1. 26.
    +27
    başlığı gerçekten düzgün tavsiyeler için okuyanlara tavsiyelerim,

    hangi bölümde olursanız olun kendinizi geliştirin, kitap okuyun ve dünyadaki meseleler hakkında bilginiz olsun.
    arkadaşlık ilişkilerine pek güvenmeyin.
    hoca herşeydir, ünide ders değil hoca geçilir derler doğrudur, bir hoca bulun; alın arkanıza önünüze öyle bakın, gün gelir yanınızda sadece o olur.
    paraya çevirebileceğiniz bir beceri veya hobi edinin, ya da herşeyin tak olması durumunda cebinizde para olması için kendinize bir acil durum planı yapın, herkesin kusursuz bir üni hayatı olmaz. bazen hayat sizi en dibe de batırabilir.
    mutlaka yaz dönemlerinde staj yapın, illa alanınız ile ilgili olmak zorunda değil, hatta ben ilk senenizde çalışmanızı öneririm ki iş hayatı ile eğitim hayatı arasındaki uçurumu anlayabilin.
    kızlar 1. önceliğiniz olmasın beyler, bunu çok samimi olarak söylüyorum, ben MBG okuyan bir insanım ve etrafım sizin görüp görebileceğinizden fazla taş kızla dolu (özel bi ünide tam bursluyum), önceliğiniz kızlar ortam vs olmasın, yazık edersiniz.
    hangi üniversitede olursanız olun asla disiplinsizlik yapmayın, notlarınız AA olmak ortalamalarınız 3.7 lerde gezmek zorunda değil ancak kaliteli bir öğrenci olursanız (kaliteli bir kişilik ve duruş ile) son sene yavşaklar arasından sıyrılırsınız.
    evet ünide insanlar yavşaktır, pek güvenmeyiniz.
    hayatınız boyunca arkadaşlığınızı devam ettirebileceğiniz bir iki sağlam dost edineceksinizdir mutlaka bu insanları görür görmez anlarsınız zaten onları sakın kaybetmeyin,

    son olarak yüksek hedefleriniz olmasa bile elinizde sizi diğer ekürilerinizden ayıran birşey bulunsun, bu iyi bir yabancı dil olabilir, birtakım eğitim kurs sertifikalar olabilir, yurtdışı deneyimi, iş piyasa sanayi deneyimi olabilir, sakın sadece ders geçen tekdüze öğrencilerden olmayın ilerde yüzünüze bakılmayacak. ne okuyorsanız okuyun önce kendinizi sonra bölümünüzü öne çıkarın.

    teşekkürler

    edit: birşeyler ekgib dediler hemen ekleyeyim, fit olmaya özen gösterin, yalnızca kızlar için değil kendi sağlığınız ve zekanız için de fit olun. düzenli spor yapmanın beyin gelişimi üzerine etkileri konusunda burada ders vermeme gerek yok ancak son derece faydalı olduğu evrensel bir gerçektir.

    edit2: tartışma ortamlarında seviyesiz ve karacahil tipler kendilerini hemen belli ederler, tartışma adabını öğrenin ve tartışmayın. değerli bilgileriniz varsa paylaşmayın, yoksa etrafınızdakiler sizinle olan ilişkilerini menfaaat ekseninde yönlendirmeye başlar. kısacası uyanık olun. unutmayın ki ortalama bir ünide ortalama bir bölüm okuyorsanız muhatap olduğunuz diğer kişilerin sizden ortalama zeka ve başarı açısından pek bir farkı yoktur. eşit başlarsınız, bir an evvel fark açmaya bakın.

    edit9: bunu ben akademide ilerlicem yeaa diye düşünen andavallar için yazıyorum, cv'nizde mutlaka sosyal sorumluluk veya gönüllü projelere yer verin. sırf cv için çalışmayın bir de, ilerde anlaşılıyo bi tak biriktirmediğiniz. gözü yurtdışında olanlar için ekleyeyim, yurtdışında insanları değerlendirirken inanılmaz bütünsel davranırlar. sırf sosyal bir etkinlik organize ettiğiniz için bile 4.00 (abartı) ortalama yapmış cengaverleri gibme ihtimaliniz var. (başıma geldi oradan biliyorum, bende 3.7 civarlarındayım) bundan dolayı kendi isteğiniz ve özveriniz ile sosyal sorumluluk projeleri veya gönüllü iş yapabileceğiniz bir yardım kuruluşu vs falan bulun ve bunlarla da ilişkiniz olsun.

    edit10: güzel bir pm gelmişti referanslar ile ilgili, mühendis olacam ben gibmişim y.lisans diyosanız bu işleri düşünmenize gerek yok alın diplomanızı gibtir olun gidin sektöre, akademi düşünenler referans için daha okulun ilk gününden itibaren oynamaya başlamalılar. ayrıca ref. prof'dan alınır gidip doç. yrd. doç. kapılarını aşındırmayın amk.

    edit14: film izleyin amk, filmlerden ders çıkarın, sosyal mesajları alın, bir sosyal ortamda film referansı vermek über prestijli bir felsefi akımdan faydalanmaktan yada sosyolojik tespit yapmaktan daha iyidir.

    edit15: ananızı gibiyim.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster