1. 401.
    +69
    @357 yazdıklarımı dikkatli okuman gerekirdi panpa

    ama sana bi özet şeklinde anlatayım

    öncelikle ayda maksimum 1-2 kere 31 çeken, sigarası olmayan, kısacası hayatında kolay hazlara yer olmayan adamların yaşadığı sorunların çevresel ve karakter özelliklerinden kaynaklandığını düşünüyorum.

    biz burdaki methodlarla beynimizin kimyasal yapısını sağlığına kavuşturuyoruz beyler. önce altyapı sağlam olsun ki, sonra işletim sistemi üzerinde çalışırken zorlanmasın. beyler dediğim gibi beynin kimyasal yapısını sağlama almak burdaki amacımız.

    şimdi bi kap rus salatası yesem, bi bardak soğuk kola içsem, bi pizza yesem vs. olaylarını anlatıyorum.

    beyler size önceki entrylerimde ne demiştim, herzaman ama herzaman beyinde belli miktarda dopamin bulunur. bu duruma göre artar veya azalır.

    yemek yerken, su içerken zevk alınan şeylerde artar. şimdi bunun karşılığında reseptör miktarı ise daha az değişir, daha stabildir, dopamin miktarı gün içerisinde sürekli artıp azalırken, reseptör miktarında belirgin değişmeyi görmek 1 haftadan önce mümkün olmaz, tam anlamıyla değişim için aylar gereklidir.

    şimdi ben sana kendi profilimden bahsedeyim.

    yıllarca 31 çekerek, sigara içerek beynimi bol miktarda dopamine maruz bırakmışım. hem de her gün amk, beyin bu durumda dopamin bolluğu olduğu için reseptörleri yok etmiş, az miktarda reseptör ve bol dopaminle yaşamam sonucu , hayattaki hiçbirşey (31 ve sigaradan başka) reseptörlerimi harekete geçirecek kadar dopamin üretmeme yetmemiş ve hayattan zevk alamaz olmuşum.

    şimdi kızlar ve başarı sonucuna nasıl geldim.

    reseptör miktarımı maksimize edince, hayattaki herşey az biraz dopamin sentezini tetikliyordu, ama eskiden bu az dopamin, az miktardaki reseptörleri kıpırdatmıyordu. fakat reseptör miktari maksimuma ulaştığında, azıcık dopamini bile alıp ondan haz elde eden beyin, benim hayattan daha çok keyif almamı, sosyal iletişimden zevk almamı sağladı.

    dopamin konsantrasyon, motivasyon ve analitik zeka hormonudur dedik.

    benim az miktarda dopaminimi alıp ondan faydalanacak birsürü reseptörüm olduğu için, artık azıcık dopaminimle çok daha konsantre ve motiveydim. derslerden sıkılmamak, vizelere finallere projelere çalışmak, azıcık dopaminle idare eden reseptörce zengin beynimin bana sunduğu bişeydi.

    anlaşıldı mı beyler.
    ···
    1. 1.
      +2
      sayfa 18 ayraç
      ···
   tümünü göster