1. 101.
    0
    evet beyler uçağın kaçırılmış olduğu artık kesinleşti. aynen tahminlerim doğrultusunda %80 ihtimalle de karaya indiği biliniyor. bilinmeyen nereye indiği.

    şimdi biraz teknik bilgi vereceğim.

    uçağın tüm iletimi kesilmişti ancak motorlar saat başı 36bin km yüksekteki inmarsat uydusuna ping atıyordu. söylendiğine göre uydu son ping'i 40 derece açıdan aldı. yani şöyle düşünün eğer uydunun tam altından atılsaydı 90 dereceden almış olacaltı ancak 40 derece açıyla ping geldiği söyleniyor. bu da uçağın ping attığı an üzerinde bulunduğu uydu merkezli çemberi hesaplamalarını sağlıyor. ancak uçağın malezya askeri radarı tarafından son görüldüğü malacca boğazındaki pozisyondan yapabileceği maksimum menzil de düşünüldğünde bu çember iki adet yay haline sadeleştirilebiliyor. yani deniyor ki en son ping'i attığında bu yay üzerindeydi. bkz aşağıdaki illustrasyon.

    http://s1.ibtimes.com/sit...03/16/mh370-positions.jpg

    tabi bu uydudan aldıklarını söyledikleri 40 derece bilgisi kadar doğru. yoksa 65 derece olsa uçağı rahatlıkla yemen veya somali içerisine sokabiliriz. ancak şimdilik bu 40 derece bilgisini doğru kabul edersek. uçak bangladeş ve çin hava sahalarını aşıp, afganistan veya pakistan'ın taliban kontrolündeki kuzey topraklarına ulaşmış olabilir. tabi herkes bizden geçmedi, geçse görürdük, yok imkansız falan diye ötüyor. ulan sen bangladeşsin lan. çin'in batısı zaten taklamakan çölü. neyse bence de geçmedi. ben hala somali veya yemen düşüncesindeyim.

    yolcular da efendi gibi oturdu mu o kısmını anlamadım. yoksa başta bunları zehirlediler mi gazla falan acaba..?
    ···
   tümünü göster