/i/Bilim

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir. ilimin ve fennin dışında mürşit aramak gaflettir, dalalettir, cehalettir".
M.K ATATÜRK
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    0
    Panpa En mantıklı gelen en açıklayıcı öz senin yazın şuana kadar ama amk neden sadece belli bi kısım zenci
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa araştırmalar var fakat kesin bir teori yine yok. En ideali pangea ana kıtasının ayrılmasından sonra ortaya çıkan ihtiyaçlardan ekvatora yakın bölgelerdeki insanların tenlerinin siyahlaşmaya başlaması.. Mesela kuzeye gittiğinde Rusya gibi ülkelerde saçlar sararır ve ten beyazlar. Belli bir kısım dediğin genelde afrika kıtasından çıkan zenciler .. Şimdi diğer bir konu var brezilya gibi güney amerika kıtasının bir kısmı da ekvatora dahil fakat aşırı bir renk koyulaşması yok onun sebebini iklimsel kuşaklara bağlıyorlar. Hissedilen derece , ev yapısı , sosyal hayat gibi , giyim kuşam , güneşten korunmak için yapılan şeyler gibi.. Normal afrika kıtasındaki ev yapısı bile güneşe pek meydan okuyamıyor şehirleşme çok abes. Genellikle çöle yakın ve ağır savan iklimine boyun eğmiş kesimler. Yedikleri içtikleri, kıyafetleri güneşi çeken cinsten..

      Dinsel bakacak olursan farklı farklı fikirler var. Hz.Adem'in zenci olduğunu söyleyenler var. Allah'ın sadece Adem'i değil başka insanlar da yarattığı konuşuluyor . Bu bir bilmece açıkcası..
      ···
    2. 2.
      0
      Yaşadıkları yerlere göre farklılık gösterir. kutuptakilerin zamanla burnu ve gözleri fırtınalardan korunmak için küçülmüştür gibi
      ···
   tümünü göster