1. 226.
    0
    -ilk hedef öğrenci işleri. öğrenci işlerindeki memur ile kanka olun, çay tost vs ısmarlayın, mezun olana kadar çok faydasını göreceksiniz.

    -üst sınıflardan kanka abileriniz olsun. onlar hocaları tanıdıklarından soracakları soruya kadar bilirler. ablalar zaten soru moru vermez, yardım da etmez. size emeği geçer belki ama ders konusunda değil.

    -hocalar it kopuk tıraşını sevmezler. saç sakal olayına dikkat ederseniz özellikle sözlü sınavlarınız varsa hanenize artı puan kazandırır.

    -yeni asistanlarla kanka olun. bu asistanlar, kendi derslerinin sınavlarında kopya çektirmezler ama türk dili, tarih vs gibi kredisiz derslerde kopyanın allahını çektirirler, yardımcı olurlar.

    -zorlandığınız ders hocasının doğum tarihini öğrenin, tarih gelince çiçek yollayın.

    -kız arkadaş olayına mümkün mertebe geç girin. mezun olmaya yakın bu işlere bakın. bu süreye kadar vur kaç taktiği uygulayın.

    -öğrenci evlerinde çay içmeyin, hazır meşrubatlara yönelin. paslı kettle ve çaydanlıklar ömrünüzden çalmasın.

    -ailenizle sık sık görüşün, sevginizi saygınızı her fırsatta belli edin. ailenizi sadece para kaynağı olarak görmeyin.

    -okul herşey değil, gezin tozun. üniversite bitince hiç vakit bulamayabilirsiniz. yaptığınız çılgınlıkları gülerek hatırlayacaksınız ve anlatacaksınız. yani kısaca, anlatacak anılarınız olsun.

    yiyeceğiniz kazıklardan ve buna karşı yapmanız gerekenlerden hiç bahsetmedim. bu kazıkları yiyin ve siz de öğrenin. bunlar size tecrübe olacak, söylemeyle kazanılmıyor bu tecrübeler.

    alıntıdır
    ···
   tümünü göster