1. 226.
    0
    şimdi ilk sözüm ailesinin olduğu ili kazanabilecek puana sahipken ben daha özgür bir hayat istiyorum diyen yalnız yaşayacağım diyen gençlere.
    aferin çocuğum iyi halt yedin şimdi gideceksin uzak memleketlere. ilk zamanlar bir alışma süreci yaşayacaksın. çok içine kapanık asosyal bir tip değilsen eğer bu süreç çok kısa zamanda aşılacaktır. benim naçizane tavsiyem ilk yıl kesinlikle eve çıkma. git yurtta kal. oranın havasını teneffüs et. arkadaş olacağın insanları iyice analiz et. ilk sene elli arkadaşın varken dördüncü senenin sonunda iki bilemedin üç kişi kalacak bunu unutma. üniversitede kızların teklif etmediğini görüp hayal kırıklığı yaşayacaksın ama yine de umudunu kesme. iş olacağına varır. ama ben özgürüm hesap vereceğim kimse yok diye de zütü başı dağıtma canım kardeşim. derslerine sıkı sıkı çalış. bu seni asosyal bir insan yapmaz. halı saha maçına da giderisin arkadaşlarla bilmem kimin konserine de. ama bu ders olayı önemli. hazırlık okuyorsan muafiyet gibi bir durum söz konusu olacaksa kıçını yırt muaf ol. ne kadar çabuk hayata atılırsan o kadar iyi. notları hep kızlar tutar sen de onlardan alırsın. bunlara pek fazla takılma ancak çokta asalak yaşama. derslerine düzenli devam et desem bile etmeyeceğini bildiğim için çok takunu çıkartma. ailenin maddi durumunu bilmiyorum ancak burslar hayat kurtarır. kesinlikle geri ödemeli olsa bile kyk bursunu al. babana söyle başka burslar ayarlasın. bunlar süreç içerisinde lazım olacak. paranı idareli kullanmayı öğren evdekileri de sürekli param bitti diyerek bunaltma. baban milyarder ise sorun yok harca istediğin kadar. hocalarla çok laubali olma. hocalar böyle enerjik yırtık gençlerle sadece sohbet etmeyi severler ama asla iş yapmaz, beraber çalışmazlar. dolayısı ile akademik kariyer planın var ise ağır ol. son olarak sakın ama sakın yalnız eve çıkma. yolgeçen hanına döner. sonra abim söylemişti de ben anlayamamışım diye ağlarsın.

    şimdi son sözüm ise ailesi ile birlikte yaşamaya devam edecek yeni üniversiteli kardeşlerime. verdiğiniz bu akıllıca karar için sizi tebrik ediyorum. tabii ki bu üç büyük şehirde yaşayanlar için geçerli bir durum. ailesi bilecikte yaşayan odtü kazanma potansiyeli olan bir genç sırf ailesinden kopmamak için bilecikte kalmaz galiba. öyle salak gençler yoktur. bizim gençlerimiz maşallah akıllılar. ancak ankara'da ailesi ile yaşayıp üniversite okuyan arkadaşlar. alemin kralı sizsiniz. illaki eve çıkmış arkadaşlarınız olacak. akşam çok mu içtin gider kalırsın. ama güzel annen hiçbir zaman sıcak çorbasını ekgib etmez kuzusundan. sıcak yemek yersin. makarnaya hazır çorbaya talim etmezsin. güzel yemekleri krediler yatana kadar göremezsin diye bir durum senin için asla söz konusu olmaz. aynı zamanda ailenin bütçesini de çok sarsmazsın. dolayısı ile seni tebrik ediyorum. özellikle de ankara da isen. çünkü üniversitenin okunacağı tek şehirdir ankara. ne eskişehir ne istanbul.

    en son sözüm de yeni üniversiteli olana kızlarımıza. üniversitede kızlar teklif ediyormuş sözü sizlerle birlikte hayat bulsun. erkeklerimiz aşk acısından içkinin dibine vurup yurt kapılarında rezil olmasınlar. bu yıl milat olsun.

    tüm üniversite kazanan kardeşlerime bir an önce liseli moddan kurtulmalarını salık veriyorum ve hepsinin başarılı olmasını yüce allahtan... kandil mesajı gibi oldu lan. neyse olum kızım bakın keyfinize. hayrını görün okullarınızın.

    alıntıdır
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster