/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
  1. 376.
    +9 -1
    Kafamı yastığa koyduktan bi süre sonra uykuya dalmıştım ve günlerdir güzel bir rüya görmüyordum, onun hasreti bitmişti sanki. Rüyam da küçükken her zaman gittiğimiz bi ilçe de denize giriyordum akdenizde küçük bi ilçenin deniziydi söylersem zaten herkes bilir.
    Önceleri sığ yerlerde yüzerken biraz derin yerlere açılıyım dedim ve kulaç atmaya başladım uzaklaştıkça uzaklaşıyordum her zaman yüzmeyi çok sevmişimdir ve rüyamda da çok mutluydum tabi ki her güzel şeyin bi sonu vardır. Bi süre daha açıldıktan sonra deniz yavaş yavaş ısınmaya başladı, bilenler bilir denizde işeyince hafif bi ılıklık gelir ya ilk başta bu da öyleydi umursamadım o kısımda ki sular sıcaktır dedim biraz daha açıldım ama su iyice ısınmaya başladı ve artık canım yanıyordu geri dönmeyi düşündüm kıyıya doğru kulaç atmaya başladım ama sanki ben kulaç attıkça kıyı bana uzaklaşıyordu, bir girdabın içinde miyim yoksa diye düşündüm. Ufak bi bilgi vermiş oluyum eğer denizde girdaba girdiğinizi düşünüyorsanız kıyıya doğru yüzmeye çalışıp enerjinizi boşa tüketmeyin, kıyıya paralel yüzün çıkarsınız girdaptan. Bende öyle yaptım kıyıya paralel yüzmeye başlamıştım ama su felaket ısınmıştı bacaklarım sıcaktan hareket edemiyordu. Birden karşımda bi şerli ortaya çıkıverdi deniz dalgalanmaya başladı dalgalar boyumu aşıyordu ve su yutmaya başlamıştım, su yuttukça ağzımın içi de yanıyordu canımın acısından şerli dikkatimi bile çekmiyordu. Sonra deniz sakinleşti suyun sıcaklığı gitti bende yuttuğum suları kusmaya başladım. Artık şerli varlıkla karşı karşıyaydım yüzü o kadar çirkindi ki sadece suya bakma hissiyatı oluşturuyordu içim de. Kafası kocamandı sanki bi öküzün kafası gibiydi vücüduysa kıllardan görünmüyordu. Elleri yok gibiydi ya da ben dikkat etmedim bilmiyorum ama korkmamaya çalışıyordum. Gözlerinin içine bakınca duman çıktığını görüyordum sanki gözleri yanıyor gibiydi sadece bana bakıyordu bense nas suresini hatırlamaya çalışıyordum ama beynim durmuştu sanki hiç birşey konuşamıyordum. Sonunda sessizliğini bozdu ve yine o kelimeyi söyledi , taailuun ya miskiin dedi. Ben size ne yaptım diyebildim, sadece yaktın dedi. artık benimle aynı dili kullanıyordu. Ben kimseyi bilerek yakmadım dedim. Öleceksin dedi artık daha rahat düşünebiliyordum cevap olarak şöyle dedim
    ; Nahnu kaddernâ beynekumul mevte ve mâ nahnu bi mes- bûkîn
    Vakia suresi 60.ayet beyler okumaktan korkmayın meali ise şöyledir ;
    Sizin aranızda ölümü Biz, Biz takdir ettik. Ve Biz, önüne geçilmiş (veya geçilebilecek) olan değiliz (bu takdirimizi kimse bozamaz).
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster