/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 51.
    +4 -1
    Tahmin ettiğiniz gibi Huri'ydi mesaj atan. Benim aklıma o anda başka bir hikaye geliverdi. "Adamin biri camiye gitmek uzere temizce giyinmis yola cikmis giderken yolda dusmus. kalkip ustunu sirkeleyip evine donmus elbisesini degistirip temiz kiyafetlerle tekrar yola cikmis fakat yine dusmus. yeniden eve gidip ustunu degismis yola cikmis ve yolda elinde lamba ile onun yolunu aydinlatan bir adam gormus. beraber mescide dogru ilerlemisler yolda dusen adam lambayi tutana namazi kendisinin kildirmasini soylemis, lambayi tutan adam ise kabul etmemis
    Düşen adam israrla tekrar teklif etmis tekrar red cevabini alinca merak edip sormus neden kildirmiyosin? lamba tutan adam kendisinin seytan oldugunu soylemis.
    Düşen adam şok olmus ve neden kendine ışık tutup yolunu aydinlattigini sormus
    Seytan demis ki
    Seni dusuren bendim mescide gitmemen icin ve sen birinci defa dustugunde eve gidip elbiseni degisip tekrar mescide dogru cikinca Allah senin tum gunahlarini affetti.ben seni ikinci defa dusurdum sen tekrar üşenmedin eve gidip elbiseni degistin tekrar yola ciktin. bu defa Allah senin ehli beytinin gunahlarini bagisladi. ben korktum ki Ucuncu Düşmende Allah tum ulkenin gunahlarini bagislayacak o sebeble senin guvenli birsekilde mescide ulasman icin lambayla senin yolunu aydinlattim.."

    Bu hikaye geldi aklıma panpalar. Dedim şeytan bu kızla bizim aramızı yapacak, baktı ben maneviyata yöneldim bir kar zarar hesabı yaptı, işin içinden çıkamadı dürzü en iyisi bunların aralarını yapmak gerisini kendilerini hallederler diye düşündü, maalesef haklı da çıktı.
    ···
   tümünü göster