1. 26.
    +1
    @1 panpa hayvanlar alemi içerisinde beyni sinir sistemi en gelişmiş canlı grubu memelilerdir.. Ve memeliler içerisinde beyni en gelişmiş canlılarda iri beyinli yüksek memelilerde dediğimiz primatlardır.. En gelişmiş primatta biziz..

    insan vücuduna oranla beyni en büyük canlıdır zeki olmamızın sonucu beynimizin evrimsel süreçte diğer canlılara göre daha fazla büyümüş olmasıdır. Elbette bir filin veya balinanın beyni bizden daha büyüktür ama dikkat et vücuduna oranla diyorum. Yoksa balinadaki ve fildeki beyin vücudun fiziksel ve motor aktiviteleri gerçekleştirebilmek için bukadar büyük ama insan beyni fiziksel aktivite için fazlasıyla büyük daha çok zihinsel aktivite için gelişmiş..

    Peki neden böyle evrimleşti dersen oda farklı bir sorudur.. Zaten primatlar yada diğer adıyla iri beyinli yüksek memeliler karada yaşıyan en zeki canlılar. Bizim atamız olan primatların yaşadığı bölgedeki iklim değşimi insan evrimini tektikliyor ve evrimsel süreçte beynimizin dahada gelişmesinin nedeni iki ayak üstüne kalkıp ellerimizi yürümek için değilde nesneleri kontrol etmek için kullanmaya başlamamızdır.. Yani bizim atamız olan insansılar fiziksel değilde zihinsel yöntemlerle yaşadıkları bölgede avantaj sağlamaya çalıştılar zamanla bu faydalı özellik nesilden nesile aktarılarak dahada gelişti en zeki olanların genleri sonraki jenerasyona daha fazla aktarıldı(doğal seçilim hesabı) bunun sonucu olarakta kademeli olarak beyin gelişimi artmaya başladı.. bu artışıda fosillerde net olarak görmekteyiz:

    http://www.daviddisalvo.o...ge/brain_evolutionjpg.jpg

    daha ayrıntılı bilgi edinmek istersen okumanı öneririm:

    http://evrimagaci.org/makale/42

    2. soruyla ilgili olarakta yaşamın kimyasal temelli olduğundan emin bilim insanları ama bütün süreçler tam olarak aydınlatılamadı henüz üzerinde çalışılıyor şu videoyu izlemeni tavsiye ederim 10 dklık:

    http://www.youtube.com/wa...2gfDiafd47I4BncsisiN2_dYW

    Edit: Agnostizm ile negatif ateizm arasında gidip geliyorum
    ···
   tümünü göster