1. 426.
    +45 -1
    beyler örneğin aşağıdaki örnekte obez ve normal insanların yemek bolluğunda ve yemek kıtlığında dopamin reseptör yoğunluğu haritalarını görebilirsiniz :

    http://gettingstronger.or...r_months-3001-300x214.jpg
    ···
  2. 427.
    +1
    panpa şuan günde kaç tane sigara içiyon?
    ···
  3. 428.
    +107 -2
    @372 ben içmiyorum panpa ama ev arkadaşım sürekli yanımdayken içiyor, pes oynarken filan, o yüzden eve simbo hava temizleyici bile almışlığım var amk. şu adama anlatamadım bu olayı sürekli skerim dopaminini diyo amk iyi dedim kendin bilirsin hehe
    ···
  4. 429.
    +1
    afferim
    ···
  5. 430.
    -1
    @373 panpa ben arada bi içiyom pek aramam ama dershanede içerim sıkıntı olurmu
    not:yaş 18
    ···
  6. 431.
    0
    saol panpa her şey için
    ···
  7. 432.
    -3
    @371 ya şimdi anlamadığım bir şey var. bu kıtlık zamanında obezler yemek yiyemedikleri için reseptör sayılarında artış gözleniyor belki ama nasıl her şeyden daha fazla tat alabiliyorlar? benim bildiğim insna yemek yemediği sigara içmediği zaman aksi olur amk.
    ···
    1. 1.
      0
      Dopamin almadığı için aksi oluyor adam, fakat beyin dopamini sağlayamadığını görünce dopamin reseptörlerini açıyor ve her şeyden tat alma durumu gözleniyor
      ···
  8. 433.
    +3 -23
    ulan amk evlatları yarak gibi hayatınız var hala umudu inci sözlükte arıyorsunuz amk ahahah

    he oturun bekleyin siz oturun o adam sizin yerinize sizin hayatınızı değiştirir lol
    ···
    1. 1.
      +1
      bu adamı niye eksilediniz amk.

      Adam dogru soyluyor. Bu basligi adam gibi okuyun sonrada bi daha inciye girmeyin hayatiniz degisir.

      Misal ben basligi okuyali 2 sene oldu hala burdayim amk. Degisen bisey var mi ? Var ama yeterli degil iste birakamadim gitti su interneti.
      ···
  9. 434.
    +72
    beyler son öneriler :

    31 i tamamen kesmenizi tavsiye ederim, ama ilk etapta ayda 1 e indirebilirsiniz.

    sigarayı ilelebet hayatınızdan çıkarmanızı, ot çöp gibi beyninizi anormal miktarda dopaminle dolduracak şeylerden kaçınmanızı tavsiye ederim.

    kısacası hayatınızda kolay haz olarak nitelendirebileceğimiz herşeyi, yemek ve internet dahil çıkarmanızı, azaltmanızı bi dengeye oturtmanızı tavsiye ederim.

    hayatta zevk veren her aktivitede bi denge gözetin beyler, az ve öz yapın derim.

    omega-3 balık yağı, kan yoğunluğunuzu düşürür, daha akışkan yapar, beyninizin daha iyi beslenmesini sağlar ve beyninizin lipit yapısının çok daha sağlıklı olmasını sağlar. yeterince balık tüketilmeyen türk toplumunda, günde 1000mg en kaliteli omega-3 takviyesini almanızı tavsiye ederim. gelişiminizi tamamlayıcı etki gösterir.

    çok stresli bir adamsanız, herşeyden gerilip sıkılıp kasıntı yapıyorsanız, c vitaminini bol tüketmenizi tavsiye ederim. c vitamini tam bir kortizol düşmanıdır. yer bitirir kortizolu, bi nevi kahramandır. kortizol hormonunu duymuşsunuzdur, vücutta stres anında üretilen ve bütün hücrelerin oksidasyonuna(yani yaşlanmasına) neden olan hormondur. o yüzden stresli adamlar çabuk yaşlanır. kortizol yüzünden hücreleri yaşlanmış ve yıpranmıştır.

    beyler c vitaminini 1000 mg a kadar alabilirsiniz ve bol bol çay içebilirsiniz çayın içerisindeki bi madde tam bir kortizol düşmanıdır. türk halkı olarak çay içmesek çok daha stresli bi toplum olurduk herhalde.

    beyler ayrıca c vitamini kanser dahil birsürü şeyle savaşır. c vitamini deyip geçiyoruz ama yurtdışında yüzyılın buluşu gibi muamele çekilir c vitaminine.

    sorusu olan varsa sorular gelebilir artik beyler (:
    ···
    1. 1.
      +5 -5
      Rezerved
      ···
    2. 2.
      +1
      rezerve
      ···
    3. 3.
      +3
      Aşırı çay içimi demir emilimini azaltarak anemiye (kansızlık) sebep olur. Türk toplumundaki kansızlığın en büyük sebebi demir ekgibliğidir bu yüzden. Kandaki kırmızı kan hücreleri azaldığı için yeterli oksijen taşınamaz ve özellikle beyin (çok oksijen kullanır) bundan etkilenir
      Özetle: kortizolü yok edicem diye çaya yüklenmeyin beyninizi oksijensiz bırakmayın her şeyde denge
      ···
    4. 4.
      +1
      Yeni insanlar ve cevapler görmek sevindirici. Aramıza hoşgeldin.
      ···
    5. diğerleri 2
  10. 435.
    0
    reserved
    ···
  11. 436.
    +61 -1
    @378 ulan benim de bi zamanlar yarak gibi hayatım vardi elimin altında incisözlük de yoktu amk ben değiştirdim panpalarım niye değiştiremesin.

    beyler azim azim azim ve asla vazgeçmemek gerekiyor. hayatınızda belki de vereceğiniz en büyük savaş olacak..

    uygulamalarınızı ve aldığınız sonuçları, ve çeşitli sorularınızı bekliyor olucam.
    ···
  12. 437.
    +1
    panpa daha öncede sormuştum cevap alamadım ben günde baya bi muzik dinleyip hayal falan kuruyom veya muzik dinleyerek yürüyüş falan yapıyom muzik baya haz veriyo bana.bu da zararlı mıdır
    ···
  13. 438.
    0
    rezerved
    ···
  14. 439.
    +6
    panpa sen zaten bunları degiştirmeden öncede itü bilgisayarı kazanmısın hayatında zaten bi düzen varmış bence kolaymı amk itü bilgisayar
    ···
  15. 440.
    +47
    @382 panpa kendini gözle biraz, eğer çok fazla müzik dinliyorsan ve müzik dinlemekten başka hiçbişey seni memnun etmiyorsa müziği biraz azaltmanı, en azından aşırı değil dengeli şekilde dinlemeni tavsiye ederim.

    @384 panpa ben bu anlattiğim şeyleri farketsem değil itü bilgisayarı harvard ı kazanırdım.

    bu mekanizmaya tam hakim olmak için okuduğum ingilizce yazıları makaleleri forumları ve tartışmaları saysam burdan köye yol olur panpa.

    emin olun yurtdışında reseptör olayı çok ciddi tartışılıyor ve insanlar bunu hayatın formülü olarak görüyor.

    dopamin reseptör miktarını arttırmak için çeşitli kimyasallar kullanan manyaklar da var ama biz tabi öyle şeyler yapmıyoruz (:
    ···
  16. 441.
    +2 -1
    panpa dünden beri sadece bu bilgileri bilmek bile inanılmaz bir haz verdi
    çevremi topladım, hiçbir şeye üşenmiyorum, iştahım azaldı,12 saat süren pandorra's box toplantımızın özetini çıkarıyorum(burası özel)
    yani hayat kalitem artıyor.bi panpa mesajdan şey dedi,31i tamamen bırakırsak zararı olurmuş, sürekli üretiliyor ya...
    bunu da aydınlatırsan sevinirim ;)
    ···
  17. 442.
    +1
    güzel tavsiyeler. hepsini okudum ve teşekkür ediyorum panpa.
    ···
  18. 443.
    +6
    Kolay haz veren alışkanlıkları kestiğimizde reseptör miktarını artırarak bize zor gelen şeylerden bile zevk almaya başıyoruz. Ders çalışmanın salgılattığı dopamin bile reseptör miktarının yoğunluğundan dolayı bize zevkli bir aktivite gibi geliyor.

    yani yaşamı profesyonelce yaşıyor ve bu durumdan zevk almaya başlıyoruz. Bize sorumluluk gibi gelen yani yapmak zorunda olduğumuz şeyler bile reseptör yoğunluğundan keyifli bir hal alıyor.

    Doğru anlayabilmiş miyim?

    Ha birde hormonlar ve etkileri üzerine, özelliklede ödül döngüsünü oluşturan dopamin üzerine türkçe hiçbir kaynak bulamadığım ve ingilizcem yeterli olmadığı için yeteri kadar gidemedim. Bunları gelip burada anlattığın için gerçekten teşekkürü hak ediyorsun. Türkçe veya ingilizce okumamı tavsiye ettiğin önerebileceğin kaynakları yazabilir misin?
    ···
  19. 444.
    0
    ulan hastalara steroid veriyoruz
    ···
  20. 445.
    +1
    @1 panpa hayatıma cuk diye oturdu desek yeridir bende üni. 3.sınıfım normalde 4 olmam lazımdı bu sene dershaneye falan başladım fitnessa basladım falan hayatımı düzene sokmaya çalısıyodumki hep bişey ekgibti ney ney die arıodum bu yazıyı okudum artık şans mı kadermi bilmiyorumda sigarayı 31 i bende bırakıyorum giberler günde 1 paket sigara sevgilimle sevişemedigimiz zamanlardada 31 cekiyodum isteksizce ama siteyi açınca bi istek geliodu amk ne bilim neyse allah razı olsun panpa çok işime yarıcak benim bilgilendirirm seni ara sıra...
    ···