1. 51.
    +2
    bizler her dönem içinde bulunduğumuz çağ ile, teknolojik gelişmişliğimizle, yakaladığımız bilimsel düzeyle övünmeyi sevmişizdir. bu sebeple kendimizi öncelikle çağdaşımız olan diğer toplumlarla, ardından da bizden önce yaşamış toplumlarla kıyaslarız. şimdiye kadar yaşamış en ileri, en medeni toplum olduğumuzu söyleriz hep. sümerler de, yunanlar da, mısırlılar da, romalılar da bunu yapıyordu. biz de yapıyoruz ve bizden sonraki insanlar da yapacaklar.

    bu yüzden, bizden daha ileri bir medeniyetin bu dünyada yaşamış/yaşıyor olabileceği fikrine tahammülümüz yok. mısırlılar piramitleri inşa etmiş olamazlar, çünkü biz bugünkü teknolojiyle bile bunu güçlükle başarabiliriz. onların o gün bunu başarabilmiş olmaları, bizim aslında sandığımız ve böbürlendiğimiz kadar da ileri gitmemiş olduğumuzu kanıtlar ve biz bunu asla kabullenemeyiz. bu durumda, dünya dışı yüksek teknoloji sahibi varlıkların gelip de onlara yardım ettikleri fikrine dört elle sarılırız, çünkü böylece biz mısırlıları alt etmiş olmaktayız. ve yeniden gelişmişliğimizle, başarılarımızla övünmeye devam edebiliriz.

    peki, bu bir paradoks değil mi? yani, yüksek teknolojili uzaylıların varlığı bizim kainattaki en akıllı ve başarılı yaşam formları olmadığımızı göstermez mi? evet, bu bir paradoks olabilir; ancak sanırım buna inanmak sandığımız kadar gelişemediğimize inanmaktan daha kolay.

    bu ego, her dönem vardı. yunanların tanrıların kendi topraklarında (olympos) yaşadığına inanma sebepleri de bu, her uzay filminde uzaylıların beyaz saray' ın bahçesine inmelerinin sebebi de... öyle olmalı. önemli olan, başarılı olan, ileriye giden biz olmalıyız.

    yukarıda bahsettiğim paradoksu da sanıyorum şu şekilde çözme yoluna gidiyorlar şu sıra. ufolar zaman makinesidir ve gelecekten gelen insanlardır bunlar. önemli tarihi olayların oldukları dönemlerde daha sık görülmelerinin sebebi de budur. yoksa propaganda aracı falan olamazlar yani.

    mısırlılar yüksek bir teknoloji kurdular. naziler manyak olabilirler; ama gerçekten dahiyane işler başardılar. amerika' yı süper güç yapan da onların artıklarını toplayabilmiş olmaları, yoksa ikinci dünya savaşı öncesinde abd diye bir devleti ciddiye alan var mıydı? kabullenmek gerek, hiçbirimiz mükemmel değiliz. belki dünya dışında yaşam vardır. bilemiyoruz. belki de tek hücreliler düzeyinde, belki de çok ileri. belki bizi hiç umursamıyorlar bile, yani başka bir gezegenden sırf bizi izlemek için geleceklerine inanmak bile başlı başına bir ego meselesi. neymiş, ufolar insan nüfusunu kontrol ediyormuş, her felakette parmakları varmış. sen kainatın en önemli yaratığısın çünkü, ben de trilyon ışık yılı uzaklıktan sırf senin teknolojik gelişmeni engellemek için geleceğim.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster