/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +38 -14
    son hali başbakanlık sitesinden 1 temmuz 2014 tarihinde açıklanmış rte'nin mal varlığıdır. bu beyana göre rte'nin mal varlığı;

    --spoiler--

    a - taşınmaz mal bilgileri

    güneysu-dumankaya köyü 2.000 metrekare arsa (maliyeti 10 bin tl)

    b - taşınır mal bilgileri

    binek otomobil (maliyeti : 234.080 tl)

    c - banka ve menkul değerler

    banka hesaplarında toplam 4.404.192,13 tl, 200.000 $

    d- alacaklar

    500.000 tl

    --spoiler--

    şeklinde.

    -ufak bir hesapla dumankkaya'daki metrekaresi 10 bin tl olan arsanın tamdıbının değeri 20 milyon tl olduğunu görüyoruz.

    -tabii bunlar kılıflı olanlar. kılıfsız olanları henüz bilmiyoruz. bu kadarını açıklayabiliyorken açıklayamadığı kısmının* ne kadar olduğunu tahayyül edemiyorum. ses kayıtlarının gerçek olduğunu var sayarsak orada bahsi geçen paralar burada belirtilmeyen epey miktar var.

    kaynak: http://www.basbakanlik.go ... ter/pg_primeminister.aspx

    al bakalım. t.c. tarihinde bu kadar parası olan bir cb görülmemiştir. sen atatürkün devlete bıraktığı mirasını araştıracağına az da bunlara bak zütveren.
    ···
    1. 1.
      +25 -63
      lan çükümdemi bahsettiğin şahsiyet manyağa bak cevap veremeyince eksileyip tayyibi yıkıyolar keMAList değilmisiniz FW:A
      ···
      1. 1.
        +19 -8
        Nasıl bir insansinki sen ülkeni kurtaran bi adamın kac para Maaş aldığına bakiyosun bre cahil it oy attığın tayipin 10 sence once inşaat amelesi iken simdi 50 trilyona gemicikler aliyo ne is bitek görmek istediğinizi görün zaten amk evlatları
        ···
      2. 2.
        +2 -2
        Kardeş urkutucu bi aptalligin var .
        Yaptigin arastirmaya sokayim senin. Ne kadar aptal adamsin. Ne gormek istediyse onlara bakmis krsmis kopyalamis. Aciyorum. vallaha kendini akilli sanion ya . bi de gelmis yazdigi 2 satir yaziyla bizi ikna etme ergenlihinde bulunuyo.

        Ya kardes. Neden beyninin kullanmak istemiosun sadece inanmak istedigine inaniyorsun. illa inanmak istiyorsan biseye bana adres ver sana kargolayim belgeleri tek tek. Ama seni o aptal beynin de ona bir kulp bulur. Vallaha d billaha aciyorum sana
        ···
      3. 3.
        +1 -2
        atlara tecavüz eden aygır isimli şahıs kusura bakma da senin düşünme tarzını gibeyim
        ···
      4. 4.
        +2
        Atatürk'ün vasiyeti
        "Malik olduğum bütün nukut ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne atideki şartlarla terk ve vasiyet ediyorum: Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, iş Bankası tarafından nemalandırılacaktır. Her seneki nemadan, bana nisbetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 lira ve Rukiye ile Nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir. Sabiha Gökçen'e bir ev de alınabilecek ayrıca para verilecektir. Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır. ismet inönü'nün çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır. Her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil kurumlarına tahsis edilecektir."
        ···
      5. 5.
        +2
        Seni dıbına kodumun kürdü seni 7. ordu müfettişi, başkomutan,başkan, osmanlı adına alman ajanlığı rütbelerine sahip bi insan barakadamı yaşayacaktı. Senin başkann 12 yılda ettiği malvarlığının 63 te biridir atatürkün malvarlığı
        ···
      6. 6.
        +2 -1
        sana seviyeli bir cevap verecegim.
        huur cocugusun.
        ···
      7. diğerleri 4
    2. 2.
      +24 -3
      oğlum adam devlete bırakmış lan, daha ne yapsın? bak kendin bile söylüyosun işte. hayır neyin peşindesin anlamadım gitti.
      ···
      1. 1.
        +5 -13
        kime bırakacaktı?
        yaşadığı süre boyunca ülkenin en zengin adamıydı demezler mi adama bu paranın kaynağı nedir?
        ···
      2. 2.
        +18 -4
        manevi kızına bırakabilirdi mesela. bir de her akpli gibi kaynak sorup durma, en azından süper zeki bir evlada sahip olup ona yatlar tekneler almadı. sonuç olarak mirasını devlete bırakmıştır.
        ···
      3. 3.
        +5 -15
        evet öldükten sonra devlete bırakmıştır müthiş panpa keşke mezara zütürdüğünü de yazabilseydik ama fedakar atam yedi, içti, ve ölmeden bi gün önce devlete bıraktı heyoo
        ···
      4. 4.
        +22 -2
        Mustafa Kemal ülkeyi kurtardı tereddütsüz bir gerçek bu,zengin oldu kaynak nere bilinmez ama hepsini bıraktı devlete veya halka. Zaten şunu bil Kemalist dediğin şey Kemalizm düşüncesi doğrultusunda ilerleyenlere denir, Kemalizm bir düşüncedir tabi bunu bilmeden burada saçma konuşan arkadaşlar var mizah yapacam diye cahilliğini belli ediyorlar. Asıl tartışılıp sorgulanması gerek şimdiki devlet adamlar RTE gibileri ülke bu kadar batmışken onlar saray yapacak parayı nereden buluyor diye soruyor insan. Mustafa Kemal ile RTE'nı kıyaslamayı bırakın artık bir toprak bir vatan, bayrak kurtarmak her yiğidin harcı değildir ülkeye önder olmuş biriyle yolsuz, hırsız birini karşılaştırmak Türk toplumunun en büyük salaklığıdır.
        ···
      5. 5.
        +13 -2
        Ayrıca defalarca savaş yapmış insan öldürmek zorunda kalmış, sevdiklerinin ölümüne şahit bir insanın pgibolojisini nasıl anlarsın? tabi ki de içecek tek çare bu bütün insanlar yapardı bunu. Sanırsın Türkiye'de ki insanların hiçbiri içki içmemiş de bir tek Mustafa Kemal içmiş gibi abartmayın şunları.
        ···
      6. 6.
        -12
        içkiden mi bahsettik amk 'yedi, içti' klagib bi cümledir...
        RTE ile kıyaslamıyorum kıyaslamam da kıyaslayanlara söyle...
        ···
      7. 7.
        +6
        Gerizekalı liseliler adam devlete bıraktı diyince yaşadıgı zaman kral gibi yaşadı yedi içti ölünce herkes devlete bırakır falan filan diyenlere sesleniyorum. gibik beyinliler adam neden kral gibi yaşamak istese mal varlıgının çogunu taşınamaz mallar oluştursun. Amacı yiyip içmek sonrada ölünce devlete bırakmak olsaydı har vurup harman savurmaz mıydı? Kral gibi yaşamak için bir adet saray hizmetçiler yiyip içeceği envai çeşit yiyecek yeterli. Sizin olmayan beyniniz bunu düşünemez. Mirasçısı olmayan adam niye mal varlıgına sahip olsun ve sonrasında devlete bıraksın hepsini bunu öğrenin önce. amacı keyif sürmek olsaydı mal varlıgı edinmesine de gerek yoktu cahiller.
        ···
      8. 8.
        +2
        krall gibi yaşadı diyenler ulan kaç yıl yaşadı krallar gibi aq? adamın ömrü savaştaydı be pekekentler savaş bittiğinde zaten hastalığa vs yakalanıyor hay aq salakları
        ···
      9. diğerleri 6
   tümünü göster