1. 51.
    +8 -1
    ben vakıf üniversitesine tam burslu gideceklere sesleniyorum.

    1. tavsiye: okula ilk girdiğiniz andan itibaren diğerlerinin mallıklarına fazla takılmayın. adam 20 yaşına kadar beynini rölantide çalıştırdığı için bazı hal ve hareketleri olsun davranışları olsun çok değişik olabiliyor. mallıklara takılmayın ama bu adamlardan yararlanmasını da öğrenin. kiminin şirketi olur vs staj filan için iyi iş görebiliyorlar.

    2.tavsiye: tam burslu giren adam bir yere boş beleş girmiş olamaz. öteki adamlardan kendinizi kasarak zeka farkınızı ortaya koymaya çalışmayın. zaten zamanla max. 2-3 hafta arası hocalar kimin ne mal olduğunu anlıyor. boş yere kendinizi taşşak kebabı olarak malların önüne servis etmezsiniz.

    3.tavsiye: hiç bir zaman okulda tam bursluları giblemiyolarmış eziyolarmış vb. geyiklere takılmayın. hiç bi gibim olduğu yok. aksine başkaları sizin yanınızda konuşmaya çekinir her an züt olma tehlikesiyle karşı karşıya oldukları için.

    4.tavsiye: okulda ki mal kitleden dolayı hocaların pek çok zamanı oluyor. ve vakıf üniversitesi olduğundan hocalar genelde öğrenciyi giblememezlik yapmıyor kapılarını çalıp her türlü yardımı istemekten çekinmeyin.

    5.tavsiye: okulda ki kulüpleri pek giblemeyin. vakıf üniversitesinde okuyanlar genelde taşşakları sere sere yatanlar oldukları için öyle kulüpler filan pek işleri olmaz. yani ciddi etkinlikler beklemeyin.

    6.tavsiye: ilk yıllarda arkadaşlarınızı iyi seçin. ama zamanla aralarında ki çürük yumurtalarda olduğunu göreceksiniz. özellikle son yıllara doğru babadan burslu tayfa okula şirket ceo suymuş gibi gelir bunlardan uzak durun muhabbetleri hiç çekilmez.

    7.tavsiye: okulun spor salonuydu, ücretsiz sertifika kursuydu vb. gibi şeylerden yararlanın. en azından cv'ye ekleyeceğiniz bi kaç geçerli sertifikanız olur.

    8.tavsiye: bazı okullarda nakit burs desteği gibi olaylar var. öğrenci işlerine kesinlikle gidip konuşun. çekingenlik etmeyin. sonuçta orda çalışanlar size hizmet etmesi için oradalar. vakıf üniversitesi olduğundan gibe gibe işinizi halletmek zorundalar.

    aklıma gelmeyen veya başka alanlarda soru sormak isteyenler pm yoluyla günün her saati ulaşabilir

    iş bu entry ülkemizin güzide vakıf üniversitelerinden birine iyi bir yerleştirme puanı alarak giren bir kişi tarafından yazılmıştır. devlet üniversiteleri hakkında pek bi bilgim ollmadığından vakıf üniversitesi seçecek olan panpalarıma kılavuz
    niteliği taşıması açısından yazılmıştır.
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster