1. 251.
    0
    üniversitesinden üniversitesine göre değişecek tavsiyelerdir. ben ülkemizin batı ve sosyokültürel olarak modern kalan şehirlerimize yerleşen dostlar için tavsiyelerimi sıralıyorum.

    1- asla çekinmeyin. herkesle arkadaş olmaya çalışın, herkesle tanışın. unutmayın ki oraya gelen herkes sizin gibi yurdun hatta dünyanın dört bir yanından gelmiş insanlar. herkes arkadaş arıyor. yalnız kalmayın yani. hemen iyi anlaştığınız kişilerle oo kanka, seneye eve çıkalım muhabbetine girmeyin. kızlarla iç içe olun böylece çevreniz daha çok genişler. erkeklerle takılırsanız, yurt odasında ya da evde bütün gün bilgisayar oynarsınız, akşam da 5 sap bira içersiniz.

    2- erkek iseniz, omuzlarınızı geriye atıp kendinizden emin olun, dik durun. gülümseyin, iyi bi insan olun. kendiniz gibi davranın. üstünüzden o liseli tavırlarını atmanız 1 seneye bulabilir. muhtemelen sınıftaki erkeklerle liseli gibi takılabilirsiniz, ama bu huyunuzdan yavaş yavaş kurtulun. kızlar olgun ve güvenebileceği erkekleri seviyor. hatta veriyor.

    3- üniversitede ciks kolay evet. kendiniz olursanız, size göre bir insan bulabilirsiniz. herkes için birisi var üniversitede merak etmeyin. abaza olmayın, adam olun, sempatik olun. kendinizi bulun. hatun kolay. başarırsanız, çok hatun olacak ve bıkacaksınız. ya da hepsine atlamaya çalışıcaksınız. her durumda bir kaç ay sonra düzenli bir ilişki aramaya başlayacaksınız. size bakacak, gece yatakta meyve yedirecek birini.

    4- kızlar için konuşuyorum; lütfen üniversiteye gider gitmez saçlarınızı kızıla boyatmayın. piercing takmaya çalışmayın. her dövmesi olan kişiye ya ben de yaptırmak istiyorum ama ne yaptırsam bilmiyorum demeyin, bıktık cidden. daha önce vermediyseniz eninde sonunda birine vereceksiniz ve o zevki tattıktan sonra üniversite hayatınız boyunca delisi olacaksınız. tavsiyem orta malı olmayın. güvenmediğiniz birisine bacaklarınızı açmayın.

    5- size bakacak, kollayacak, sizden faydalanmayıp akşam yurdunuza/evinize bırakacak, aklı fikri sadece ciks olmayan efendi birisini bulun. gidip binin tekini bulursanız, 1 ay ağzına verir ve sana köpek muammelesi yapar. sonra yaptığı her şeyi millete anlatır, burcu veriyomuş lafı çıkacağı için talibiniz çok olur. ha ama işte o söylediğim temiz aile çocuğu, yakışıklı, beyaz yüzlü elemana verirseniz sizin için her şeyi yapar. karı-koca gibi takılırsınız, süper bir üniversite hayatınız olur.

    6- vizeler direkt başlar. dersleri kaçırmayın ve dersleri dinleyin. not çıkarın, otobüste, kantinde ve uyumadan önce yatakta okuyun. tembel, aylak ve 4 yıllık üniversiteyi 8 senede biterecek tiplerle vize döneminde takılmayın.

    7- haa ayrıca sınıfta mutlaka her ders için süper notlar çıkaran bi hatun olacak, onunla aranızı iyi tutun. vize ve finallerde en iyi arkadaşınız o.

    alıntıdır
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster