/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 301.
    +10
    aradan çok geçmeden emin hocanın sesini duymaya başladık, öyle gür sesi vardı ki çok net duyuluyordu. hoca bağırarak felak ve nasr surelerini okuyordu. davud ile faezeh kavga ederken çıkan sesleri duymaya başladık. emin hocanın sesi ifritlerin çığlıklarını bastırsa da, o sesin verdiği kasvetli hava bana resmen acı veriyordu. çığlıklar yavaş yavaş uzaklaşır gibi derinleşe derinleşe azalmaya başladı, bir süre sonra sesler kesilince sis te dağıldı. emin hoca davud ve al karısının oğlu ile geri yürüyordu.

    o an bir rahatlama geldi. emin hoca cinlerle savaşıp yendi diye düşünürken bir anda köyün arka tarafında patırtı koptu. hocaların okudukları yere taş yağmaya başladı. resmen gökten taş yağıyordu. al karısının sahibi olan hoca kendini dışarı atarken diğer hoca içeride kalmıştı. cinler önce kaçıp, köyün arkasından dolanıp köyü basmışlardı. ben hemen ahırda görünmeyecek şekilde saklanıp, saman çuvallarının altına saklandım. cübbeli hoca kötün en yüksek binasının tepesine çıkıp, allahu ekber kebira yı okumaya başladı, o an emin hoca taşların yağdığı yerin önüne geçerek kendini siper etti.

    taşlar emin hocaya doğru geliyor ama hocaya çarpmadan yere düşüyordu. taşlar bile emin hocadan çekinip ona zarar vermekten korkar gibi ya yön değiştiriyor ya da hemen önüne düşüyordu. yüzlerce taşa kendini siper etti ama hiçbir taş ona çarpmadı. bu sefer cübbeli hocanın oraya da taş atmaya başladılar. emin hoca kendini iki yere birden siper edemediği için al karısının oğlu ile davuda koşun siper edin dedi. bu köyde bu gece kuran sesi işitilmez ise hepimizi çarpacaklar dedi, ve hemen felak ve nasr surelerine başladı.

    hocalardan dışarı kaçabilen bir köşede okurken, cübbeli hoca en yüksek çatıda allahu ekber kebira okuyor, emin hoca ise felak ve nasr surelerini okuyordu.
    ···
   tümünü göster