/i/Soruları Alayım

  1. 1.
    +2 -1
    16 milyon nüfuslu hollanda le 80 milyon nüfuslu türkiyenin yıllık geliri neden aynı ve kişi başına düşen hasıla krizdeki yunanistanda 16,000 dolarken türkiyede 9,861 dolar ? yunanistan krizdeye biz çoktan yarağı yemişizde haberimiz yok bana laga luga yapma ekonomi gelişti diye bu ülke zaten gelişen bi ülkeydi 12 yılda bu ülkenin başına bi köpekte koysan olduğu hızla gelişirdi burada AKP nin sıradan bir hükümet olduğunu görmekteyiz çok Mükemmel bir hükümet deil sıradan bu ülkeye mükemmel bir adam lazım Aynı Güney Kore Örneğinde olduğu gibi bizim niye Samsung umuz Asusumuz yok ? Koreliler gibi ülkeyi sıfırdan kurmadıkmı bizde o adamlar 50 yıl içinde dünyanın sayılı markalarına sahip oldular biz ? hala rusyaya almanyaya mandalina fındık satıyoruz yahu kardeşim ayıptır yahu şu adamlara tanrı gözüyle bakmayın artık bu adamlar ülkeyi oldğu yerde sektiriyorlar MHP nin başına mükemmel ileri vizyonlu birisi gelirse oyum mhp ye gözüm kapalı veririm
    ···
    1. 1.
      +3 -1
      Bunun suçlusu erdoğan öncesi hükümetlerin " hep batı hep batı " zihniyetçi olmasından kaynaklanıyor bu. GSMH , Erdoğan döneminde rekor kırdı. Ülkenin gelişmesine paralel olarak işleyen dış borç erdoğan döneminde tavan yaptı. 50 yıldır bizleri bir sülük gibi emen IMF'ye olan borç erdoğan döneminde kapandı. 3. dünya ülkelerinin ekonomik modeli olan devletçilik tarzı ekonomi erdoğan döneminde rafa kalktı. Ve halen sen RTE için " sıradan bir hükümet işte. Onun yaptığını bütün hükümetler yapar " diyorsun. Afedersin ama kafanı gibeyim senin.
      Üstelik bir ülkenin gelişmişlik seviyesi o ülkeye ait markaların olması ile ölçülemez. Örneğin hindistan'ı baz alalım. Adamlar otomobil ihraacatında dünya 6.sı. Otomotiv sektöründe çok ciddi bir pazarları var. Türkiye'de de kullanılmakta olan TATA markası hintlilere ait ama gel gelelim halkı sokaklarda pislik içerisinde yaşıyor. Bizzat gidip görmüş birisi olarak söylüyorum bunu.

      http://www.incisozluk.com.tr/e/162683597/

      Üstelik türkiye'nin ait bir marka'nın olmadığını da nerden çıkardın ?
      Şu an atak helikopteri dünya'ya ihraç ediliyor.
      Aynı şekilde hürkuş eğitim uçağı.
      Altay Tankımız.
      2023'de ilk uçuşunu gerçekleştirecek , benim çok yakınen takip ettğim TRJ328 VE TRJ628 milli uçaklarımız.
      Etox arabası.
      Aynı zamanda THY , Vakko , Ülker , Sabancı , Koç holding bunların hepsi bir türk markası. Olaya sadece araba olarak bakma.
      ···
      1. 1.
        -1
        Vestel, Aselsan ve TAI gibi birçok marka daha sayabiliriz. Vestel dünya çapında teknolojik ürün satıyor artık. Aselsan dünyaya Türk yazılımlarını pazarlıyor.
        ···
    2. 2.
      +1
      hep batı hep batı zihniyeti derken güldürme beni arkadaşım kimi örnek alıcaksın tabiki medeniyeti refahı bulan batıyı gidip afganistanı ırağı mı örnek alıcaksın ? Ülke çıkarlarını dini inançlarının üstünde tutan bir hükümet bu bunuda sadece popülaritesini halkın önünde Yüksek karakterli olarak durmak için yaptığını sende biliyorsun aynısını Ecevitte yaptı Bkz:Kıbrıs Fatihi bunlar sadece siyasi Propagandadır Adam One minute diyerek israil-Türkiye ilişkilerini bozdu ama afedersin o gibtiri taktan filistinlileri savunmak için iki ülke arasındaki ekonomik ve stratejik çıkarları hiçe saydı DEDiĞiM GiBi TÜRKiYE GELiŞEN BiR ÜLKEYDi BU ÜLKENiN BAŞINA BiR KÖPEĞiDE KOYSAN 12 YIL iÇiNDE BUGÜNKÜ KONUMUNA GELiRDi SONUNCU OLARAK O DEDiĞiN PROJELERiN AR-GE ÇALIŞMALARI TÜRKiYEDE YAPILMIYOR TÜRKiYEDE SADECE MONTAJI YAPILIYOR O iLERi TEKNOLOJiLi ÜRÜNLERiN DEVRE KARTLARI TÜRKiYEDE ÜRETiLEMEZ BÖYLE BiR ALTYAPI YOK DEVLET TARAFINDAN TEŞViKLENEN BiR TANE BiLiŞiM FiRMASI SÖYLERMiSiN TÜRK KARDEŞLER ALMANYAYA GiDiP CRYTEK iSiMLi OYUN FiRMASINI KURUP DÜNYANIN EN iYiLERi ARASINA GiRiYORLAR HALKIMIZDA BU POTANSiYEL VAR FAKAT BUNU DESTEKLEYECEK HÜKÜMET YOK HADi MAKARNA DAĞITMAYA HÜLOĞĞĞ
      ···
      1. 1.
        0
        Sadece montajı Türkiye'de yapılmıyor. Silahlarımız, uçaklarımız, tanklarımız, helikopterlerimiz tamamen yerli üretim. Yazılımı yerli, gövdesi yerli, füzesi yerli, makineli tüfeği yerli. Sadece ve sadece motorunu ithal ediyoruz. Ki, motor dediğimiz konu da tecrübe ve birikim isteyen bir konu.

        not: makine mühendisliği okuyorum ve savunma sanayiini yakından takip ediyorum.
        ···
    3. 3.
      +3
      Aziz nesin'in bir lafı var bildin mi ?
      Bir tak bilmiyorsun , işin kötü tarafı bir tak bildiğini de bilmiyorsun.
      Seninkisi de bu hesap gibtiğimin salağı.
      Hep batı zihniyetçi olmasından kastım batı'nın ilim ve kültürü'nü örnek almak yerine rezilliğini , terbiyesizliğini benimsememiz.

      (bkz: Kemalistler)
      Şimdi söyleceklerim çok da silik yerim neyse. Ne demek istediğimi anladın zaten sen.
      One minute olayına gelince evet belki israil'i kaybetmiş olabilriz ama bunun neticesinde de ortadoğu da ki , türki cumhuriyetlerdeki birçok liderin , halkın desteğini aldık. En önemlisi de ne biliyor musun ? Siyonist israil'i türkiye'ye özür dilemeye mahkum ettik. Bu bürokrasi açısından türkiye tarihinde bir ilk. Hangi hükümet yapabilirdi bunu söyle bana ?
      Markalaşma olayına gelince TRJ328 , TRT628 projelerinin üstlenicisi Ceo'su nun adı Fatih Özmen olan Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketi. Bildiğin türk yani.
      Aynı şekilde Göktürk2 uydusunun tüm aksanları ( Devre kartları , yazılım , donanım ) sadece TÜBiTAK UZAY, TAI işbirliği ile gerçekleştirildi. Anlayacağın yine yerli proje.
      Üstelik bunlar olmasa dahi bu projeler hangi ülkede yapılırsa yapılsın türk hükümeti destekli olacağı için global ekonomide bir türk markası olarak kabul edilecektir.
      Şöyle düşün. Amerika'Da Lockheed martin şirketi F16 üretiyor. Şirket amerika kökenli ama bazı aksanları için diğer ülkelerden yardım da alınıyor. Eeee o zaman bu amerikalılar F16 için ne gibime " yerli amerikan üretimi " diyorlar ki ?
      Kapiş ?
      ···
    4. 4.
      +1
      ya şu gibtiğiminin salağı bizi almanlarla mı kıyaslıyor??? ya bu zütünü gibtiğim salağına göre galiba RTE bu türkiye insanının kişiliğini de değiştirecek sanki aq ulan zütünü gibtiğim salağı ülke olarak, yavşak tembel hazırcı çakal disiplinsiz yerlere çöp atan herşeyi eleştiren dünyaya zarar olarak gelmiş bir milletiz? bu adam ne yapacak olm. sen ne kadar ağı mal bir insansın ya?

      gibiminbaşı "alttanveren" domuzu. sen her ne tak iş yapıyorsan veya okuyorsan, alanında daha iyisini yapmak için mücadele veriyor musun huur evladı seni? dur tahmin edeyim. +5000 tl maaş alıp akşam eve giderken prezervatif alıp karını rahatça gibmek istiyorsun. heh işte bütün herkes bunu istiyor. herkes çakal aq senin gibi. bu ülkeye katma değer katmaya çalışanların veya kafasını insanlık için çalıştıran türkiye vatandaşlarının sayısı 1 elin parmaklarını geçmez

      türkiyede paranın dışında bir hayali bir amacı olup ta onun için ÇALIŞAN var mıdır bilmiyorum.

      ama senin gibi oturduğu yerden bir HAYALi olan adama her türlü taku kahpe gibi atabilenlerin sayısı büssürü. solcusu laiki kemalisti muhafazakarı ulan hepsi katıksız işe yaramayan gerizekalı sürüsü. 60 sene yaşayıp geberip giden bir taka yaramayan insan sürüsü.
      ···
    5. 5.
      +1 -1
      amk kekosu zütünü devirip yatıyor daha kahvedeki çay borcunu sildirmemiş burda gelip hollandayla kıyaslıyor
      ···
    6. 6.
      0
      Bak kardeşim laik olmadan eski salakça değerlerine sahip çıkıp güçlü olan bir ülke yok çok muhafazakar japonyaya bak değişti güney koreye bak değişti artık insanlar aydınlanıyor islam diye birşey yok saçma salak arap zırvalarına inanan insan sayısı hergeçen gün azalıyor benim ailem müslüman ben değilim çocuklarımada gerçekleri anlatıp bir seçim yapmalarını söyleyeceğim yeterli olgunluğa eriştiklerinde acaba sen bunu çocuklarına yapabilecekmisin yobaz kardeşim ? Bu ülkede isteyen istediği insanla gibişir bunada kimse karışamaz burazı laik demokratik bir ülke
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster