1. 451.
    +54 -2
    panpa dünden beri sadece bu bilgileri bilmek bile inanılmaz bir haz verdi
    çevremi topladım, hiçbir şeye üşenmiyorum, iştahım azaldı,12 saat süren pandorra's box toplantımızın özetini çıkarıyorum(burası özel)
    yani hayat kalitem artıyor.bi panpa mesajdan şey dedi,31i tamamen bırakırsak zararı olurmuş, sürekli üretiliyor ya...
    bunu da aydınlatırsan sevinirim ;)

    beyler 31 i tamamen bırakırsak bi zararı yok biz lise biyoloji dersinde fırmalama zamanlarında, biyoloji hocasına sormuştuk bu olayı, 31 çekmezsek o döller noluyo hocam diye, dediğine göre o döller tekrar parçalanıp vücutta değerlendiriliyormuş. yani sürekli bi birikme gibi bi durum yok, yıkılıp tekrar değerlendiriliyor.

    ---

    kolay haz veren alışkanlıkları kestiğimizde reseptör miktarını artırarak bize zor gelen şeylerden bile zevk almaya başıyoruz. ders çalışmanın salgılattığı dopamin bile reseptör miktarının yoğunluğundan dolayı bize zevkli bir aktivite gibi geliyor.

    yani yaşamı profesyonelce yaşıyor ve bu durumdan zevk almaya başlıyoruz. bize sorumluluk gibi gelen yani yapmak zorunda olduğumuz şeyler bile reseptör yoğunluğundan keyifli bir hal alıyor.

    doğru anlayabilmiş miyim?

    ha birde hormonlar ve etkileri üzerine, özelliklede ödül döngüsünü oluşturan dopamin üzerine türkçe hiçbir kaynak bulamadığım ve ingilizcem yeterli olmadığı için yeteri kadar gidemedim. bunları gelip burada anlattığın için gerçekten teşekkürü hak ediyorsun. türkçe veya ingilizce okumamı tavsiye ettiğin önerebileceğin kaynakları yazabilir misin?

    biraz araştırma yapmam gerekiyor panpa gerekli kaynakları bulunca hem özelden hem de burdan paylaşıcam.
    ···
    1. 1.
      +2
      Burda kaldım
      ···
    2. 2.
      0
      Ayraç bırakıyorum
      ···
   tümünü göster