmin sonunda da sinemasal gerilim olarak tepe noktaya ulaşmışken gizem, bilinemezlik veya açıklanamazlık açısından oldukça vasat bulmuştum.
    özellikle sapık hikaye anlatımındaki ustalık bakımından müthişti. kurgusu çok sıkıydı. bence vertigo filminde de benzer şeye yönelse daha iyi olurmuş.
    özet olarak tartışma sonunda hitchcock un iyi bir esin kaynağı olduğu, kendi türündeki sinemayı derinden etkilediği,iş disiplini açısından da oldukça etkili olduğu ama biraz pgiboloji hamallığı yaptığı sonucu ortaya çıktı.
    ···
   tümünü göster