1. 426.
    +72
    beyler son öneriler :

    31 i tamamen kesmenizi tavsiye ederim, ama ilk etapta ayda 1 e indirebilirsiniz.

    sigarayı ilelebet hayatınızdan çıkarmanızı, ot çöp gibi beyninizi anormal miktarda dopaminle dolduracak şeylerden kaçınmanızı tavsiye ederim.

    kısacası hayatınızda kolay haz olarak nitelendirebileceğimiz herşeyi, yemek ve internet dahil çıkarmanızı, azaltmanızı bi dengeye oturtmanızı tavsiye ederim.

    hayatta zevk veren her aktivitede bi denge gözetin beyler, az ve öz yapın derim.

    omega-3 balık yağı, kan yoğunluğunuzu düşürür, daha akışkan yapar, beyninizin daha iyi beslenmesini sağlar ve beyninizin lipit yapısının çok daha sağlıklı olmasını sağlar. yeterince balık tüketilmeyen türk toplumunda, günde 1000mg en kaliteli omega-3 takviyesini almanızı tavsiye ederim. gelişiminizi tamamlayıcı etki gösterir.

    çok stresli bir adamsanız, herşeyden gerilip sıkılıp kasıntı yapıyorsanız, c vitaminini bol tüketmenizi tavsiye ederim. c vitamini tam bir kortizol düşmanıdır. yer bitirir kortizolu, bi nevi kahramandır. kortizol hormonunu duymuşsunuzdur, vücutta stres anında üretilen ve bütün hücrelerin oksidasyonuna(yani yaşlanmasına) neden olan hormondur. o yüzden stresli adamlar çabuk yaşlanır. kortizol yüzünden hücreleri yaşlanmış ve yıpranmıştır.

    beyler c vitaminini 1000 mg a kadar alabilirsiniz ve bol bol çay içebilirsiniz çayın içerisindeki bi madde tam bir kortizol düşmanıdır. türk halkı olarak çay içmesek çok daha stresli bi toplum olurduk herhalde.

    beyler ayrıca c vitamini kanser dahil birsürü şeyle savaşır. c vitamini deyip geçiyoruz ama yurtdışında yüzyılın buluşu gibi muamele çekilir c vitaminine.

    sorusu olan varsa sorular gelebilir artik beyler (:
    ···
    1. 1.
      +5 -5
      Rezerved
      ···
    2. 2.
      +1
      rezerve
      ···
    3. 3.
      +3
      Aşırı çay içimi demir emilimini azaltarak anemiye (kansızlık) sebep olur. Türk toplumundaki kansızlığın en büyük sebebi demir ekgibliğidir bu yüzden. Kandaki kırmızı kan hücreleri azaldığı için yeterli oksijen taşınamaz ve özellikle beyin (çok oksijen kullanır) bundan etkilenir
      Özetle: kortizolü yok edicem diye çaya yüklenmeyin beyninizi oksijensiz bırakmayın her şeyde denge
      ···
    4. 4.
      +1
      Yeni insanlar ve cevapler görmek sevindirici. Aramıza hoşgeldin.
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster