1. 26.
    +2
    @23 4. soruna gelince , onu bende düşündüm çok. mesela bizim bi komşu var üniveriste öğrencilerinin hepsi kızsa huur , erkekse pekekenttir , yavru kediyi tekmeleyerek gözümün önünde bacağını kırdı , habire dedikodu yapar , banka faizine para yatırır , kendi karısını ve 20li yaşlardaki çocuğunu herkesin gözü önünde dövdü , önüne gelene kfreder kavga eder. ve bu adam hacı 5 vakitte namaz kılar.
    bide budist rahiplere bakalım;
    bu adamlar çocukluk yaşlarında dağa çıkar , hiçbir günahları yoktur. tamamen doğayla uyum içinde ömürleri boyunca ; bizim dinimize göre bile hiçbir haram yemezler , canlılara ve insanlara son derece saygılıdırlar , dedikodu yok pislik yok hırs yok falan filan. şimdi bu bizim komşu müslüman diye cennete gidecek suçsuz günahsız o rahip cehenneme gidecek.
    işte orasını allah bilir.
    çünkü bizim asıl sınavımızı unutmamak lazım.
    bizim asıl sınavımız "iyi olabilmek" tir. şeytan ile allah arasındaki savaşta şeytana uymamaktır. namaz kılıyorum , hacca gittim geldim diye her taku yaparım mantığı değil.
    zaten çoğu atesit bu binler yüzünden atesit olmakta.
    geçenlerde kapalı bir kız elimi sıkmadı mesela. neden sıkmadığını sordum , etkileşim olurmuş. bende "sende bir etkileşim oluyorsa o senin sapıklığın bende bi cacık olduğu yok" dedim mal gibi kaldı. bazı kesimle asıl sınavı unutup öyle gereksiz saçma sapan yerlere dalıyorlar ki , gerçekten onlar müslümansa ben değilim diyorum bazen.
    din dediğin allah ve senin arandaki öğretilerdir. asıl olan allah ve kulu arasındakilerdir. kuran'a uyarak onun öğretilerine girersin. gerçek incil olsa elinde onu da kabul et diyebilirdim ama konsorsium da rahipler toplanıp yeniden yazdılar biliyorsun. bunu kilise bile kabul etmek zorunda kaldı.
    kuran ve islamiyet yol gösterici denir mesela. onu da anlamak gerekli. yol gösterici derken ne demek istendi diye.
    ···
   tümünü göster