1. 26.
    +1
    1. http://evrimagaci.org/makale/42

    2. - http://evrimagaci.org/makale/34
        - http://evrimagaci.org/makale/36
        - http://evrimagaci.org/makale/297
        - http://evrimagaci.org/makale/70
        - http://evrimagaci.org/makale/202
        - http://evrimagaci.org/makale/35
        - http://evrimagaci.org/makale/37
        - http://evrimagaci.org/makale/38
        - http://evrimagaci.org/makale/349
        - http://evrimagaci.org/makale/366
    ···
  2. 27.
    +1
    @1 panpa hayvanlar alemi içerisinde beyni sinir sistemi en gelişmiş canlı grubu memelilerdir.. Ve memeliler içerisinde beyni en gelişmiş canlılarda iri beyinli yüksek memelilerde dediğimiz primatlardır.. En gelişmiş primatta biziz..

    insan vücuduna oranla beyni en büyük canlıdır zeki olmamızın sonucu beynimizin evrimsel süreçte diğer canlılara göre daha fazla büyümüş olmasıdır. Elbette bir filin veya balinanın beyni bizden daha büyüktür ama dikkat et vücuduna oranla diyorum. Yoksa balinadaki ve fildeki beyin vücudun fiziksel ve motor aktiviteleri gerçekleştirebilmek için bukadar büyük ama insan beyni fiziksel aktivite için fazlasıyla büyük daha çok zihinsel aktivite için gelişmiş..

    Peki neden böyle evrimleşti dersen oda farklı bir sorudur.. Zaten primatlar yada diğer adıyla iri beyinli yüksek memeliler karada yaşıyan en zeki canlılar. Bizim atamız olan primatların yaşadığı bölgedeki iklim değşimi insan evrimini tektikliyor ve evrimsel süreçte beynimizin dahada gelişmesinin nedeni iki ayak üstüne kalkıp ellerimizi yürümek için değilde nesneleri kontrol etmek için kullanmaya başlamamızdır.. Yani bizim atamız olan insansılar fiziksel değilde zihinsel yöntemlerle yaşadıkları bölgede avantaj sağlamaya çalıştılar zamanla bu faydalı özellik nesilden nesile aktarılarak dahada gelişti en zeki olanların genleri sonraki jenerasyona daha fazla aktarıldı(doğal seçilim hesabı) bunun sonucu olarakta kademeli olarak beyin gelişimi artmaya başladı.. bu artışıda fosillerde net olarak görmekteyiz:

    http://www.daviddisalvo.o...ge/brain_evolutionjpg.jpg

    daha ayrıntılı bilgi edinmek istersen okumanı öneririm:

    http://evrimagaci.org/makale/42

    2. soruyla ilgili olarakta yaşamın kimyasal temelli olduğundan emin bilim insanları ama bütün süreçler tam olarak aydınlatılamadı henüz üzerinde çalışılıyor şu videoyu izlemeni tavsiye ederim 10 dklık:

    http://www.youtube.com/wa...2gfDiafd47I4BncsisiN2_dYW

    Edit: Agnostizm ile negatif ateizm arasında gidip geliyorum
    ···
  3. 28.
    +1
    2. Sorunun cevabı başka gezegenlerden geldi ama başka gezegenlerde nasıl oluştu ? Ve en yakın yasam olan gezegen bize o kadar uzak ki bi canlı o kadar uzakta buraya kadar yaşamamaz yani bu cevap hem başka sorulara yol aciyo hemde sadece bi teori yani kanıtlansa bile yeni sorular geliyo
    ···
  4. 29.
    +1
    Evrim konusundan agnostiğim pokemona benziyor gelişip gelişip daha üst versiyon oluyorlar. Evrimciler de belli şartlar altında kimyasalların çok uzun süreçler sonunda şimdiki karmaşık canlıları oluşturduğunu söylüyorlar. Aslında evrim dediğimiz şeyde programlama olabilir sonuçta bu kadar mükemmel kusursuz canlılar ortaya çıkmış ama kesinlikle bunun bir yaratıcı tarafından programlandığına inanıyorum. Aslında bunu tartışmamız yersiz şu an hiçbirimiz evrimin gerçek mi yoksa teori mi olduğunu bilemeyiz. Benim rehberim mantıktır ve mantığım bana yaradılışı işaret ediyor ayrıca tesadüfçülerle ilgili çok güzel bir söz var.

    Hücrede o denli karmaşık bir tasarım var ki, bu yapının tesadüfen oluşması, ünlü ingiliz astronom ve matematikçi Sir Fred Hoyle’un ifadesiyle, “bir hurda yığınına isabet eden kasırganın savurduğu parçalarla tesadüfen bir Boeing 747 uçağının oluşması” kadar imkansızdı (Fred Hoyle, Nature, 12 Kasım 1981).
    ···
  5. 30.
    +1
    @24 ilk soru icinse söyle düsünüyorum "homo cinsinin" beyin evriminin yatkınlığı bunda çok etkilidir şimdi bak insan dediğimiz yani modern insan (homo sapiens) beyin hacmi 1400-1800 cc arası değişir homo eractus da ve neandertal de bu farklıydı kiminin boyu şimdikinden daha kısa kafa tası hacmi daha küçüktü bu beyin gelişiminde insanın deneme yanılma yönteminin araya girdiğini düşünüyorum yani ateşi keşfeden insan daha sonra etin ateşte piştiğini farkedince daha lezzetli olduğunu anladı ve bunun daha kolay sindirildiği bir gerçekti etteki proteinlerin yapısı bozulmasına rağmen yoğun aa alımı ile beyindeki nöronların sayısı arttı ve bu da insan beyninde akıl almaz değişimlere yol açtı. he şimdi sen hacim ile ilişkisi ne diyceksin kafatası hacmi insandan daha büyük olan bir canlı insandan daha mı akıllıdır diyeceksin ama bu sadece kafatasına da bağlı değil şimdi sen yetenekli insanı araştır sonra şu tablodaki farkları bir incele ne demek istediğimi daha iyi anlarsın

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Homo
    ···
  6. 31.
    0
    1. Ihtiyaclardan dolayı insanın fiziksel ozellikleri gelismediği icin beyni gelişti
    2.o soruyu kimse cevapllayamaz allah hep mi vardi cani gibilinca insanimi yaratti
    ···
  7. 32.
    +1
    @43 kusursuzluk diye bir şey yoktur dostum bunu unutma eğer insan ve diğer memeliler kusursuz olsaydı en basitinden beyin sinir hücreleri kendini yenilerdi ve hiç bir şeyi unutmazdık parkinson hastalığı olmazdı eğer kusursuz olsaydık gözdeki koni ve çomak hücreleri de kendini yenileyebilirdi bunu unutma hiç bir canlı şuana kadar kusursuz değildir ve olamaz da...

    ek olarak insandan çok daha gelişmiş duyu organlarına sahip olan canlılar var bunu da unutma
    ···
  8. 33.
    -1
    1-ÇÜNKÜ SEREBRAL KORTEKSi EN BÜYÜK CANLI iNSAN , KUYRUK DÜŞÜNME ORGANI OLSA HEPiMiZ GERiZEKALI OLACAKTIK

    2- TANRI DESTEKLi ŞiMŞEKLERE YA DA YAĞMURLARA iNANMIYORSUN DA CANLILIKTA NEDEN TANRI DESTEĞi ARIYORSUN ? BiR ŞEY AÇIKLANAMIYORSA BUNU TANRI YARATTI ANLAMINA GELMEZ BUNUNLA iLGiLi MiLYON TANE TANRI ÖRNEĞi VAR. BUNUN YERiNE DAHA BASiT BiR CEVAP. TAM OLARAK BiLMiYORUZ AMA BUNUN ÜZERiNE GÜZEL HiPOTEZLER VAR.
    ···
  9. 34.
    0
    ikinciyi cevaplamak istiyorum;
    ilk diye kast ettiğin şey evren değilse, evren zaten bir yerden gelmedi. var olan bir enerji, form değiştirdi. madde/anti madde ilişkisi. canlılığa gelince. bilmem bilir misin, meteorların içi milyarlarca litre su ile kaplıdır. yaşamın su olduğunu söylememe zaten gerek yok sanırım? zaman dilimine insan üzerinden değilde, maddesel boyutta bakarsak, meteorların okyanusları oluşmuş olma ihtimali çok yüksel. milyarlarca yıldan bahsediyoruz neticede. atmosfer ? diyeceksin. onuda cevaplıyayım. büyük meteorlar atmosferi delebilirler. bilimsel bir argümandır bu. neyse işte tahminim, bu meteorlar okyanusları oluşturduktan sonra, suyun içinde mikroorganizmalar oluştu ve bunlarda milyonlarca yılda evrilerek, insanoğluna kadar geldi.
    ···
  10. 35.
    0
    şiirin kendini kopyalama hayatta kalma ve kendini bir sonraki nesle aktarma ihtimali yok. o yüzden şairsiz bir şiir olamazken tanrısız bir insan var olabilir. kurduğunuz analoji yanlış .
    ···
  11. 36.
    0
    arkadaşım şunu bi anlayın ortada bir resim yok şiir yok ki şair olsun ressam olsun her şey pamuk ipliğine bağlı doğa sadece insan için var olmadı ve asla da öyle olmayacak.

    canlılığın başlangıcı sudur o yüzden bebek anne karnında solungaç solunu yapar.
    doğa canlıların kapısı olmayan evidir.

    madem şiir var resim var o zaman hangi ressam kendi resimini yırtar atar ve neden deprem olur
    hangi şair kendi yazdığı şiiri karalar atar da volkan patlar fırtına olur sel olur
    hangi sanatçı sanatını karalar da göktaşları doğadaki bir canlı familyasının sonunu getirir madem o kadar mantıklısınız her şeyi bir sebebe bağlıyorsunuz bunu da düşünün
    ···
  12. 37.
    0
    @50 kuyruğu körelmiş canlı neden insan ? nefes aldığı yerden yemek yiyen ve boğulma tehlikesi olan canlı neden insan ?
    ···
  13. 38.
    0
    1.madem tüm canlılar evrim ile oluştu neden bu kadar ileri bir düşünme yetisi sadece insanda mevcut ?

    el cevâb: kardeşim, insan evrimi ile ilgili bir belgesel izlersen bu sorunun cevabını bulursun. özetle, bizim evrimsel atalarımız iki ayağı üzerinde durmaya başladıkları andan itibaren anatomik olarak beyni yanlardan saran ve büyümesini engelleyen kaslar zayıflamaya başladı. dolayısıyla beyin de gitgide büyüdü.

    yüzbin yıl öncesine kadar insanlar insan görünümlüydü ama gelişmiş bir dile sahip olmadıkları düşünülüyor. yani mağara adamından farkımız yoktu.

    bazı beyin fonksiyonları insandan daha iyi olan canlılar var. mesela gorillerin "short-term-memory"si çok daha iyidir insana göre. bununla ilgili deneyleri youtube'dan izle.

    2.çok klagib ama evrim ile meydana gelsek bile evrime sebep olan ilk canlı nasıl oluştu ? her şeyin ilki nedir ?

    bu soruya "abiyogenez" deniyor. evrimin sorusu değil. evrim ilk canlı oluştuktan sonraki süreci açıklıyor. abiyogenez hakkında araştırmalar devam ediyor, kimbilir bizim yaşadığımız süre içinde cevabı biz de öğreniriz.
    ···
  14. 39.
    0
    @51 depremle veya selle resmin silindiği yok. Tüm evren ve işleyiş düzenden birşey kaybetmez bu afetler sonucu yanlışın var
    ···
  15. 40.
    +1
    bilgi eksiğiniz çok o da burada bir iki entry de kapanmaz. benim 350 tane kitabım var bu konularla ilgili. öyle kolay değil ki bu işler.
    ···
  16. 41.
    +1
    @26 bak şimdi panpa

    Dünya 7 günde olmadı milyarlarca yıl içerisinde oldu.

    Başka gezegenlerden çarpan göktaşları göktaşları ile
    Gelen embriyolar vs. Çok uzun zaman içerisinde doğayı
    Oluşturdu. Mesela şuan buz gezegende buz tabakasının
    Altında yaşayan balıklar var panpa. Demek ki gezegenin
    Yaşam koşullarına göre canlılar evrimleşir ve mutasyona uğrar

    Anlayacağın hiç bir şey mükemmel değil sadece biz ayak uydurmak
    Zorundayız

    Bilimde henüz diye bir kavram vardır. Şuan çoğu şeye yanıt
    Verse de buna veremiyor. Einstein in dalg teorisi ve kutuplarda

    Yapılan deneyi incele
    ···
  17. 42.
    -1
    evreni savunanı gibeyim amk
    ···
  18. 43.
    0
    @18 bu kalemin bile bi yaratıcısı var diyen şakirt abi
    ···
  19. 44.
    0
    --spoiler--

    1- primatlar zaten diğer canlılardan daha zeki idi. zeka ilk olarak insanda bu derece gelişti çünkü ilk insanlar dik yürümeye başladıığında (homo erectus) gırtlak bölgeleri genişledi ve daha çok sayıda ses çıkarabilmeye başladılar. zaten sosyal bir canlı olan bu tür, iletişim kurmada diğer canlılara göre çağ atladı. bu da bilgi aktarmayı mümkün kıldı. bu sayede insanların zeka seviyeleri ilerledi.

    2- ilk canlıya dair çeşitli fikirler var (örneğin abiyogenez) ama kesin bir bilgi yok. belki henüz bilmiyoruz belki de hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz.

    eskiden bilinmeyen herşeyi tanrıya bağlarlardı. yağmur nasıl yağıyor: allah yağdırıyoor. yıldızlar nasıl oluştu: allah yarattı

    artık yağmurun kendiliğinden yağdığını, yıldızların sürekli kendiliğinden oluştuğunu biliyoruz. bilmediğimiz herşeyi tanrı yaptı demek saçmadır.

    ateist oldun mu lan pekekent

    --spoiler--
    ···
  20. 45.
    0
    @1 sorduğun sorular bilimsel manipulasyon kardeşim. yanlış anlama kötü bir şey yapıyorsun demiyorum. sorularının cevabı bu entrydeki ilk cümlemi okuduğunda verdiğin tepkide yatıyor.
    ···