1. 1.
    +1
    olumlu olumsuz özellik dedik ne bunlar?

    öncelikle çok utangaçsınızdır,bu özelliğini sevmezsiniz ve kendinizi diğer insanlardan kısıtlarsınız.bu sadece bir örnekti.

    utangaç olduğunuzu bilip kendinizi bu halinizle sevseydiniz utangaçlık diye bir şey kalmazdı evet kalmazdı.

    çünkü ozaman diğer insanların düşünceleri sizi ilgilendirmediği için daha özgüvenli olurdunuz.

    bu olumsuz özelliğinizdi.

    ee peki olumlu özelliğinin farkında olan insan napmalı o ise daha şanslı çünkü yeteneklerinin farkında kendini seviyor.

    ornek verecek olursak, kişi yakışıklıdır ve bu özelliğinden dolayı herkes ona er çok yakışıklısın falan ve kendine güveni gelir

    kendini sever böylelikle kişinin özgüveni tavan yapar bakın buradaki dikkat edeceğiniz nokta şu..

    diğer insanların size olumlu yönlerinizi vurgalıyıcı şeyler söylemesi özgüveninizin tavan yapıp tavanı delmesini sağlar.

    bunlar sadece bir örnekti olumlu olumsuz bir sürü özelliğiniz var bunları bir kağıda yazın olumsuz özelliklerini(utangaçlık, sosyal fobi, karşı cinsle konuşamam, kekeleme,heycanlanma gibi ) olumlu özelliklerini de yazın ve olumsuz özelliklerinizi gülerek kahkaha atarak okuyun sonuna şunu ekleyin örnek : utangacım ama kendimi böyle seviyorum ve yeneceğim diyip kağıdı yırtıyoruz.

    olumlu özelliklerinizide yazın onları ise hergün okuyun yüksek sesle yakışıklıyım ve insanlar beni seviyor , bilgiliyim insanları kendime hayran bırakabilirim gibi şeyler.

    bu verdiğim düşünce egzersizini düzenli olarak yaparsanız gelişmeleri göreceksiniz daha anlatıcam sormak istediklerinizi sorun
    ···
   tümünü göster